


Nam, mitkä maut!
Harissakana ja persialainen riisi – nappaa Baba Foodsin Ronit Hovav-Halosen maukas bravuuriresepti
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Kanaan saa laittaa marinadia reilun kerroksen pienen pintasivelyn sijaan. Persialainen riisilisuke syntyy sahramilla maustetusta basmatiriisistä, jonka seassa on pieneksi kuutioitua porkkanaa ja luumua.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (600 g)
kanan paistileikettä
Marinadi
1 dl
rypsiöljyä
2 rkl
taatelisiirappia
1 rkl
harissaa
2 tl
suolaa
1 tl
juustokuminaa
Riisi
4 dl
basmatiriisiä
3 rkl
rypsiöljyä
9 dl
kiehuvaa vettä
1
kasvisliemikuutio
hippu
sahramia
1 dl
porkkanakuutioita
1 dl
rusinoita tai kuivattua luumua pieninä paloina
Harissakana ja persialainen riisi – ohje:
- Sekoita marinadin ainekset. Lisää marinadi leikkeisiin ja kääntele sekaisin. Anna maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Huuhtele riisi kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kuullota riisiä kattilassa öljyssä hetki. Lisää vesi, liemikuutio ja sahrami. Anna kiehua hetki, kunnes mausteet ovat sekoittuneet.
- Lisää riisin päälle porkkanat ja rusinat. Säädä liesi matalalle lämmölle. Aseta leivinliina kattilan ja kannen väliin. Anna riisin hautua noin 30 minuuttia.
- Paista kanaleikkeet paistinpannulla käännellen kypsiksi.
- Tarjoa leikkeet riisin ja salaatin kanssa.
Vinkki!
Tee simppeli salaatti tahinikastikkeella. Leikkaa 3 tomaattia, 1 kurkku ja 1 hopeasipuli kuutioiksi. Sekoita kulhossa 200 g tahinia, 0,5 dl sitruunanmehua ja 1 tl suolaa. Lisää 1,5 dl kylmää vettä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Tarjoa kastike salaatin kanssa.
Lue Ronit Hovav-Halosen ajatuksia ruoanlaitosta tästä jutusta sekä Baba Foodsin syntytarina täältä. Testaa myös kaksi muuta Hovav-Halosen herkullista arkiruokareseptiä: hummuslautanen sekä paneroitu seiti ja peruna-bataattipaistos.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat