


Graavilohi – näin valmistat klassisen lohiherkun itse!
23 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 23 h 0 min
Graavilohi on klassikko ja graavaaminen helppoa. Jos et halua ostaa valmiiksi graavattua lohta, seuraa ohjettamme ja saat pöytääsi ihanan lohiherkun.
Reseptin ainekset
6-8 annosta
Graavilohi
400–500 g
lohifileetä
1 ½ rkl
merisuolaa
2 tl
sokeria
valkopippuria
tuoreita tillin varsia
Graavilohi – ohje:
- Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot. Pyyhi lohifilee talouspaperilla. Aseta filee nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Ripottele kalan pintaan suolaa, sokeria, valkopippuria ja tillin hienonnettuja varsia.
- Paketoi kala leivinpaperin sisään ja siirrä paketti lautaselle tai muovipussiin. Nosta graavilohi jääkaappiin nahkapuoli alaspäin suolautumaan 1–2 vuorokaudeksi.
- Kaavi veitsellä mausteet kalan pinnasta pois. Leikkaa graavilohi ohuiksi viipaleiksi ohuella, pitkällä veitsellä. Asettele graavilohi tarjolle viipaleina tai ruusukkeina.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat