Mikä tekee näistä olohuoneista kodikkaita? Ota oppia!
Sisustus
Mikä tekee näistä olohuoneista kodikkaita? Ota oppia!
Esittelemme viisi tyyliltään erilaista olohuonetta. Sisustustoimittaja avaa, miksi ne ovat viihtyisiä tunnelmaltaan.
4.11.2017
 |
Avotakka

1. Vältä kokovalkoista – lisää väriä ja kontrastia

Tummat sohvatyynyt tasapainottavat värikkään maton ja valkoisen sohvan suhdetta. Kattovalaisimet ovat Metalarten.

Itämainen matto kokoaa olohuoneen uudet ja vanhat kalusteet näyttäväksi ryhmäksi. Jos valkoisessa olohuoneessa ei olisi isoa värikästä mattoa, kokonaisuus näyttäisi helposti valjulta – etenkin, kun siellä on valkoiset sohvat. Vihreäksi maalattu talonpoikaispöytä antaa viimeisen silauksen boheemille oleskelutilalle. Vinkki: Itämaisia mattoja kannattaa katsoa esimerkiksi Hagelstamin verkkohuutokaupasta, jossa kelim-mattojen hinnat alkavat sadasta eurosta.

2. Kasveja ja kasvoja – mustavalkoinenkin voi olla kodikasta!

Tarjoiluvaunu on kätevä kasvipöytä. Ton-tuoleja myy Forme.

Mustavalkoinen valokuvateos olohuoneen päätyseinällä kiinnittää katseen. Kahden oviaukon väliin sijoitettu teos terävöittää minimalistista sisustusta. Sitruspuu on hyvä kontrasti graafiselle taululle. Kuva on stylisti Susanna Vennon ja kuvaaja Riikka Kantinkosken kirjasta Green Home Book. Valokuvasuurennoksia tekee muun muassa Fotonetti.

3. Muodosta mukavia oleskelupaikkoja

Sohvat ovat &Traditionin, juuttimatto on Linie Designin mallistosta. Riippuvalaisin on Louis Poulsenin Artisokka.

Roosat seinät yhdistetynä puiseen pinnasohvaan ja rouheaan juuttimattoon ovat valloittava yhdistelmä. Pastellinväriset seinät sopivat vanhan puutalon lempeään tunnelmaan paremmin kuin kliinisen valkoiset. Sohvia on kaksi, ja ne on sijoitettu vastakkain kodikkaaksi oleskeluryhmäksi. Seinien väri on perinnevärikartan sävy 163X.

4. Kirjat tuovat kotoisuutta: täällähän asuu joku!

Muuton Stacked-hyllymoduuleista saa omannäköisen kokonaisuuden. Riippuvalaisimet ovat Tapio Wirkkalan.

Kirjahylly tekee oleskelunurkkauksesta viihtyisän ja kodikkaan. Moduulihyllyt on sijoitettu vanhassa kerrostalohuoneistossa olevaan syvennykseen. Kirjahyllyyn saa kivan rytmin, kun laittaa osan kirjoista poikittain.

5. Käytä useampaa kuin yhtä sävyä

Vanha kuparivalaisin sai parin Iina Vuorivirran suunnittelemasta Vino-peilistä. Marmoripöytä on Ferm Livingin.

Harmaan eri sävyt tekevät sisustuksesta tasapainoisen. Seinän sävyssä on ripaus roosaa, sohvan väri on puhdas harmaa ja matto taas grafiitinharmaa. Vanha ruutuparketti ja sirot skandinaaviset kalusteet tekevät olohuonesta ajattoman ja viihtyisän oleilutilan. Harmaa sohva ei näytä tylsältä, kun se asustetaan erivärisillä tyynyillä.

3 kommenttia