Hans Välimäen siikasashimi on hätkähdyttävän raikas alkupala – annoksen viimeistelee yrttinen ancho gusto -kastike
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Hans Välimäen siikasashimi on näyttävä aloitus aterialle. Juju on taivaallinen ancho gusto -kastike, jota kannattaa lusikoida kalan päälle reilusti. Välimäki kokkaa annoksen Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman toisessa jaksossa, jonka voit katsoa reseptin alta.
GL
3.9
Kuvat
Julkaistu 17.2.2022

Hans Välimäen siikasashimi on hätkähdyttävän raikas alkupala – annoksen viimeistelee yrttinen ancho gusto -kastike
Reseptin ainekset (4 annosta)
Siikasashimi
- 400 gnahallista, suomustettua siikafileetä
Sashimin marinadiliemi
- 3 dlkuivaa valkoviiniä
- ½ dlriisiviinietikkaa
- 2 rklsokeria
- 1 rklsuolaa
Ancho gusto -kastike
- 3punaista chiliä
- 2salottisipulia
- 3valkosipulinkynttä
- 1–2 rkltuoretta inkivääriä
- 1 dlsoijakastiketta
- 1 dlpaahdettua seesamiöljyä
- 1 dllimen mehua (5–6 limeä)
- ½ dlriisiviinietikkaa
- ½ ploavihreää tabascoa
- 2–3 rklsokeria
Koristeluun
- kevätsipulia, korianteria, basilikaa
Siikasashimi ja ancho gusto -kastike valmistuvat näin:
- Mittaa marinadiliemen ainekset kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä viileäksi.
- Puhdista siikafileestä ylimääräiset rasvat pois. Aseta kala kulhoon ja kaada liemi päälle. Kala saa jäädä kokonaan liemen alle maustumaan noin 10 minuutiksi.
- Valmista marinadiliemen jäähtyessä ja kalan marinoituessa ancho gusto -kastike. Hienonna chilit ja salottisipulit sekä raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri.
- Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset inkivääriä lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta ja lisää inkivääri. Anna maustua ja jäähtyä hetken.
- Nosta kala pois liemestä ja kuivaa siitä ylimääräinen neste talouspaperilla. Leikkaa kala ohuiksi siivuiksi lautaselle ja annostele päälle reilusti ancho gusto -kastiketta. Älä kainostele määrän kanssa, sillä tässä sashimissa kastike on se juttu!
- Koristele annos kevätsipulisilpulla, hienonnetulla korianterilla ja muutamalla basilikanlehdellä.

Hans Välimäen mantelipannacotta viettelee – "Yksi maailman helpoimmista ja herkullisimmista jälkiruoista"
Meillä kotona

Hans Välimäen silkkinen suklaamousse valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta – nappaa huippukokin resepti!
Meillä kotona
Sinisimpukat kookosliemessä – ruokaharrastaja Heidin luottoannos hurmasi huippukokin! Nappaa helppo resepti
Meillä kotona

Jukan mandariinikana on mehukasta kuin ravintolassa! Ruokaharrastaja opetteli kiinalaisen klassikon salat – nappaa helppo resepti
Meillä kotona

Sashimikääröt kirjolohesta ja kurkusta
Maku

Limeuunilohi on suosikkikokki Patrik Lindströmin arkibravuuri – suolainen fetajogurtti ja raikas kurkku-avokadosalsa antavat viimeisen silauksen
Maku

Vihreä ceviche tuo raikkaan tuulahduksen joulun kalapöytään – raakakypsytä kuhapalat limemehussa, kruunaa basilikaöljyllä ja omenalla
Kotivinkki

Raparperi-siikaceviche – kevyt kesäinen kalaherkku
Maku