14 piristysideaa, joita kotisi kaipaa juuri nyt!
Sisustus
14 piristysideaa, joita kotisi kaipaa juuri nyt!
Onko koti alkanut näyttää pimeinä iltoina ankealta ja tylsältä? Sisustustoimittaja listasi 14 keinoa, joilla piristät kotisi ilmeen pienellä vaivalla.
9.11.2017
 |
Meillä kotona

Koti on jokaiselle se paras ja rakkain paikka, mutta mitä tehdä, kun se alkaa tuntua vähän tylsältä ja aina samanlaiselta? Keinoja on monta ja suurin osa niistä on hyvin yksinkertaisia. Tästä alkaa kodin kauniimpi kaamosaika!

1. Ripusta valoja. Voi sitä hetkeä, kun ne saa illan hämärässä napsauttaa päälle. Koti on hetkessä kuin taikamaailma.

2. Vaihda tapetti. Uusi tapetti muuttaa hetkessä huoneen luonteen, valoisuuden ja tunnelman. Tämän Laura Ashleyn tapetin ihanuus on sen koukeroissa ja maitokahvin sävyssä. Se sopii kaikessa klassisuudessaan moneen tilaan.

3. Hanki uusia viherkasveja. Hoida kasvejasi huolella, sillä ne hoitavat sinua vastavuoroisesti kauneudellaan. Osta silloin tällöin myös leikkokukkia ja yhdistä niihin havuja ja talventörröttäjiä. Lue jutustamme, mitkä 6 viherkasvia ovat trendikkäitä juuri nyt.

4. Maalaa seinä tai pari. Ensi vuoden trendikäs maaliväri on tiilenpunainen. Mihin huonetilaan se sopisi? Makuuhuoneeseen, työtilaan, ehkä eteisen? Ole rohkea ja kokeile!

5. Kaiva kaapista lampaantalja. Levitä se sohvalle, lepotuoliin tai vaikka lattialle. Nyt tarvitaan iso annos pehmeyttä ja lämpöä. Vai pitäisikö ryhtyä neulomaan itse jättipeittoa – ohjeen löydät täältä.

6. Levitä kotiisi ihania tuoksuja. Tuoksukynttilöiden valikoima on nyt parhaimmillaan. Valitse eri tuoksu makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen, sillä molempiin tarvitaan oma tunnelmansa. Vai miltä kuulostaisi Pinot Noir -kynttilä viininystävälle (Cilla's) tai Skandinaviskin tuoksukynttilä, jossa voi aistia ajopuun, karaistuneen ruusun, valkoiset kukat ja vihreät lehdet (Finnish Design Shop)?

7. Poista silmistäsi kaikki ärsyttävä sälä. Jos sinulla ei ole juuri nyt energiaa lajitella ja arkistoida sitä, hanki kauniita säilytyslaatikoita ja säilö tavarat parempia päiviä odottamaan. Nyt on aika armahtaa itsensä.

8. Tee talvinen asetelma. Lipaston päällä tai ikkunalaudalla olevat kauniit asiat ilahduttavat. Yhdistele kasveja, valokuvia ja vaikka piparimuotteja. Ole luova tai ota mallia asetelmiin jutustamme.

9. Tee kylpyhetkestä astetta ihanampi. Voit valmistaa kylpypommeja itsekin. Katso ohje täältä. Jos et omista kylpyammetta, jalkakylvyn voi tehdä ihan tavalliseen vatiin.

10. Järjestä kalusteesi uudelleen. Jos sohva on ollut aina huoneen vasemmalla puolella, kokeile sen siirtoa oikealle. Vaihda samalla taulujen ja valaisinten paikkoja. Vai pitäisikö kokeilla tauluseinän kokoamista?

11. Tee tontulle ikioma ovi. Nyt on jo lupa innostua hieman joulusta! Askartele helpolla ohjeellamme tonttuovi, josta kodin tontut pääsevät kulkemaan ja tarkkailemaan asukkaiden kiltteysastetta. Tämä ilahduttaa paitsi perheen pienimpiä, takuulla myös aikuisia!

12. Lisää kotiin väriä, josta pidät. Sudi lempiväriäsi canvas-pohjalle ja liimaa pintaan jotakin hauskaa kolmiulotteista. Saat helposti ja edullisesti mainion taulun! Sisustustaulun työohjeen löydät täältä.

13. Laita sohvatyynyt uusiksi. Jos et löydä mieleisiäsi, tee ne itse. Isoäidinneliö valmistuu hetkessä, ja neulottu geometrinen tyyny on sekin helppo valmistaa. Inspiraatiota sohvatyynyihin löydät jutustamme täältä.

14. Anna itsellesi lupa herkutella. Nam! Yllätä itsesi järjestämällä sivupöydälle herkkupiste täynnä nameja, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Jos tekee mieli leipoa, miltä kuulostaisi syntisen ihana punajuurisuklaakakku tai normandialainen omenapiirakka?

Lue lisää:

Kommentoi »