3(3)
Kookoksinen sitruunajäädyke valmistuu vartissa pakkaseen – ja vain viidestä raaka-aineesta
Gluteeniton
Vegaaninen
Munaton
Maidoton
Laktoositon
Kasvis
4 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 4 h
Vegaanisessa sitruunajäädykkeessä yhdistyvät raikas sitruuna ja täyteläinen kookos. Helpossa jälkiruoassa hyödynnetään sekä sitruunan kuori että hedelmäliha.
Julkaistu 29.6.2021
Maku
Reseptin ainekset 6 annosta
1luomusitruuna
1 tlk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa jääkaappikylmänä (esim. Spice Up!)
2 dlgluteenitonta kauravispiä jääkaappikylmänä
2 dlvegaanista turkkilaista jogurttia (esim. Oatly)
2 dlkookoshiutaleita

Sitruunajäädyke – ohje:

  1. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuoren keltainen osa kulhoon. Poista loput kuoresta terävällä veitsellä hedelmää myöten. Irrota hedelmälihat kalvojen välistä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Purista lopusta sitruunasta irtoava mehu kuoriraasteen joukkoon.
  2. Laita jääkaappikylmä kondensoitu maito ja kauravispi kulhoon. Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, noin 3 minuuttia. Sekoita joukkoon jogurtti, sitruunankuoriraaste ja sitruunapalat.
  3. Paahda kookoshiutaleita kuumalla kuivalla pannulla noin minuutti. Anna jäähtyä hetki. Sekoita 3/4 hiutaleista vaahtoon.
  4. Levitä vaahto pakastuksen kestävään vuokaan (noin 20 × 20 cm), ripottele pinnalle loput kookoshiutaleet ja laita jäädyke pakastimeen vähintään 4 tunniksi. Anna sitruunajäädykkeen pehmetä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!

Jos haluat jäädykkeestä supersitruunaisen, kuutioi siihen kahden sitruunan hedelmäliha.

Kommentoi »