Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sinisimpukat kookosliemessä – ruokaharrastaja Heidin luottoannos hurmasi huippukokin! Nappaa helppo resepti

Tiskivuoren emäntä -blogia kirjoittava Heidi Kjellman kokkasi sinisimpukoita kookosliemessä Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman toisessa jaksossa. ”Ihan sairaan hyvää”, kommentoi annosta maistava Hans Välimäki. Nappaa resepti ja katso jakso sen alta!

Teksti Kotona
Kuvat Mika Rampa
17.2.2022
Reseptin ainekset
2 annosta
1½ kg
tuoreita sinisimpukoita
2
suurehkoa salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
1
tuore punainen chili
2 rkl
voita
1 tl
sitruunaruohotahnaa
1 rkl
kalakastiketta
2 dl
valkoviiniä
400 ml
kookosmaitoa
sormisuolaa (maun mukaan)
4
kaffirlimetinlehteä
Viimeistelyyn
1 rku
korianteria
1
limen mehu
Tarjoiluun
rapeakuorinen patonki

Sinisimpukat kookosliemessä – ohje:

  1. Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi juoksevan veden alla. Heitä pois rikkoutuneet ja ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Laita suurehkoon kasariin voita ja kuullota siinä sipuli- ja chilisilppua, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
  3. Lisää joukkoon sitruunaruohotahna ja kalakastike. Sekoita kertaalleen.
  4. Lorauta joukkoon viini. Anna poreilla voimakkaasti parin minuutin ajan.
  5. Lisää kookosmaito, suola sekä kaffirlimetinlehdet ja anna kuumentua kiehuvaksi.
  6. Kaada sinisimpukat liemeen ja anna niiden kypsyä kannen alla noin viiden minuutin ajan. Kääntele simpukoita kauhalla parisen kertaa kypsentämisen aikana.
  7. Viimeistele sinisimpukat ja kookosliemi tuoreella korianterilla sekä limen mehulla. Tarjoile välittömästi rapeakuorisen leivän kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt