Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Oluen ystävä, huomio! Portterilohi – eli kavereiden kesken kaljalohi – on joulupöydän uusi suosikki

24 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 24 h 0 min

Portterilohi on juhlakauden herkullisin kalaruoka aikuisten makuun. Olutkylvyssä uiskennellut graavilohi ihastuttaa maltaisella maullaan.

8.12.2020
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
kirjolohifileetä (ruodotonta)
1½ rkl
karkeaa merisuolaa
½ rkl
sokeria
½ tl
valkopippuria rouhittuna
2 dl
tilliä (karkeasti hienonnettuna)
Lisäksi
1 plo (0,33 l)
portteria

Portterilohi – ohje:

  1. Ota leivinpaperista tai tuorekelmusta iso pala pöydälle. Ripottele hieman suolaa paperille tai kelmulle ja laita filee siihen nahkapuoli alaspäin.
  2. Ripottele suola, sokeri, valkopippuri kalan pintaan. Leikkaa nippu tilliä muutamaan osaan ja levitä ne kalan päälle.
  3. Paketoi kala leivinpaperin tai kelmun sisään. Siirrä kala vadille tai muovipussiin. Laita jääkaappiin nahkapuoli alaspäin 1 vuorokaudeksi. Käännä kala välillä toisin päin, jotta filee graavautuu tasaisesti.
  4. Kaavi mausteet veitsellä kalan pinnasta pois. Kaada portteri reunalliselle vadille ja nosta graavautunut filee lihapuoli alaspäin portteriin. Peitä kelmulla ja anna maustua vielä yön yli. Leikkaa graavilohi paperinohuiksi viipaleiksi ohuella, pitkällä veitsellä. Asettele portterilohi tarjolle viipaleina tai ruusukkeina.

Vinkki!

Ota talteen myös perinteisen graavilohen ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt