Maku

Sahramirisotto – ihana italialainen klassikko

0
0

Sahramirisotto – ihana italialainen klassikko

Italialainen klassikko, sahramirisotto ihastuttaa yksinkertaisuudellaan. Ripauta kauniin keltaiseen risottoon lopuksi parmesaania ja nauti!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 kplsalottisipulia
  • 4 dlrisottoriisiä
  • 3 dlvalkoviiniä
  • 1 lkanalientä
  • 1/2 gsahramia (noin 1 tl )
  • 1 dlparmesaania (raastettuna)
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Laita pieneen kattilaan kanaliemi ja kuumenna se höyryäväksi. Lisää joukkoon sahrami.

Kuumenna toisella lieden levyllä oliiviöljy miedolla lämmöllä reilun kokoisessa kattilassa. Lisää kattilaan kuutioidut salottisipulit. Kuullota 5 minuuttia kunnes sipuli on pehmeää muttei ruskistunutta. 

Kaada joukkoon riisi. Sekoita aineksia muutama minuutti kunnes riisi on muuttuu läpikuultavaksi. Nosta hieman lieden lämpötilaa.

Lisää valkoviini ja sekoittele hieman. Kun viini on haihtunut ja imeytynyt riisiin, aloita kuuman kanaliemen lisääminen riisin sekaan.

Lisää joukkoon aina kauhallinen kerrallaan kun edellinen neste on melkein kokonaan imeytynyt riisiin. Sekoita välillä.

Jatka risoton kypsentämistä ja kanaliemen lisäämistä noin 20 minuuttia kunnes riisi on kypsää mutta vielä napakkaa.

Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraaste. Lisää tarvittaessa lientä ja tarjoile risotto valuvan pehmeänä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä