Kotivinkki

Kermavanukkaan uudet kujeet! Pannacottapiirakka yhdistää mehukkaan mangon ja italialaiset mantelikeksit

4 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h 30 min
Pannacottapiirakka on kermavanukkaan ystävän uusi ihastus. Suussasulava täyte saa raikkautta mangosta ja rapeutta pohjasta, joka rouhitaan cantuccini-mantelikekseistä.
3.9
1
Julkaistu: 31.3.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 200 gcantuccini-mantelikeksejä
  • 100 gvoita

Mangotäyte

  • 1 tlk (425/255 g)mangoviipaleita sokeriliemessä

Pannacottatäyte

  • 2liivatelehteä
  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 tlvaniljasokeria

Koristelu

  • vadelmia, karhunvadelmia
  • syötäviä kukkia, mintunlehtiä
Tulosta

Pannacottapiirakka leivotaan näin:

  1. Murskaa keksit monitoimikoneella tai pussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjan ja reunan väliin. Voit tehdä piirakan myös piirakkavuokaan (ø 20−24 cm). Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Valuta ja kuivaa mangoviipaleet talous­paperilla. Soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla. Levitä sose piirakkapohjalle. Laita pakastimeen noin 30 minuutiksi, jotta sose jähmettyy.
  3. Upota liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa. Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna höyryäväksi, ota pois ­liedeltä.
  4. Purista liivatteista enin vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan hyvin sekoittaen. Lisää suklaarouhe seokseen ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään ­vesiastiaan.
  5. Lisää jogurtti ja vaniljasokeri. Kaada ­panna­cottaseos varovasti jähmettyneen mangotäytteen päälle. Anna hyytyä jää­kaapissa vähintään 4 tuntia.
  6. Irrota hyytynyt pannacottapiirakka irtopohjavuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele marjoilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.
1 kommentti