Siideriglaseerattu possurulla on juhlapöydän keskipiste – sisältä paljastuu sinihomejuuston ja päärynän makuinen yllätys

1 h 35 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h 10 min
Vaihda perusmaut sesongin lempeimpiin makuelämyksiin. Jouluisessa siideriglaseeratussa possurullassa maistuvat sekä päärynä että palsternakka.
MU
4
0
Julkaistu: 8.12.2020


Ainekset (4–6 annosta )

  • 800 g possun ulkofileetä
  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä
  • 1salottisipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1pieni päärynä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 150 g sinihomejuustoa
  • 4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 2–3 päärynää
  • 2–3 pientä palsternakkaa

Siideriglaseeraus

  • 1 plo (275 ml)siideriä
  • 2 dl (hillo)sokeria
  • 1oksa rosmariinia
  • ½ tlsormisuolaa
Tulosta

Siideriglaseerattu possurulla valmistuu näin:

  1. Valmista siideriglaseeraus. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kiehauta seos ja keitä miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes seos on paksuuntunut. Poista rosmariini. Lisää suola.
  2. Kuori päärynät ja palsternakat. Viipaloi ne. Laita ne uunivuokaan. Valuta päälle hieman öljyä.
  3. Leikkaa filee kääretorttumaiseksi levyksi: Aseta filee leikkuulaudalle pitkittäin. Leikkaa oikealta sivulta viilto noin sentin korkeudelta ylhäältäpäin katsottuna. Älä leikkaa kerrosta irti, vaan jätä se noin sentin leveydeltä kiinni vasempaan reunaan. Taita päällimmäinen kerros auki. Tee vastaavanlainen viilto fileen paksusta keskikohdasta, vasemmalta, kohti oikeaa reunaa. Avaa filee levyksi ja nuiji tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori päärynä ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää päärynät ja jatka paistamista noin minuutti lisää. Levitä seos lihalle. Lisää murusteltu juusto ja yrttisilppu. Kääri rullaksi. Kiinnitä paistinarulla. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan lihaa. Nosta uunivuokaan.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 70 astetta (noin 50 minuuttia). Huom. Jos et halua päärynöistä ylikypsiä, voit lisätä ne vasta viimeikseksi 15 minuutiksi vuokaan.
  6. Kääri rulla folioon noin 10 minuutiksi. Poista langat ja viipaloi liha. Valuta päälle siideriglaseerausta.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Tilaa nämä suositut ruoka- ja leivontakirjat Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »