Kaikki tyylit sallittu! Sohvatyynyt tekevät kodin tunnelman
Sisustus
Kaikki tyylit sallittu! Sohvatyynyt tekevät kodin tunnelman
Jos tyyny on sohvan koru, niin nämä sohvat eivät korujaan kainostele. Vieläkö sinun sohvallesi mahtuisi pari kaunokaista?
23.3.2017
 |
Unelmien Talo&Koti
Valkoinen sohva on suojattu pikkumatoilla, jotka on helppo heittää pesukoneeseen tarvittaessa. Perheen äiti on innokas neuloja ja virkkaaja, joten sohvatyynyjä syntyy melkein liukuhihnalta. Mustavalkoiset ruudut ja raidat piristävät utusävyjä.
1940-luvulla rakennetussa talossa asuva pariskunta haluaa sisustaa kotinsa hillitysti. Esillä on kerralla vain harkitusti tavaraa. Tupakeittiön sisustussävyt on poimittu pääasiassa mustavalkoiselta paletilta. Graafisesti kuvioidut sohvatyynyt yhdistävät tyynykokoelmaa.
Viisihenkisen perheen olohuoneen keskipiste on kulmasohva, johon vanhemmat ja lapset kokoontuvat iltaisin katsomaan telkkaria yhdessä. Sohva on perheen isän poikamiesboksista. Sitä ei enää entiseksi tuntisi, sillä vaimo on kuorruttanut sen pitsipeitoilla, kukkatäkeillä ja suloisilla sohvatyynyillä houkuttelevaksi pesäksi.
Kerrostalokodin olohuoneessa oli aikaisemmin beige tapetti, joka vaihtui perheen äidin toivomuksesta mustaksi. Sohvanpäällinen sai hempeän vaaleanpunaisen värikylvyn. Sohvatyynyt toistavat sisustuksen sävyjä. Suloinen ruusutyyny on Riihipeikon mallistosta.
Olohuoneen harmaa kulmasohva on neutraali tausta värikkäälle sohvatyynyjen rykelmälle, joita perheen äiti ompelee ateljeessaan. Samat sävyt jatkuvat taulukollaasissa, johon on koottu silmiä hivelevä asetelma eri tekniikoilla toteutettuja töitä.
Tässä kodissa asuu intohimoinen virkkaaja ja tilkkutöiden tekijä. Hän on luonut kerrostalokotiinsa lämpimän tunnelman omatekoisilla tekstiileillä ja sohvatyynyillä, joiden sävyt ovat kirkkaita mutta silti lempeitä. Valkoinen sohva on kaunis tausta asukkaan taidonnäytteille.
Omakotitalon olohuoneen sävyt ovat lempeät ja utuiset. Valkoista sohvaa suojaa rento peite, jota vasten pinkit sohvatyynyt pääsevät hyvin oikeuksiinsa. Söpöön suoraan tuo särmää räväkämpi tekstityyny. Tapetti on Laura Ashleyn Josette.
30-luvun lopulla rakennetun omakotitalon olohuoneessa vallitsee rento, mutta hiukan herraskainen tunnelma. Kokonaisuus on hillitty, vaikka tekstiileissä on keskenään erilaisia kuoseja. Hehkuvanpunaiset, silkkiset sohvatyynyt nostavat ihanasti esiin kukkatyynyjen uhkeat krysanteemit.
Vanhalla asemalla asuvan perheen äiti on innokas käsitöiden tekijä. Hän ompelee, virkkaa ja neuloo myös kodin tekstiilejä. Tällä kertaa tyynyjen kuosit on poimittu sohvalle levitetystä torkkupeitteestä.
Entiselle asemalle on sisustettu myös äidin työhuone. Hurmaava kielotapetti on Sandbergin Liljekonvalj. Levitettävä sohva käy vierasvuoteesta. Se on saanut kyytiinsä joukon värikkäitä sohvatyynyjä istumismukavuutta lisäämään.
Kommentoi »