Kerää kevään parhaat maut lautaselle! Ruokaisa parsasalaatti saa makua balsamivoista ja sitruunasta
kasvis
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Balsamivoi-parsasalaatti saa kaverikseen kananmunia ja soijapapuja. Herkullinen ja ruokaisa parsasalaatti valmistuu näppärästi arki-iltana, mutta sopii mainiosti myös juhlaviin hetkiin.

Reseptin ainekset 2 annosta
Balsamivoi-parsasalaatti
4–5kananmunaa
1 pssalaattisekoitusta (300 g)
1 nippuvihreää tankoparsaa (250 g)
2 rklvoita
2 tltummaa balsamikastiketta (esim. Rajamäen)
½ pssoijapapuja (pakaste, à 250 g)
1porkkana
1–2 tlsitruunan mehua
¼ tlsormisuolaa
Balsamivoi-parsasalaatti valmistuu näin:
- Keitä munat koviksi, noin 6 minuuttia. Jäähdytä ja kuori. Huuhtele ja valuta salaattisekoitus.
- Munien kiehuessa valmistele salaatti. Leikkaa parsojen tyvistä noin 3 cm pois ja puolita parsat pitkittäin.
- Kuumenna pannulla voi ja anna kuohahtaa. Lisää balsamikastike ja parsat. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.
- Siirrä salaatti tarjoiluastiaan. Raasta tai suikaloi porkkana kuorimaveitsellä. Lisää salaattiin porkkanat ja sulaneet pavut. Nosta päälle parsat. Ripottele päälle sitruunamehua ja ripaus sormisuolaa.
- Tarjoa balsamivoi-parsasalaatti keitettyjen munien kanssa.