Hölskyrosolli, lanttuviipalelaatikko & 5 muuta hykerryttävää uutta ideaa joulupöytään
Ruoka
Hölskyrosolli, lanttuviipalelaatikko & 5 muuta hykerryttävää uutta ideaa joulupöytään
Kaipaatko jotakin uutta ja hauskaa joulupöytään? Jo yksikin uusi jouluruoka saa tarjoilut taas tuntumaan vähän erilaisilta. Poimi reseptit talteen!
8.12.2020
 |
Meillä kotona

1. Hölskyrosolli tuo mummolan makuja joulupöytään

Tarjoa joulupöydän klassikko rakastettujen mummonkurkkujen tapaan hölskytettynä. Hölskyrosollin ohje löytyy täältä.

2. Portterilohi (eli kavereiden kesken kaljalohi)

Portterilohi on juhlakauden herkullisin kalaruoka aikuisten makuun. Olutkylvyssä uiskennellut graavilohi ihastuttaa maltaisella maullaan. Poimi portterilohen ohje täältä.

3. Vai oletko sittenkin siideri-ihmisiä?

Siiderisillin salaisuus on omenassa, ja tässä kalaherkussa sitä on kolmessa eri muodossa: lohkoina, viinietikkana ja siiderinä. Kokeile kerran ja teet varmasti toistekin. Siiderisillin reseptin löydät täältä.

4. Lanttuviipalelaatikko on kaunis ilmestys

Valmista lanttulaatikko viipaleista Hasselbackan tapaan. "Aivan huippuhyvää. Kiitos mainiosta reseptistä", kehuu lukijamme. Ota lanttuviipalelaatikon ohje talteen täältä.

5. Lehdenohuita lehtiperunoita

Voi potut, mikä herkku! Tämä lisuke valmistetaan lehden­ohuista, pystyyn ladotuista perunaviipaleista. Maun salaisuus on ruskistettu voi. Kurkista lehtiperunoiden ohje täältä.

6. Possu rullalla (ja herkullisella täytteellä!)

Siideriglaseerattu possurulla on juhlapöydän keskipiste. Rullan sisältä paljastuu sinihomejuuston ja päärynän makuinen yllätys. Nappaa siideriglaseerattu possurullan ohje täältä.

7. Kakku, joka ei jää huomaamatta

Vau mikä joulukakku! Kinuskikissan kirpeänmakea herkku saa pintaansa marmeladikuulia. Marmeladikuulakakun ohjeen selkeine vaihekuvineen saat täältä.

Uusia kokeiluja jo ennen joulua? Kauli pipareihin mukaan lempimakusi

Unohda tavalliset piparit ja päälliset! Täytteet ja makuparit voi nimittäin kaulia jo taikinaan. Kokeile karkkeja, keksejä, pähkinöitä, juustoja, kuivattuja hedelmiä tai ihan mitä tahansa herkkumakuasi. Instagram-seuraajamme testasi pipareita kaulimalla mukaan lakuja, sinihomejuustoa ja Marianne Crush -rouhetta. "Tuli tosi kivoja", hän kertoo. Makupipareiden ohjeen saat täältä.

Kommentoi »