


Baba Foods -yrittäjä Ronit Hovav-Halosen paneroitu seiti – ”Ruoka vie makumatkalle etelän lämpöön”
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Tarjoa rapeat kalapalat maukkaan peruna-bataattipaistoksen kera. Viimeistele annos granaattiomenansiemenillä ja tuoreella timjamilla. "Olemme viettäneet monta kesää Espanjassa. Pakasteseiti jäljittelee andalusialaista valkoista kalaa ja vie makumatkalle etelän lämpöön”, Baba Foods -yrittäjä Ronit Hovav-Halonen kertoo.
Reseptin ainekset
4–5 annosta
2 pkt (á 300 g)
seitikuutioita (pakaste)
1
muna
2 dl
ruisjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
grillimaustetta
¾ tl
suolaa
1 tl
valkosipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
Peruna-bataattipaistos
1 kg
perunoita
1 iso
bataatti
1
(luomu)sitruuna
1 dl
rypsiöljyä
1 rkl
taatelisiirappia
noin 1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
½ rku
timjamia
(granaattiomenansiemeniä)
Paneroitu seiti ja peruna-bataattipaistos – ohje:
- Sulata seiti pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja lohko perunat. Esikeitä perunoita 10–15 minuuttia. Valuta. Kuori bataatti ja leikkaa se suupaloiksi. Pese ja viipaloi sitruuna.
- Sekoita perunat ja bataatit öljyn, siirapin, suolan ja pippurin kanssa uunivuoassa. Lisää päälle sitruunaviipaleet ja timjaminoksat (säästä hieman koristeluun). Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Riko muna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Mittaa jauhot ja mausteet toiseen kulhoon. Kasta kalapalat ensin munassa ja sitten jauhoissa. Paista kalat pannulla öljyssä käännellen, kunnes pinta on ruskistunut ja kala on kypsää.
- Viimeistele paistos granaattiomenan-siemenillä. Tarjoa kala paistoksen kanssa.
Vinkki!
Sekoita kalan kastikkeeksi 2 dl kermaviiliä, 1 sitruunan mehu, 1 tl hunajaa ja 2 rkl hienonnettuja yrttejä.
Lue Ronit Hovav-Halosen ajatuksia ruoanlaitosta tästä jutusta sekä Baba Foodsin syntytarina täältä. Testaa myös kaksi muuta Hovav-Halosen herkullista arkiruokareseptiä: hummuslautanen sekä harissakana persialaisen riisin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat