Sinisimpukat kookosliemessä – ruokaharrastaja Heidin luottoannos hurmasi huippukokin! Nappaa helppo resepti
Tiskivuoren emäntä -blogia kirjoittava Heidi Kjellman kokkasi sinisimpukoita kookosliemessä Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman toisessa jaksossa. ”Ihan sairaan hyvää”, kommentoi annosta maistava Hans Välimäki. Nappaa resepti ja katso jakso sen alta!
Reseptin ainekset
2 annosta
1½ kg
tuoreita sinisimpukoita
2
suurehkoa salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
1
tuore punainen chili
2 rkl
voita
1 tl
sitruunaruohotahnaa
1 rkl
kalakastiketta
2 dl
valkoviiniä
400 ml
kookosmaitoa
sormisuolaa (maun mukaan)
4
kaffirlimetinlehteä
Viimeistelyyn
1 rku
korianteria
1
limen mehu
Tarjoiluun
rapeakuorinen patonki
Sinisimpukat kookosliemessä – ohje:
- Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi juoksevan veden alla. Heitä pois rikkoutuneet ja ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.
- Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Laita suurehkoon kasariin voita ja kuullota siinä sipuli- ja chilisilppua, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
- Lisää joukkoon sitruunaruohotahna ja kalakastike. Sekoita kertaalleen.
- Lorauta joukkoon viini. Anna poreilla voimakkaasti parin minuutin ajan.
- Lisää kookosmaito, suola sekä kaffirlimetinlehdet ja anna kuumentua kiehuvaksi.
- Kaada sinisimpukat liemeen ja anna niiden kypsyä kannen alla noin viiden minuutin ajan. Kääntele simpukoita kauhalla parisen kertaa kypsentämisen aikana.
- Viimeistele sinisimpukat ja kookosliemi tuoreella korianterilla sekä limen mehulla. Tarjoile välittömästi rapeakuorisen leivän kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat