Hans Välimäen siikasashimi on hätkähdyttävän raikas alkupala – annoksen viimeistelee yrttinen ancho gusto -kastike

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Hans Välimäen siikasashimi on näyttävä aloitus aterialle. Juju on taivaallinen ancho gusto -kastike, jota kannattaa lusikoida kalan päälle reilusti. Välimäki kokkaa annoksen Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman toisessa jaksossa, jonka voit katsoa reseptin alta.
GL
3.9
0
Julkaistu 17.2.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Siikasashimi

  • 400 gnahallista, suomustettua siikafileetä

Sashimin marinadiliemi

  • 3 dlkuivaa valkoviiniä
  • ½ dlriisiviinietikkaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklsuolaa

Ancho gusto -kastike

  • 3punaista chiliä
  • 2salottisipulia
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1–2 rkltuoretta inkivääriä
  • 1 dlsoijakastiketta
  • 1 dlpaahdettua seesamiöljyä
  • 1 dllimen mehua (5–6 limeä)
  • ½ dlriisiviinietikkaa
  • ½ ploavihreää tabascoa
  • 2–3 rklsokeria

Koristeluun

  • kevätsipulia, korianteria, basilikaa
Tulosta

Siikasashimi ja ancho gusto -kastike valmistuvat näin:

  1. Mittaa marinadiliemen ainekset kattilaan. Kiehauta ja jäähdytä viileäksi.
  2. Puhdista siikafileestä ylimääräiset rasvat pois. Aseta kala kulhoon ja kaada liemi päälle. Kala saa jäädä kokonaan liemen alle maustumaan noin 10 minuutiksi.
  3. Valmista marinadiliemen jäähtyessä ja kalan marinoituessa ancho gusto -kastike. Hienonna chilit ja salottisipulit sekä raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri.
  4. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset inkivääriä lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta ja lisää inkivääri. Anna maustua ja jäähtyä hetken.
  5. Nosta kala pois liemestä ja kuivaa siitä ylimääräinen neste talouspaperilla. Leikkaa kala ohuiksi siivuiksi lautaselle ja annostele päälle reilusti ancho gusto -kastiketta. Älä kainostele määrän kanssa, sillä tässä sashimissa kastike on se juttu!
  6. Koristele annos kevätsipulisilpulla, hienonnetulla korianterilla ja muutamalla basilikanlehdellä.
Kommentoi »