Piparileikin aika! Kauli taikinaan juustoa, toffeeta tai muita herkkujasi – helppo idea saa piparit maistumaan aivan uudelta
Ruoka
Piparileikin aika! Kauli taikinaan juustoa, toffeeta tai muita herkkujasi – helppo idea saa piparit maistumaan aivan uudelta
Unohda tavalliset piparit ja päälliset! Täytteet ja makuparit voi nimittäin kaulia jo taikinaan. Kokeile karkkeja, keksejä, pähkinöitä, juustoja, kuivattuja hedelmiä tai ihan mitä tahansa herkkumakuasi.

Rakastatko sinihomejuuston ja piparin makuyhdistelmää? Kokeile tällä kertaa suosikkiasi uudella tavalla: kauli juusto piparitaikinan päälle ja sujauta keksit sitten uuniin. Ja pian saat maistella paistettua versiota klassikosta!
Samalla tekniikalla syntyy monta muutakin maukasta yllätystä.
Kokeile esimerkiksi näitä makuyhdistelmiä:
- Suolakinuskitähdet saavat houkuttelevan maun pehmeästä kermatoffeesta ja merisuolahiutaleista.
- Vuohenjuustolumihiutaleet maustetaan suolaisenmakeiksi vuohenjuustolla ja timjamilla.
- Keksipiparkakut päällystetään murskatuilla Oreo Mini -täytekekseillä.
- Pähkinä-karpalokuuset koristellaan rouhitulla pähkinäsekoituksella ja kuivatuilla karpaloilla.
- Sinihomejuustosydämet ovat klassikkoparin, piparin ja sinihomejuuston uusi, paistettu versio.
Oikealla ylhäällä on suolakinuskitähti, vasemmalla vuohenjuustolumihiutale ja keskellä pähkinä-karpalokuusi. Kuusen oikealla puolella ovat kukan muotoinen keksipiparkakku ja sydämen muotoinen sinihomejuustosydän.
Kaulitut makupiparit valmistuvat näin:
- Tee ensin piparitaikina ohjeen mukaan tai jos haluat päästä helpolla, osta valmis taikina.
- Kauli taikina levyksi. Painele tai kauli makupalat pintaan ja ota muotilla piparkakkuja.
- Paista 200-asteisessa uunissa kullanruskeiksi.