Avotakka

Hei hei harmaa! Ensi vuoden trendivärit ovat punasavi, murrettu vaaleanpunainen ja vihreä

Hei hei harmaa! Ensi vuoden trendivärit ovat punasavi, murrettu vaaleanpunainen ja vihreä
Maanläheiset sävyt jylläävät ensi vuonna. Tikkurilan vuoden 2018 väri on lämmin punasavinen Ruukku, maailmalla vaaleanpunaisen voittokulku jatkuu.
Julkaistu 5.11.2017

Luvassa lämpimiä tuulahduksia! Tikkurilan ensi vuoden väri on maanläheinen punasaven sävy. Ruukku N405 tuo Tikkurilan mukaan lämpöä muuten niin vaaleaan suomalaiseen kotiin.

Tikkurilan Ruukku N405.
Tanskalaisen trendianalyytikon Nina Bruunin kotona on Ruukku-sävyllä maalattu seinä.
Seinät on maalattu väreillä Ruukku N405 ja Etruski S471. Sermin sävy on Piazza Y487.

Sävy on linjassa maailmalla vallitsevien väritrendien kanssa. Terrakotan sävyjä nähtiin paljon jo alkuvuonna muun muassa Tukholman sisustusmessuilla.

Ruukku kuuluu Tikkurilan uuteen Minerals-värikokoelmaan, jonka muita sävyjä ovat ruskean ja punaisen sävyiset Etruski, Rooibos ja Punajuuri, vaalean neutraalit Merino, Ajopuu ja Pjazza, kellertävä Himmeli, salvianvihreä Serpentiini, tumma Takorauta ja siniset Salaisuus ja Mustekynä. Kokoelmassa näkyvät Tikkurilan mukaan maailmalla valloillaan olevat laajemmat elämisen trendit kuten rauhoittuminen, käsillä tekeminen ja luonnollisuus.

Trendivärikartan sävyt Takorauta Y500 ja Punajuuri M425.
Vihertävä Serpentiini V447 Nina Bruunin kylpyhuoneen takaseinässä.
Vastavärivoimaa: siniset Mustekynä M350 ja Salaisuus X438 sekä messinki ja keltainen sävy Himmeli H456.

Tikkurilan väriraatiin kuuluivat tanskalainen sisustusvaikuttaja ja trendianalyytikko Nina Bruun, luova suunnittelija Päivi Häikiö ja Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike. Kööpenhaminassa designtoimistoa pitävä Nina Bruun iloitsee siitä, että harmaan ja valkoisen voittokulku on taittumassa ja värit ovat tulossa mukaan skandinaaviseen sisustukseen.

Pinkki pysyy maailmalla pinnalla

Myös monet kansainväliset maalibrändit, jotka ovat jo julkistaneet ensi vuoden värikarttansa, luottavat lämpimään terrakottaan.

Murretun vaaleanpunaisen voittokulku näyttää jatkuvan. Lähes kaikilla on mukana myös murrettu, salvian tai eukalyptuksen sävyinen vihreä tai tumma metsänvihreä. Myös sinisen sävyt pysyvät mukana, etenkin tumma musteensininen. Siellä täällä näkyy myös jo hitunen keltaista.

Nordsjön trendiväri 2018 on vaaleanpunainen Heartwood.

Ruotsalaisen Nordsjön trendisävy 2018 on nimeltään Heartwood, pitkään pinnalla ollutta niin sanottua millennial pinkkiä murretumpi sävy. Maalifirman sisustuskuvissa sävyllä on saatu aikaan hyvin erilaisia tunnelmia, kun sitä on yhdistetty neutraaleihin sävyihin, tummaan vihreään ja tummaan siniseen.

Nordsjön trendivaaleanpunainen yhdistettynä tummaan vihreään.

Myös norjalaisen Jotunin ensi vuoden hillitty värikartta noudattelee samaa linjaa.

Jotunin nudepinkki on nimeltään Soft Skin.

Amerikkalaisen Behr’sin vuoden 2018 trendiväri on nimeltään In the Moment: luonnollinen, murrettu vihreän sävy. Samantyyppinen sävy löytyy myös Tikkurilan trendiväreistä.

Behr'sin ensi vuoden trendiväri on rauhallinen In the Moment.
Kommentoi »