


Kermavanukkaan uudet kujeet! Pannacottapiirakka yhdistää mehukkaan mangon ja italialaiset mantelikeksit
4 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 30 min
Pannacottapiirakka on kermavanukkaan ystävän uusi ihastus. Suussasulava täyte saa raikkautta mangosta ja rapeutta pohjasta, joka rouhitaan cantuccini-mantelikekseistä.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
200 g
cantuccini-mantelikeksejä
100 g
voita
Mangotäyte
1 tlk (425/255 g)
mangoviipaleita sokeriliemessä
Pannacottatäyte
2
liivatelehteä
100 g
valkosuklaata
2 dl
kuohukermaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 tl
vaniljasokeria
Koristelu
vadelmia, karhunvadelmia
syötäviä kukkia, mintunlehtiä
Pannacottapiirakka leivotaan näin:
- Murskaa keksit monitoimikoneella tai pussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjan ja reunan väliin. Voit tehdä piirakan myös piirakkavuokaan (ø 20−24 cm). Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.
- Valuta ja kuivaa mangoviipaleet talouspaperilla. Soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla. Levitä sose piirakkapohjalle. Laita pakastimeen noin 30 minuutiksi, jotta sose jähmettyy.
- Upota liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa. Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna höyryäväksi, ota pois liedeltä.
- Purista liivatteista enin vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan hyvin sekoittaen. Lisää suklaarouhe seokseen ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään vesiastiaan.
- Lisää jogurtti ja vaniljasokeri. Kaada pannacottaseos varovasti jähmettyneen mangotäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- Irrota hyytynyt pannacottapiirakka irtopohjavuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele marjoilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat