Maku

Kirpeän ja makean liitto ei petä! Kookoksinen sitruunajäädyke valmistuu vartissa pakkaseen – ja vain muutamasta raaka-aineesta

4 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
4 h
Vegaanisessa sitruunajäädykkeessä yhdistyvät raikas sitruuna ja täyteläinen kookos. Helpossa jälkiruoassa hyödynnetään sekä sitruunan kuori että hedelmäliha.
GL
VE
0
0
Julkaistu: 29.6.2021


Ainekset (6 annosta )

  • 1luomusitruuna
  • 1 tlk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa jääkaappikylmänä (esim. Spice Up!)
  • 2 dlgluteenitonta kauravispiä jääkaappikylmänä
  • 2 dlvegaanista turkkilaista jogurttia (esim. Oatly)
  • 2 dlkookoshiutaleita
Tulosta

Sitruunajäädyke valmistuu näin:

  1. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuoren keltainen osa kulhoon. Poista loput kuoresta terävällä veitsellä hedelmää myöten. Irrota hedelmälihat kalvojen välistä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Purista lopusta sitruunasta irtoava mehu kuoriraasteen joukkoon.
  2. Laita jääkaappikylmä kondensoitu maito ja kauravispi kulhoon. Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, noin 3 minuuttia. Sekoita joukkoon jogurtti, sitruunankuoriraaste ja sitruunapalat.
  3. Paahda kookoshiutaleita kuumalla kuivalla pannulla noin minuutti. Anna jäähtyä hetki. Sekoita 3/4 hiutaleista vaahtoon.
  4. Levitä vaahto pakastuksen kestävään vuokaan (noin 20 × 20 cm), ripottele pinnalle loput kookoshiutaleet ja laita jäädyke pakastimeen vähintään 4 tunniksi. Anna sitruunajäädykkeen pehmetä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!

Jos haluat jäädykkeestä supersitruunaisen, kuutioi siihen kahden sitruunan hedelmäliha.

Kommentoi »