12 ideaa viljelypalstan vihanneksiin
Piha ja puutarha
12 ideaa viljelypalstan vihanneksiin
Viljelypalstalla voi kasvattaa varmoja sadontuottajia, mutta myös jotain erikoisempaa. Sopiva lajivalikoima löytyy tutkimalla ja kokeilemalla.
28.8.2015
 |
Viherpiha

Sitruunamelissa

Monivuotinen yrtti, joka kasvaa kiitollisesti. Tuoreilla lehdillä voit maustaa juomia, jälkiruoka-annoksia ja kastikkeita. Lue lisää sitruunantuoksuisten yrttien kasvatuksesta.

Uudenseelanninpinaatti eli lamopinaatti

Kasvaa aluksi hitaasti, mutta vauhtiin päästyään haaroo hyvin ja tuottaa runsaasti lehtisatoa. Kannattaa kastella hyvin. Lue lisää pinaatin kasvatuksesta.

Peruna ’Timo’

Varhainen lajike, jonka idätetyt mukulat voit laittaa maahan toukokuussa harson alle. Potaatit ehtivät juhannusjuhlaan. Lue lisää perunan kasvatuksesta.

Retiisi

Nopeakasvuinen. Kylvä parin viikon välein toukokuusta lähtien, niin saat satoa jatkuvasti. Pidä rapsikuoriaiset loitolla harson avulla.

Punajuuri

Kylvä touko–kesäkuussa. Nuorista harvennustaimista voi käyttää myös naatit salaatin lisänä. Vältä liikaa typpilannosta. Lue lisää punajuuren kasvatuksesta.

Mangoldi

Ruotimangoldista käytetään lehtiruodit, lehtimangoldista lehdet. Kerää sato nyhtämällä tai leikkaamalla uloimmat lehdet ensin. Lue lisää mangoldin kasvatuksesta.

Purjo

Kylvä siemenet esikasvatukseen maaliskuussa tai osta valmiit taimet toukokuussa. Multaa tyvet kasvukauden aikana.

Palsternakka

Itää hitaasti, mutta toisaalta kasvaa pakkasiin saakka. Voit myös esikasvattaa. Huolehdi kastelusta, niin saat sileitä mukulajuuria. Lue lisää palsternakan kasvatuksesta.

Sidesalaatti

Kylvä aikaisin heti toukokuun alussa ja tee uusintakylvöjä, jotta tuoretta satoa riittää syksyllekin. Lue lisää salaatin kasvatuksesta.

Viinisuolaheinä eli punahierakka

Monivuotinen, varhain keväällä kasvuun lähtevä lehtivihannes. Voidaan jakaa.

Salkopapu

Kylvä yön yli vesilasissa olleet siemenet lämpimään maahan. Harso edistää itämistä. Tue taimet hyvin. Lue lisää papujen kasvatuksesta.

Sileälehtinen persilja

Kylvä ajoissa, sillä itää ulkona hitaasti. Voit myös esikasvattaa taimet. Muista kastella. Lue lisää persiljan kasvatuksesta.

Lue lisää:

Kommentoi »