Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sahramirisotto – ihana italialainen klassikko

Italialainen klassikko, sahramirisotto ihastuttaa yksinkertaisuudellaan. Ripauta kauniin keltaiseen risottoon lopuksi parmesaania ja nauti!

5.2.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
2 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
salottisipulia
4 dl
risottoriisiä
3 dl
valkoviiniä
1 l
kanalientä
1/2 g
sahramia (noin 1 tl )
1 dl
parmesaania (raastettuna)
suolaa ja mustapippuria

Sahramirisotto – ohje:

Laita pieneen kattilaan kanaliemi ja kuumenna se höyryäväksi. Lisää joukkoon sahrami.

Kuumenna toisella lieden levyllä oliiviöljy miedolla lämmöllä reilun kokoisessa kattilassa. Lisää kattilaan kuutioidut salottisipulit. Kuullota 5 minuuttia kunnes sipuli on pehmeää muttei ruskistunutta. 

Kaada joukkoon riisi. Sekoita aineksia muutama minuutti kunnes riisi on muuttuu läpikuultavaksi. Nosta hieman lieden lämpötilaa.

Lisää valkoviini ja sekoittele hieman. Kun viini on haihtunut ja imeytynyt riisiin, aloita kuuman kanaliemen lisääminen riisin sekaan.

Lisää joukkoon aina kauhallinen kerrallaan kun edellinen neste on melkein kokonaan imeytynyt riisiin. Sekoita välillä.

Jatka risoton kypsentämistä ja kanaliemen lisäämistä noin 20 minuuttia kunnes riisi on kypsää mutta vielä napakkaa.

Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi parmesaaniraaste sahramirisoton joukkoon. Lisää tarvittaessa lientä ja tarjoile risotto valuvan pehmeänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt