Graavilohi – näin valmistat klassisen lohiherkun itse!
23 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
23 h Graavilohi on klassikko ja graavaaminen helppoa. Jos et halua ostaa valmiiksi graavattua lohta, seuraa ohjettamme ja saat pöytääsi ihanan lohiherkun.
GL
LA
MA
MU
3.8
Kuvat
Julkaistu 30.10.2014

Graavilohi – näin valmistat klassisen lohiherkun itse!
Reseptin ainekset (6-8 annosta)
Graavilohi
- 400–500 glohifileetä
- 1 ½ rklmerisuolaa
- 2 tlsokeria
- valkopippuria
- tuoreita tillin varsia
Graavilohi – ohje:
- Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Pyyhi lohifilee talouspaperilla. Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Ripottele kalan pintaan suolaa, sokeria, valkopippuria ja tillin hienonnettuja varsia.
- Paketoi kala leivinpaperin sisään ja siirrä paketti lautaselle tai muovipussiin. Nosta graavilohi jääkaappiin nahkapuoli alaspäin suolautumaan 1–2 vuorokaudeksi.
- Kaavi veitsellä mausteet kalan pinnasta pois. Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi ohuella, pitkällä veitsellä. Asettele graavilohi tarjolle viipaleina tai ruusukkeina.

Lohen graavaus – valmista perinteinen graavilohi itse helpolla reseptillä
Maku

Jääkellarin graavilohi – perinteinen kalaruoka saa lisämakua katajanmarjoista
Maku

Graavilohitartar
Maku

Pestomaustettu graavilohi
Maku

Graavilohileivät
Kotivinkki

Graavilohi-tuorejuustorullat
Kotivinkki

Lohirullat wasabilla
Kotivinkki

Graavilohitartar leipäsiivujen välissä
Kotivinkki