3,9(22)
Kermavanukkaan uudet kujeet! Pannacottapiirakka yhdistää mehukkaan mangon ja italialaiset mantelikeksit
4 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 30 min
Pannacottapiirakka on kermavanukkaan ystävän uusi ihastus. Suussasulava täyte saa raikkautta mangosta ja rapeutta pohjasta, joka rouhitaan cantuccini-mantelikekseistä.
Julkaistu 31.3.2022
Kotivinkki
Reseptin ainekset 10 annosta
Pohja
200 gcantuccini-mantelikeksejä
100 gvoita
Mangotäyte
1 tlk (425/255 g)mangoviipaleita sokeriliemessä
Pannacottatäyte
2liivatelehteä
100 gvalkosuklaata
2 dlkuohukermaa
2 dlturkkilaista jogurttia
2 tlvaniljasokeria
Koristelu
vadelmia, karhunvadelmia
syötäviä kukkia, mintunlehtiä

Pannacottapiirakka leivotaan näin:

  1. Murskaa keksit monitoimikoneella tai pussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjan ja reunan väliin. Voit tehdä piirakan myös piirakkavuokaan (ø 20−24 cm). Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Valuta ja kuivaa mangoviipaleet talous­paperilla. Soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla. Levitä sose piirakkapohjalle. Laita pakastimeen noin 30 minuutiksi, jotta sose jähmettyy.
  3. Upota liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Rouhi valkosuklaa. Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna höyryäväksi, ota pois ­liedeltä.
  4. Purista liivatteista enin vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan hyvin sekoittaen. Lisää suklaarouhe seokseen ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään ­vesiastiaan.
  5. Lisää jogurtti ja vaniljasokeri. Kaada ­panna­cottaseos varovasti jähmettyneen mangotäytteen päälle. Anna hyytyä jää­kaapissa vähintään 4 tuntia.
  6. Irrota hyytynyt pannacottapiirakka irtopohjavuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele marjoilla, syötävillä kukilla ja mintunlehdillä.
2 kommenttia