Voittamaton kalapannu! Sitruunainen pannukala valmistuu puolessa tunnissa – suolaisen kalan, tuhdin voin ja raikkaan sitruunan yhdistelmä on vastustamaton
30 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
20 minSitruunainen pannukala on sekä helppo että nopea ruoka, sillä kahden kalan ateria valmistuu yhdellä pannulla. Kruunaa kylmäsavulohisiivuihin kääräistyt kuhapalat täyteläisellä voi-sitruunakastikkeella.
GL
MU
0
Kuvat
Julkaistu 19.5.2021

Voittamaton kalapannu! Sitruunainen pannukala valmistuu puolessa tunnissa – suolaisen kalan, tuhdin voin ja raikkaan sitruunan yhdistelmä on vastustamaton
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 600 gkuhafileitä
- 160 gkylmäsavulohta siivuina
- 1fenkoli
- 1valkosipulinkynsi
- 1 dlluomusitruunanmehua
- 100 gvoita
- ½ tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 dlruohosipulia
Sitruunainen pannukala – ohje:
- Poista kuhafileistä nahka ja ruodot. Poista fileen keskellä oleva ruotorivi v-leikkauksella. Leikkaa fileet pitkittäin kahtia ja jaa neljäksi annokseksi. Kääri palat kylmäsavulohisiivuihin.
- Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi tai pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Purista sitruunanmehu kulhoon. Ota 2 rkl voita erilleen paistamista varten. Leikkaa loppu voi pieniksi kuutioiksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
- Kuumenna 2 rkl voita isolla pannulla. Paista kaloja keskilämmöllä 2−4 minuuttia molemmin puolin, palan paksuudesta riippuen. Ota kalat pannulta sivuun.
- Laita fenkoli ja valkosipuli pannulle, kuullota 3−4 minuuttia keskilämmöllä niin, että fenkoli pehmenee. Ota paistos pannulta.
- Kaada sitruunanmehu pannulle ja keitä kasaan noin 1 minuutti. Vispaa joukkoon jääkaappikylmät voikuutiot muutamassa erässä. Vispaa voimakkaasti, kunnes kastike emulgoituu eli paksunee ja sekoittuu tasaiseksi.
- Lisää fenkolipaistos ja kalat kastikkeeseen, lämmitä hetki, mutta älä keitä. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lopuksi joukkoon ruohosipulia. Tarjoile heti, sillä muuten kastike saattaa juoksettua.

Kalapullat lohifileestä – tillillä ja sitruunalla maustetut pyörykät tekevät arjesta herkullisempaa
Kotivinkki

Sitruunainen graavilohi – raikas ja maukas lisä juhlien kalatarjoiluihin
Kotivinkki

Uunilohi – maukas ja mehevä arkiruoka maistuu kaikille
Maku

Lohipelti – kypsennä mehevät medaljongit näppärästi uunissa parsan kanssa
Maku

Uunisiika – sitruunan syleilemä kalaruoka valmistuu uskomattoman helposti
Maku

Sitruunapaneroidut seitipalat
Maku

Grillatut lohivartaat kardemummavivahteella – resepti, jonka kaikki haluavat!
Maku

Grillattu kuha saa uutta makua sitruksisesta sumakista – katso simppeli ohje, jolla valmistat mehukkaat fileet myös kotona
Kotivinkki