Keittiön saareke patakaapista, vitriinistä ja varastohyllystä – katso 15 diy-ideaa!
Lisää laskutilaa
Keittiön saareke patakaapista, vitriinistä ja varastohyllystä – katso 15 diy-ideaa!
Kaipaatko keittiöösi saareketta, jonka voit toteuttaa pikkurahalla? Tässä liuta helppoja ideoita kyökin piristeeksi.
28.9.2023
 |
Meillä kotona
Heidin ja Janin uuden kodin henki on kuin sata­vuotiaan. Saarekkeena toimii Romuritarista hankittu iäkäs patakaappi. Se toimii työtasona.

Hasilan perheen sukutalossa induktioliesi upotettiin vanhaan kaappiin, ja työtasot ovat pihalla kasvaneesta lehtikuusesta.
Tukevatekoinen saareke on perheen isän nikkaroima. Naulakossa roikkuu katseen kestäviä käyttötavaroita sekä vanha, kauniisti patinoitunut tinakannu.
Kallion pariskunnan keittiön tyyliin sopiva saareke oli alun perin isoisän kotitalon puuliiteristä pelastettu piironki 1800-luvun lopusta. Siitä poistettiin maalit, petsattiin ja pinta öljyttiin niin, että se käy vaikka leipomisalustaksi.

Riinan ja Jonin kodista löytyy käänneltävä keittiösaareke. Liikkuva taso toimii tarvittaessa saarekkeena, jollaista ei saatu järkevästi mahtumaan keittiöön. Joni on puuseppä ja tehnyt keittiön kalusteet itse.

Reetan Turon tehtaaseen rakennetun kerrostalokodin keittiön saareke palveli aiemmin opettajanpöytänä. Reetta laittoi pöydän alle pyörät ja maalasi pinnan valkoiseksi.
Entisen kansakoulun keittiössä saarekkeena toimii vanha myyntitiski, jossa lahjahopeat ovat näyttävästi esillä. Siitä ne tulee otettua paremmin käyttöön kuin kaapin perukoilta.
Johannan keittiön saarekkeen jalat olivat alun perin portaikon tolppia. Saarekkeen alaosaan saa piilotettua kierrätyspahvit tai lehtikorin.
Piparkakkutunnelmainen saareke sopii hyvin Saarenpään perheen romanttiseen keittiöön. Vaikka saareke on pieni, se antaa keittiöön lisää työskentelytilaan. Saareke on perheen isän, Teemun käsialaa. Reikäkuviointi pöytään on tehty rasiaterällä ja poralla.
Visualisti Marianna Heikkilän Bembölen majataloksi kutsutun kodin saareke on vanha kaupan tiski, johon kytkettiin sähköt ja sivuun lisättiin pistorasia. Saarekkeen sisällä on muun muassa tilaa kierrätykselle.
Lukkaloiden hevostilan keittiön saareke tehtiin vanhasta patakaapista. Viivi hioi, kittasi ja maalasi sen. Petri kiinnitti kaapin alle pyörät, joiden avulla sitä voi siirrellä.
Tämän ekotalon keittiön saareke on asukkaan itse tekemä.
Tässä keittiössä on vain vähän kiinteitä kalusteita. Reilunkokoinen saareke on tehty varastohyllyistä.
Kristiina Brunilan värikkään kodin keittössä saareke koostuu useammasta kaapista. Saareke erottaa salin keittiöstä. Kaapit rakensi kirkkonummelainen luottoremontoija Tapio Vehmas.
Satavuotiaan omakotitalon keittiöstä löytyy valtaisan määrän kattiloita ja pannuja nielevä saareke. Se on yhdistetty kahdesta erillisestä kalusteesta.
1 kommentti