Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kookoksinen sitruunajäädyke valmistuu vartissa pakkaseen – ja vain viidestä raaka-aineesta

4 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 4 h 0 min

Vegaanisessa sitruunajäädykkeessä yhdistyvät raikas sitruuna ja täyteläinen kookos. Helpossa jälkiruoassa hyödynnetään sekä sitruunan kuori että hedelmäliha.

29.6.2021
Reseptin ainekset
6 annosta
1
luomusitruuna
1 tlk (320 g)
kondensoitua kookosmaitoa jääkaappikylmänä (esim. Spice Up!)
2 dl
gluteenitonta kauravispiä jääkaappikylmänä
2 dl
vegaanista turkkilaista jogurttia (esim. Oatly)
2 dl
kookoshiutaleita

Sitruunajäädyke – ohje:

  1. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuoren keltainen osa kulhoon. Poista loput kuoresta terävällä veitsellä hedelmää myöten. Irrota hedelmälihat kalvojen välistä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Purista lopusta sitruunasta irtoava mehu kuoriraasteen joukkoon.
  2. Laita jääkaappikylmä kondensoitu maito ja kauravispi kulhoon. Vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi, noin 3 minuuttia. Sekoita joukkoon jogurtti, sitruunankuoriraaste ja sitruunapalat.
  3. Paahda kookoshiutaleita kuumalla kuivalla pannulla noin minuutti. Anna jäähtyä hetki. Sekoita 3/4 hiutaleista vaahtoon.
  4. Levitä vaahto pakastuksen kestävään vuokaan (noin 20 × 20 cm), ripottele pinnalle loput kookoshiutaleet ja laita jäädyke pakastimeen vähintään 4 tunniksi. Anna sitruunajäädykkeen pehmetä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!

Jos haluat jäädykkeestä supersitruunaisen, kuutioi siihen kahden sitruunan hedelmäliha.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt