Sitruunainen pannukala valmistuu puolessa tunnissa – suolaisen kalan, tuhdin voin ja raikkaan sitruunan yhdistelmä on vastustamaton
Gluteeniton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Sitruunainen pannukala on sekä helppo että nopea ruoka, sillä kahden kalan ateria valmistuu yhdellä pannulla. Kruunaa kylmäsavulohisiivuihin kääräistyt kuhapalat täyteläisellä voi-sitruunakastikkeella.
Poista kuhafileistä nahka ja ruodot. Poista fileen keskellä oleva ruotorivi v-leikkauksella. Leikkaa fileet pitkittäin kahtia ja jaa neljäksi annokseksi. Kääri palat kylmäsavulohisiivuihin.
Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi tai pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Purista sitruunanmehu kulhoon. Ota 2 rkl voita erilleen paistamista varten. Leikkaa loppu voi pieniksi kuutioiksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
Kuumenna 2 rkl voita isolla pannulla. Paista kaloja keskilämmöllä 2−4 minuuttia molemmin puolin, palan paksuudesta riippuen. Ota kalat pannulta sivuun.
Laita fenkoli ja valkosipuli pannulle, kuullota 3−4 minuuttia keskilämmöllä niin, että fenkoli pehmenee. Ota paistos pannulta.
Kaada sitruunanmehu pannulle ja keitä kasaan noin 1 minuutti. Vispaa joukkoon jääkaappikylmät voikuutiot muutamassa erässä. Vispaa voimakkaasti, kunnes kastike emulgoituu eli paksunee ja sekoittuu tasaiseksi.
Lisää fenkolipaistos ja kalat kastikkeeseen, lämmitä hetki, mutta älä keitä. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lopuksi joukkoon ruohosipulia. Tarjoile heti, sillä muuten kastike saattaa juoksettua.