Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Meillä kokataan

Baba Foodsin Ronit Hovav-Halonen on arkikokkina kunnianhimoinen ja luova – ”Jos kaapeista ei löydy mitään, pitää katsoa uudestaan”

Ronit Hovav-Haloselle päivällisen valmistaminen on tärkeä hetki. Lähi-idän kasvisruokatuotteita valmistavan Baba Foodsin perustajan arkiruokareseptit nappaat jutun lopusta!

21.2.2024

”Kodissani ovat aina tuoksuneet itämaiset mausteet: juustokumina, chili, kurkuma, yrtit ja sipulit. Kun vasta tapailin miestäni, eksoottinen tuoksu oli se, mihin hän kiinnitti huomiota ensimmäisiä kertoja luonani vieraillessaan.

Töistä kotiin tultuani alan heti valmistella päivällistä. Se on minulle tärkeä hetki. Ruoan valmistamiseen sisältyy aina pientä luomisen tuskaa – se ei voi olla samaa kuin eilen. Perheessämme kaikki ovat kriittisiä ruokailijoita. Lapsemme ovat tottuneet monipuolisiin makuihin jo pienenä. Ruoan ei tarvitse olla ihmeellistä, vaan tärkeintä on, että se on hyvin maustettua, ravitsevaa ja täyttävää.

Ronit Hovav-Halonen
“Sukujuureni ovat isäni vanhempien kotimaassa Iranissa. Olemme oppineet Lähi-idän ruokakulttuurin ja reseptit isoäidiltäni”, kertoo Ronit Hovav-Halonen.

Teen kasvispainotteista ruokaa kauden vihanneksista, juureksista ja yrteistä. Kypsennettyjä vihanneksia ja tuoretta salaattia on päivällispöydässä aina. Ateriaan kuuluu usein myös lihaa tai kalaa, mutta ne eivät ole koskaan pääroolissa.

Kokkina olen luova. Katson, mitä raaka-aineita kaapeista löytyy ja makustelen hetken, mitä niistä saisi aikaan. Joskus tuntuu, että kaapeista ei löydy mitään – silloin pitää katsoa uudestaan. Harissa, tahini, erilaiset tomaattisäilykkeet, pasta ja riisi ovat luottoaineksiani. Perunaa käytän monipuolisesti: keitän, paistan tai paahdan uunissa.

Ronit Hovav-Halonen keittiössä

Avi-isän herkkuja koko kansalle! Hummusta ja falafeleja valmistava Baba Foods sai alkunsa perheen perjantai-illallisista. Lue yrityksen syntytarina täältä.

Sitruunan puristaminen

Perheessämme arvostetaan myös suomalaista ruokaa. Herkuttelemme mummin letuilla, pannukakulla ja marjoilla. Kesäisin kalastamme mökkijärvellä tai haemme torilta silakoita.

Joka perjantai kokoonnumme vanhempieni luokse kolmen ruokalajin illalliselle. Tarjolla on maustettua lohta, erilaisia liharuokia, hummuksia ja salaatteja. Ruokaa on runsaasti ja pöydän ääressä istutaan monta tuntia. Rima on hyvin korkealla. Maistuva ruoka on kunnia-asia sukumme kaikille kokeille."

Kuka?

Ronit Hovav-Halonen on 47-vuotias Lähi-idän kasvisruokatuotteita valmistavan perheyritys Baba Foodsin toinen perustaja ja operatiivinen johtaja. Asuu Helsingissä aviomiehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Nappaa Ronitin kolme arkiruokabravuuria:

Hummuslautanen kasviksilla

Hummuslautanen kasviksilla

Paneroitu seiti ja peruna-bataattipaistos

Paneroitu seiti ja peruna-bataattipaistos

Harissakana ja persialainen riisi

Harissakana ja riisi
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt