


Siiderisilli – omenaisessa liemessä uiskentelevat pikkukalat hurmaavat maullaan
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Siiderisillin salaisuus on omenassa, ja tässä kalaherkussa sitä on kolmessa eri muodossa: lohkoina, viinietikkana ja siiderinä. Kokeile kerran ja teet varmasti toistekin!
Reseptin ainekset
8 annosta
1 pkt (180 g)
kevytsuolattua sillifileetä
2
pientä punasipulia
½
omena (Granny Smith)
Mausteliemi
1 dl
vettä
½ dl
sokeria
5
kokonaista neilikkaa
15
kokonaista valkopippuria
½ tl
sinapinsiemeniä
1
laakerinlehti
1
tähtianis
½ dl
omenaviinietikkaa
2 dl
kuivaa omanasiideriä
Siiderisilli valmistetaan näin:
- Valmista ensin mausteliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut ja seos alkaa paksuuntua. Jäähdytä mausteliemi kylmäksi.
- Lisää liemeen omenaviinietikka ja siideri.
- Paloittele sillifileet haarukkapaloiksi. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Leikkaa omenasta ohuita lohkoja.
- Lado kerroksittain sillit, sipulit ja omenat.
- Täytä purkki mausteliemellä. Anna maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat