Maku

Voittamaton kalapannu! Sitruunainen pannukala valmistuu puolessa tunnissa – suolaisen kalan, tuhdin voin ja raikkaan sitruunan yhdistelmä on vastustamaton

30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
Sitruunainen pannukala on sekä helppo että nopea ruoka, sillä kahden kalan ateria valmistuu yhdellä pannulla. Kruunaa kylmäsavulohisiivuihin kääräistyt kuhapalat täyteläisellä voi-sitruunakastikkeella.
GL
MU
0
0
Julkaistu: 19.5.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkuhafileitä
  • 160 gkylmäsavulohta siivuina
  • 1fenkoli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 dlluomusitruunanmehua
  • 100 gvoita
  • ½ tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 dlruohosipulia
Tulosta

Sitruunainen pannukala valmistuu näin:

  1. Poista kuhafileistä nahka ja ruodot. Poista fileen keskellä oleva ruotorivi v-leikkauksella. Leikkaa fileet pitkittäin kahtia ja jaa neljäksi annokseksi. Kääri palat kylmäsavulohisiivuihin.
  2. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi tai pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  3. Purista sitruunanmehu kulhoon. Ota 2 rkl voita erilleen paistamista varten. Leikkaa loppu voi pieniksi kuutioiksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
  4. Kuumenna 2 rkl voita isolla pannulla. Paista kaloja keskilämmöllä 2−4 minuuttia molemmin puolin, palan paksuudesta riippuen. Ota kalat pannulta sivuun.
  5. Laita fenkoli ja valkosipuli pannulle, kuullota 3−4 minuuttia keskilämmöllä niin, että fenkoli pehmenee. Ota paistos pannulta.
  6. Kaada sitruunanmehu pannulle ja keitä kasaan noin 1 minuutti. Vispaa joukkoon jääkaappikylmät voikuutiot muutamassa erässä. Vispaa voimakkaasti, kunnes kastike emulgoituu eli paksunee ja sekoittuu tasaiseksi.
  7. Lisää fenkolipaistos ja kalat kastikkeeseen, lämmitä hetki, mutta älä keitä. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lopuksi joukkoon ruohosipulia. Tarjoile heti, sillä muuten kastike saattaa juoksettua.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ruokainspiraatiota arkeen ja juhlaan! Osta nämä suositut keittokirjat Meillä kotona -kaupoista

SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »