Maku

Oluen ystävä, huomio! Portterilohi – eli kavereiden kesken kaljalohi – on joulupöydän uusi suosikki

24 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
24 h
Portterilohi on juhlakauden herkullisin kalaruoka aikuisten makuun. Olutkylvyssä uiskennellut graavilohi ihastuttaa maltaisella maullaan.
MU
MA
3.5
0
Julkaistu: 8.12.2020


Ainekset (8 annosta)

  • 500 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
  • 1½ rkl karkeaa merisuolaa
  • ½ rkl sokeria
  • ½ tl valkopippuria rouhittuna
  • 2 dltilliä (karkeasti hienonnettuna)

Lisäksi

  • 1 plo (0,33 l) portteria
Tulosta

Portterilohi valmistetaan näin:

  1. Ota leivinpaperista tai tuorekelmusta iso pala pöydälle. Ripottele hieman suolaa paperille tai kelmulle ja laita filee siihen nahkapuoli alaspäin.
  2. Ripottele suola, sokeri, valkopippuri kalan pintaan. Leikkaa nippu tilliä muutamaan osaan ja levitä ne kalan päälle.
  3. Paketoi kala leivinpaperin tai kelmun sisään. Siirrä kala vadille tai muovipussiin. Laita jääkaappiin nahkapuoli alaspäin 1 vuorokaudeksi. Käännä kala välillä toisin päin, jotta filee graavautuu tasaisesti.
  4. Kaavi mausteet veitsellä kalan pinnasta pois. Kaada portteri reunalliselle vadille ja nosta graavautunut filee lihapuoli alaspäin portteriin. Peitä kelmulla ja anna maustua vielä yön yli. Leikkaa graavilohi paperinohuiksi viipaleiksi ohuella, pitkällä veitsellä. Asettele portterilohi tarjolle viipaleina tai ruusukkeina.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta nämä suositut ruoka- ja leivontakirjat Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »