Graavilohi – näin valmistat klassisen lohiherkun itse!
23 h 20 min
GL
LA
MA
MU

Graavilohi – näin valmistat klassisen lohiherkun itse!
Graavilohi on klassikko ja graavaaminen helppoa. Jos et halua ostaa valmiiksi graavattua lohta, seuraa ohjettamme ja saat pöytääsi ihanan lohiherkun.
Ainekset (6-8 annosta)
Graavilohi
- 400–500 glohifileetä
- 1 ½ rklmerisuolaa
- 2 tlsokeria
- valkopippuria
- tuoreita tillin varsia
Tee näin
23 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN23 h
Graavilohi valmistuu näin:
- Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Pyyhi lohifilee talouspaperilla. Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Ripottele kalan pintaan suolaa, sokeria, valkopippuria ja tillin hienonnettuja varsia.
- Paketoi kala leivinpaperin sisään ja siirrä paketti lautaselle tai muovipussiin. Nosta graavilohi jääkaappiin nahkapuoli alaspäin suolautumaan 1–2 vuorokaudeksi.
- Kaavi veitsellä mausteet kalan pinnasta pois. Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi ohuella, pitkällä veitsellä. Asettele graavilohi tarjolle viipaleina tai ruusukkeina.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.78