Sinisimpukat kookosliemessä – ruokaharrastaja Heidin luottoannos hurmasi huippukokin! Nappaa helppo resepti

{
Aktiivinen
Passiivinen
Tiskivuoren emäntä -blogia kirjoittava Heidi Kjellman kokkasi sinisimpukoita kookosliemessä Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman toisessa jaksossa. ”Ihan sairaan hyvää”, kommentoi annosta maistava Hans Välimäki. Nappaa resepti ja katso jakso sen alta!
MU
5
0
Julkaistu 17.2.2022


Reseptin ainekset (2 annosta )

  • 1½ kg tuoreita sinisimpukoita
  • 2suurehkoa salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1tuore punainen chili
  • 2 rkl voita
  • 1 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 dl valkoviiniä
  • 400 ml kookosmaitoa
  • sormisuolaa (maun mukaan)
  • 4 kaffirlimetinlehteä

Viimeistelyyn

  • 1 rku korianteria
  • 1 limen mehu

Tarjoiluun

  • rapeakuorinen patonki
Tulosta

Sinisimpukat kookosliemessä valmistuvat näin:

  1. Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi juoksevan veden alla. Heitä pois rikkoutuneet ja ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Laita suurehkoon kasariin voita ja kuullota siinä sipuli- ja chilisilppua, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
  3. Lisää joukkoon sitruunaruohotahna ja kalakastike. Sekoita kertaalleen.
  4. Lorauta joukkoon viini. Anna poreilla voimakkaasti parin minuutin ajan.
  5. Lisää kookosmaito, suola sekä kaffirlimetinlehdet ja anna kuumentua kiehuvaksi.
  6. Kaada sinisimpukat liemeen ja anna niiden kypsyä kannen alla noin viiden minuutin ajan. Kääntele simpukoita kauhalla parisen kertaa kypsentämisen aikana.
  7. Viimeistele sinisimpukat ja kookosliemi tuoreella korianterilla sekä limen mehulla. Tarjoile välittömästi rapeakuorisen leivän kera.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Kommentoi »