Sinisimpukat kookosliemessä – ruokaharrastaja Heidin luottoannos hurmasi huippukokin! Nappaa helppo resepti
{
Aktiivinen
Passiivinen
Tiskivuoren emäntä -blogia kirjoittava Heidi Kjellman kokkasi sinisimpukoita kookosliemessä Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman toisessa jaksossa. ”Ihan sairaan hyvää”, kommentoi annosta maistava Hans Välimäki. Nappaa resepti ja katso jakso sen alta!
MU
5
Kuvat
Julkaistu 17.2.2022
Sinisimpukat kookosliemessä – ruokaharrastaja Heidin luottoannos hurmasi huippukokin! Nappaa helppo resepti
Reseptin ainekset (2 annosta )
- 1½ kg tuoreita sinisimpukoita
- 2suurehkoa salottisipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1tuore punainen chili
- 2 rkl voita
- 1 tl sitruunaruohotahnaa
- 1 rkl kalakastiketta
- 2 dl valkoviiniä
- 400 ml kookosmaitoa
- sormisuolaa (maun mukaan)
- 4 kaffirlimetinlehteä
Viimeistelyyn
- 1 rku korianteria
- 1 limen mehu
Tarjoiluun
- rapeakuorinen patonki
Sinisimpukat kookosliemessä valmistuvat näin:
- Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi juoksevan veden alla. Heitä pois rikkoutuneet ja ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.
- Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Laita suurehkoon kasariin voita ja kuullota siinä sipuli- ja chilisilppua, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
- Lisää joukkoon sitruunaruohotahna ja kalakastike. Sekoita kertaalleen.
- Lorauta joukkoon viini. Anna poreilla voimakkaasti parin minuutin ajan.
- Lisää kookosmaito, suola sekä kaffirlimetinlehdet ja anna kuumentua kiehuvaksi.
- Kaada sinisimpukat liemeen ja anna niiden kypsyä kannen alla noin viiden minuutin ajan. Kääntele simpukoita kauhalla parisen kertaa kypsentämisen aikana.
- Viimeistele sinisimpukat ja kookosliemi tuoreella korianterilla sekä limen mehulla. Tarjoile välittömästi rapeakuorisen leivän kera.
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Hans Välimäen siikasashimi on hätkähdyttävän raikas alkupala – annoksen viimeistelee yrttinen ancho gusto -kastike
Meillä kotona

Hans Välimäen mantelipannacotta viettelee – "Yksi maailman helpoimmista ja herkullisimmista jälkiruoista"
Meillä kotona

Kuplivaa, kiitos! Ylelliset siiderisimpukat saavat liemeensä makua omenasiideristä
Maku

Ella Kannisen simppeli simpukkapasta – pasta alle vongole on yksinkertaisuudessaan loistava
Kotivinkki

Sitruunainen äyriäis-kalakeitto – hienoarominen soppa valmistuu helpommin kuin uskotkaan
Kotivinkki

Jättikatkaravut sukelsivat kookos-inkivääriliemeen! Mausteinen rapucurry valmistuu tuossa tuokiossa
Kotivinkki

Hummerikeitto – valmista kotikeittiössä ranskalaista bistroruokaa oikoen mutta mausta tinkimättä!
Maku

Mamma mia, mikä risotto! Kuvataiteilija Nanna Suden roomalainen rapurisotto on täydellistä lohturuokaa
Kotivinkki