Maku

Kerää kevään parhaat maut lautaselle! Ruokaisa parsasalaatti saa makua balsamivoista ja sitruunasta

15 min
4
0

Kerää kevään parhaat maut lautaselle! Ruokaisa parsasalaatti saa makua balsamivoista ja sitruunasta

KA
0
4
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos
Balsamivoi-parsasalaatti saa kaverikseen kananmunia ja soijapapuja. Herkullinen ja ruokaisa parsasalaatti valmistuu näppärästi arki-iltana, mutta sopii mainiosti myös juhlaviin hetkiin.

Ainekset (2 annosta)

Balsamivoi-parsasalaatti

  • 4–5kananmunaa
  • 1 pssalaattisekoitusta (300 g)
  • 1 nippuvihreää tankoparsaa (250 g)
  • 2 rklvoita
  • 2 tltummaa balsamikastiketta (esim. Rajamäen)
  • ½ pssoijapapuja (pakaste, à 250 g)
  • 1porkkana
  • 1–2 tlsitruunan mehua
  • ¼ tlsormisuolaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Balsamivoi-parsasalaatti valmistuu näin:

  1. Keitä munat koviksi, noin 6 minuuttia. Jäähdytä ja kuori. Huuhtele ja valuta salaattisekoitus.
  2. Munien kiehuessa valmistele salaatti. Leikkaa parsojen tyvistä noin 3 cm pois ja puolita parsat pitkittäin.
  3. Kuumenna pannulla voi ja anna kuohahtaa. Lisää balsamikastike ja parsat. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.
  4. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan. Raasta tai suikaloi porkkana kuorimaveitsellä. Lisää salaattiin porkkanat ja sulaneet pavut. Nosta päälle parsat. Ripottele päälle sitruunamehua ja ripaus sormisuolaa.
  5. Tarjoa balsamivoi-parsasalaatti keitettyjen munien kanssa.
MITÄ PIDIT?
4