Unelmien Talo&Koti

Jouluherkku Kinuskikissan tapaan! Kirpeänmakean marmeladikuulakakun viimeistelee värikäs karkkipinta

{
Aktiivinen
Passiivinen
Kauden herkullisin kakku saa sisäänsä kirpsakan puolukkahillokkeen ja kermaisen valkosuklaa-mascarponetäytteen. Koristelu ei vaadi tuntikausien aherrusta, kun kuvioit pinnan iloiseksi erivärisillä marmeladisiivuilla.
KA
3.8
0
Julkaistu: 2.12.2020


Reseptin ainekset

Kirpeä puolukkahilloke

  • 200 gpuolukoita
  • 1 dlhillo- tai hillo-marmeladisokeria

Pohja

  • 4kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2½ tl piparkakkumaustetta
  • 1½ tl leivinjauhetta

Koristelu

  • 500 gFinlandia-marmeladikuulia

Valkosuklaa-mascarponetäyte

  • liivatelehteä
  • 3 dlvispikermaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 150 gvalkosuklaata
  • 2 rklvettä

Kostutus

  • 1½ dl maitoa
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kinuskikissan marmeladikuulakakku – ohje:

  1. Aloita puolukkahillokkeesta. Pane puolukat kattilaan yhdessä hillosokerin kanssa. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes seos paksunee hieman. Anna jäähtyä kylmässä vesihauteessa, jolloin koostumus muuttuu hillomaiseksi. Sekoita hyvin ennen käyttöä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi pohjasta.
  3. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus 2 l) tuorekelmulla. Leikkaa pohjasta kolme erikokoista ympyrää. Isoin ympyrä on kulhon ulkohalkaisijan kokoinen ja pienin hiukan kulhon pohjaa isompi.
  4. Jaa marmeladikuulat puoliksi ja leikkaa puolikkaat kahtia. Peitä kulhon sisäpinta marmeladisiivuilla siten, että sileä puoli tulee kulhon pintaa vasten. Paina huolellisesti, jotta marmeladi liimautuu kiinni.
  5. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita mascarponejuusto joukkoon. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (noin 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Sekoita suklaasula ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi liivatevesi rauhallisesti vatkaten.
  6. Kakkua täyttäessäsi huolehdi, että vaalea täyte muodostaa yhtenäisen pinnan marmeladien taustalla ja pohja ja hilloke jäävät sisälle piiloon. Lusikoi kulhon pohjalle hieman valkosuklaatäytettä ja painele se huolellisesti marmeladien väleihin. Pane päälle pienin pohjaympyrä. Kostuta maidolla. Levitä vajaa puolet hillokkeesta päälle. Tee seuraava kerros samaan tapaan: täyte, pohjaympyrä, kostutus, loput hillokkeesta. Levitä päälle loput täytteestä ja peitä isoimmalla pohjaympyrällä. Kostuta. Anna marmeladikuulakakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia. Kumoa tarjoilulautaselle ja poista kelmu.

Vinkki!

Puolukkahilloke on kirpeää vastapainona makealle täytteelle. Voit korvata hillokkeen valmiilla puolukkahillolla tai marjamarmeladilla. Joukkoon kannattaa lisätä hieman survottua puolukkaa tai vähentää täytteen sokeria.

Kommentoi »