Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ronit Hovav-Halosen hummuslautanen kasviksilla – testaa hummuksistaan kuuluisan Baba Foodsin perustajan ohje!

30 min

Kaunis vatimainen annos on tehty jaettavaksi. Kukin ruokailija voi nostella lautaselleen itselleen sopivan määrän leivän avulla. ”Ota hummus arkikäyttöön. Hummus toimii paitsi aterian pääraaka-aineena, myös täyteläisenä ja ravinteikkaana lisukkeena tai dippikastikkeena”, Ronit Hovav-Halonen sanoo.

21.2.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
2–3 rs (á 225 g)
hummusta
1 tl
harissaa
Tahinikastike
1 prk (200 g)
tahinia
1 iso
sitruuna
1
valkosipulinkynsi
noin 1 tl
suolaa
2 dl
kylmää vettä
1 rku
persiljaa hienonnettuna
Täyte
500 g
porkkanoita
4
punasipulia
1 rs (200 g)
herkkusieniä
1 rkl
voita
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
taatelisiirappia
noin 1 tl
suolaa
1 rkl
soijakastiketta
Lisäksi
oliiviöljyä
seesaminsiemeniä
(za'atar-mausteseosta)
leipää (gluteenitonta)

Ronit Hovav-Halosen hummus – ohje:

  1. Tee kastike. Pane tahini syvään kulhoon. Purista sekaan sitruunan mehu. Lisää murskattu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla. Lisää vettä vähän kerrallaan pallovatkaimella sekoittaen. Tahini muuttuu ensin jäykäksi, mutta kun jatkat sekoittamista ja lisäät vettä, koostumus muuttuu pehmeäksi. Lisää persilja ja sekoita.
  2. Huuhtele ja kuori porkkanat. Halkaise ne pitkittäin neljään osaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
  3. Mittaa pannulle 1 rkl voita ja 2 rkl öljyä. Paista porkkanoita 10–15 minuuttia. Mausta taatelisiirapilla ja suolalla (noin 0,5 tl). Siirrä lautaselle odottamaan.
  4. Lisää 1 rkl öljyä pannulle ja paista sipulit pehmeiksi. Mausta soijakastikkeella. Siirrä lautaselle odottamaan. Paista sienet kuivalla pannulla pehmeiksi ja mausta suolalla (noin 0,5 tl).
  5. Lusikoi hummus lautaselle keoksi. Pyöräytä lusikalla keskeltä reunoille niin, että hummus muodostaa ”vallin” lautasen reunalle. Lusikoi keskelle harissa ja kaada ympärille noin 2 dl kastiketta. (Voit tarjota lopun kastikkeen erikseen tai käyttää myöhemmin.)
  6. Asettele kypsennetyt kasvikset lautaselle ryhmittäin. Viimeistele oliiviöljyllä, seesaminsiemenillä ja halutessasi za’atar-mausteseoksella. Tarjoa leivän kanssa.

Vinkki!

Ruoka on gluteeniton, kun valitset gluteenittoman leivän.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt