5(3)
Sinisimpukat kookosliemessä – ruokaharrastaja Heidin luottoannos hurmasi huippukokin! Nappaa helppo resepti
Munaton
Tiskivuoren emäntä -blogia kirjoittava Heidi Kjellman kokkasi sinisimpukoita kookosliemessä Hans ja rakkaimmat reseptit -ohjelman toisessa jaksossa. ”Ihan sairaan hyvää”, kommentoi annosta maistava Hans Välimäki. Nappaa resepti ja katso jakso sen alta!
17.2.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
2 annosta
1½ kg tuoreita sinisimpukoita
2suurehkoa salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1tuore punainen chili
2 rkl voita
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 rkl kalakastiketta
2 dl valkoviiniä
400 ml kookosmaitoa
sormisuolaa (maun mukaan)
4 kaffirlimetinlehteä
Viimeistelyyn
1 rku korianteria
1 limen mehu
Tarjoiluun
rapeakuorinen patonki

Sinisimpukat kookosliemessä valmistuvat näin:

  1. Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi juoksevan veden alla. Heitä pois rikkoutuneet ja ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Laita suurehkoon kasariin voita ja kuullota siinä sipuli- ja chilisilppua, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
  3. Lisää joukkoon sitruunaruohotahna ja kalakastike. Sekoita kertaalleen.
  4. Lorauta joukkoon viini. Anna poreilla voimakkaasti parin minuutin ajan.
  5. Lisää kookosmaito, suola sekä kaffirlimetinlehdet ja anna kuumentua kiehuvaksi.
  6. Kaada sinisimpukat liemeen ja anna niiden kypsyä kannen alla noin viiden minuutin ajan. Kääntele simpukoita kauhalla parisen kertaa kypsentämisen aikana.
  7. Viimeistele sinisimpukat ja kookosliemi tuoreella korianterilla sekä limen mehulla. Tarjoile välittömästi rapeakuorisen leivän kera.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo