Kotivinkki

Paras graavilohi – näin onnistut!

23 h 20 min
3.6
0

Paras graavilohi – näin onnistut!

Graavilohi on klassikko ja graavaaminen helppoa. Jos et halua ostaa valmiiksi graavattua lohta, seuraa ohjettamme ja saat pöytääsi ihanan lohiherkun.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 annosta)

  • 400–500 glohifileetä
  • 1 ½ rklmerisuolaa
  • 2 tlsokeria
  • valkopippuria
  • tuoreita tillin varsia

Tee näin

23 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN23 h

1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Pyyhi lohifilee talouspaperilla. Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Ripottele kalan pintaan suolaa, sokeria, valkopippuria ja tillin hienonnettuja varsia.

2. Paketoi kala leivinpaperin sisään ja siirrä paketti lautaselle tai muovipussiin. Nosta graavilohi jääkaappiin nahkapuoli alaspäin suolautumaan 1–2 vuorokaudeksi.

3. Kaavi veitsellä mausteet kalan pinnasta pois. Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi ohuella, pitkällä veitsellä. Asettele graavilohi tarjolle viipaleina tai ruusukkeina.

Voit tehdä graavilohesta herkulliset lohirullat wasabilla, graavilohi-tuorejuustorullat tai rapean graavilohisalaatin.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä