Kotivinkki

Graavilohi – näin valmistat klassisen lohiherkun itse!

23 h 20 min
GL
LA
MA
MU
3.85
0

Graavilohi on klassikko ja graavaaminen helppoa. Jos et halua ostaa valmiiksi graavattua lohta, seuraa ohjettamme ja saat pöytääsi ihanan lohiherkun.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (6-8 annosta)

Graavilohi

  • 400–500 glohifileetä
  • 1 ½ rklmerisuolaa
  • 2 tlsokeria
  • valkopippuria
  • tuoreita tillin varsia

Tee näin

23 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN23 h

Graavilohi valmistuu näin:

  1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Pyyhi lohifilee talouspaperilla. Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Ripottele kalan pintaan suolaa, sokeria, valkopippuria ja tillin hienonnettuja varsia.
  2. Paketoi kala leivinpaperin sisään ja siirrä paketti lautaselle tai muovipussiin. Nosta graavilohi jääkaappiin nahkapuoli alaspäin suolautumaan 1–2 vuorokaudeksi.
  3. Kaavi veitsellä mausteet kalan pinnasta pois. Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi ohuella, pitkällä veitsellä. Asettele graavilohi tarjolle viipaleina tai ruusukkeina.
MITÄ PIDIT?
3.85