


Hans Välimäen siikasashimi on hätkähdyttävän raikas alkupala – annoksen viimeistelee yrttinen ancho gusto -kastike
20 min
Hans Välimäen siikasashimi on näyttävä aloitus aterialle. Juju on taivaallinen ancho gusto -kastike, jota kannattaa lusikoida kalan päälle reilusti. Välimäki kokkaa annoksen Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman toisessa jaksossa, jonka voit katsoa reseptin alta.
Reseptin ainekset
4 annosta
Siikasashimi
400 g
nahallista, suomustettua siikafileetä
Sashimin marinadiliemi
3 dl
kuivaa valkoviiniä
½ dl
riisiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
1 rkl
suolaa
Ancho gusto -kastike
3
punaista chiliä
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
1–2 rkl
tuoretta inkivääriä
1 dl
soijakastiketta
1 dl
paahdettua seesamiöljyä
1 dl
limen mehua (5–6 limeä)
½ dl
riisiviinietikkaa
½ ploa
vihreää tabascoa
2–3 rkl
sokeria
Koristeluun
kevätsipulia, korianteria, basilikaa
Siikasashimi ja ancho gusto -kastike valmistuvat näin:
- Mittaa marinadiliemen ainekset kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä viileäksi.
- Puhdista siikafileestä ylimääräiset rasvat pois. Aseta kala kulhoon ja kaada liemi päälle. Kala saa jäädä kokonaan liemen alle maustumaan noin 10 minuutiksi.
- Valmista marinadiliemen jäähtyessä ja kalan marinoituessa ancho gusto -kastike. Hienonna chilit ja salottisipulit sekä raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri.
- Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset inkivääriä lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta ja lisää inkivääri. Anna maustua ja jäähtyä hetken.
- Nosta kala pois liemestä ja kuivaa siitä ylimääräinen neste talouspaperilla. Leikkaa kala ohuiksi siivuiksi lautaselle ja annostele päälle reilusti ancho gusto -kastiketta. Älä kainostele määrän kanssa, sillä tässä sashimissa kastike on se juttu!
- Koristele annos kevätsipulisilpulla, hienonnetulla korianterilla ja muutamalla basilikanlehdellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat