Oluen ystävä, huomio! Portterilohi – eli kavereiden kesken kaljalohi – on joulupöydän uusi suosikki
24 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
24 h Portterilohi on juhlakauden herkullisin kalaruoka aikuisten makuun. Olutkylvyssä uiskennellut graavilohi ihastuttaa maltaisella maullaan.
MU
MA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.12.2020

Oluen ystävä, huomio! Portterilohi – eli kavereiden kesken kaljalohi – on joulupöydän uusi suosikki
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 500 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
- 1½ rkl karkeaa merisuolaa
- ½ rkl sokeria
- ½ tl valkopippuria rouhittuna
- 2 dltilliä (karkeasti hienonnettuna)
Lisäksi
- 1 plo (0,33 l) portteria
Portterilohi valmistetaan näin:
- Ota leivinpaperista tai tuorekelmusta iso pala pöydälle. Ripottele hieman suolaa paperille tai kelmulle ja laita filee siihen nahkapuoli alaspäin.
- Ripottele suola, sokeri, valkopippuri kalan pintaan. Leikkaa nippu tilliä muutamaan osaan ja levitä ne kalan päälle.
- Paketoi kala leivinpaperin tai kelmun sisään. Siirrä kala vadille tai muovipussiin. Laita jääkaappiin nahkapuoli alaspäin 1 vuorokaudeksi. Käännä kala välillä toisin päin, jotta filee graavautuu tasaisesti.
- Kaavi mausteet veitsellä kalan pinnasta pois. Kaada portteri reunalliselle vadille ja nosta graavautunut filee lihapuoli alaspäin portteriin. Peitä kelmulla ja anna maustua vielä yön yli. Leikkaa graavilohi paperinohuiksi viipaleiksi ohuella, pitkällä veitsellä. Asettele portterilohi tarjolle viipaleina tai ruusukkeina.

Kalapöydän kunkku! Maustegraavatun lohen salaisuus on sitruksinen sumakki
Meillä kotona

Graavilohen uusi maku! Mausta kala juhlapöytään teellä ja appelsiinikuoriraasteella
Meillä kotona

Graavisiikarulla
Maku

Paistettu graavilohi ja tillimajoneesi
Maku

Piparjuuri-rucolasilakat
Maku

Limettigraavattu kala
Maku

Lohirillette – silkkisen pehmeä lohitahna katoaa alkupalapöydästä hetkessä
Meillä kotona

Lohimousse – suolaisen herkun juju piilee kylmäsavulohen ja graavilohen yhdistelmässä
Maku