18 hyggeilyideaa, jotka saavat sinut ihastumaan pimeään vuodenaikaan
Sisustus
18 hyggeilyideaa, jotka saavat sinut ihastumaan pimeään vuodenaikaan
Kaiva kynttilät ja teepannut esiin, nyt nautitaan hämäränhyssystä ja herkutellaan koko perhe tärviölle. Tulkoon loskat ja lätäköt, kotona on lämmintä ja kaunista.
Julkaistu 18.10.2017
Meillä kotona

On paljon ihmisiä, jotka eivät välitä loka- ja marraskuusta lainkaan. Ehkä jopa inhoavat. Kesäisen valon ja lämmön menetys riipaisee , mutta saammehan sentään jotain tilallekin: iltahämärän, tunnelmavalot, syyn sytyttää takkatuli, punaviini- ja glögikauden ja tietysti loistavan sesongin kutsua ystäviä yhteen.

Miten olisi hyggebileet? Saunomista ja hyvää tarjottavaa. Koko pitkä ilta aikaa yhdessä. Kokosimme 18 ideaa kodin koristeluun – ja sitten vain kutsukirjeet messengeriin!

1. Taita pihan pensaasta pari oksaa maljakkoon, sytytä kynttilät ja pöyhi sohvatyynyt kutsuviksi. Siinä ovat arkisen onnenhetken ainekset.
2. Mustaa teetä, vihreää teetä, valkoista teetä, hedelmäteetä, marjateetä... Kyllä kiitos. Pyöräytä mukaan reilusti hunajaa, joka auttaa häätämään uhkaavan flunssankin.
3. Ulkolyhtyjä voi nostaa myös sisään. Varo kuitenkin, etteivät ne kuumenna ympäristöään liikaa. Metallitarjotin on hyvä pohja kynttiläasetelmalle.
4. Ei se herkkujen määrä, vaan niiden laatu. Olet ehdottomasti ansainnut lasillisen hyvää viiniä, ihania juustoja – ja todennäköisesti hieman suklaatakin!
5. Hanki kukkakaupasta tai omasta mökkimetsästä männynhavuja ja sujauta niitä pieniin maljakoihin. Viimeistele eleganssi tuikuilla.
6. Nuotion teko sisälle kielletty! Mutta kerää silti kauniita keppejä ja kiviä ja tee niistä kokko. Led-valo saa sen hehkumaan.
7. Kylpyhuonekin kaipaa hohdokkuutta pimeän aikaan. Ripusta valoja, sytytä kynttilät ja hanki muhkeat pyyhkeet. Kuvan tuotteet H&M Home.
8. Uunin tulen ritinä on yksi maailman kodikkaimmista äänistä. Eikä se lämmin hohkakaan pahaa tee. Siirrä lempituolisi tulisijan ääreen ja tartu neulepuikkoihin.
9. Kerää mökkipihasta sammalta ja asettele sitä lasikupuun. Kätke sen joukkoon myös pieni murattiruukku. Huolehdi kuvun kosteudesta ja tuuletuksesta.
10. Valkoista maalaisromantiikkaa ja lasinkirkkautta. Onko ihanampaa?
11. Rautalangasta on moneksi. Tukevasta laadusta voit pyöräyttää vaikka kynttiläkruunun ruokapöydän ylle.
12. Solmi tuikkukuppien vyötärölle kanervaa ja pihlajanmarjoja. Myös risut ovat koristeellisia, kun ne asettelee nätisti.
13. Valmiina pikkujoulukauteen! Kun sisustat vaalealla, kukat ja tarjottavat nousevat tähtirooliin. Illemmalla kynttilänvalo tekee kaikesta taikaa.
14. Tarvitset vain muutaman erikoisen oksan, uniikkeja eriparimaljakoita ja kynttilänvaloa. Tee asetelma rottinkipöydän päälle, ja olet hygge-trendin ytimessä. Kuvan tuotteet Madam Stoltz.
15. Taas on lupa nostaa turkispeitto ja torkkuhuovat sohvalle. Ripusta myös valosarja ja huolehdi että naposteltavaa on lähettyvillä.
16. Kätke valosarja suuren havukranssin lomaan ja lisää tunnelmaa kynttilöillä. Tuoreet havut kestävät yllättävän pitkään varisematta. Kuvan tuotteet H&M Home.
17. Nokkela säilytystaso liikkuu pyörillä. Kokoa sen päälle ryhmä kynttilöitä ja saat tunnelmavalon sekä lehtipisteen aina sinne minne haluat.
18. Tuohukset pysyvät hyvin pystyssä kastellulla sammalpedillä. Vahdi silti palamista, sillä kapeat tuohukset kuluvat nopeasti. Metalliastia pitää kosteuden poissa pöydältä.
Kommentoi »