3,7(3)
Siiderisilli – omenaisessa liemessä uiskentelevat pikkukalat hurmaavat maullaan
Maidoton
Munaton
Gluteeniton
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Siiderisillin salaisuus on omenassa, ja tässä kalaherkussa sitä on kolmessa eri muodossa: lohkoina, viinietikkana ja siiderinä. Kokeile kerran ja teet varmasti toistekin!
16.12.2019
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
8 annosta
1 pkt (180 g)kevytsuolattua sillifileetä
2 pientä punasipulia
½omena (Granny Smith)
Mausteliemi
1 dlvettä
½ dlsokeria
5kokonaista neilikkaa
15kokonaista valkopippuria
½ tlsinapinsiemeniä
1laakerinlehti
1tähtianis
½ dlomenaviinietikkaa
2 dlkuivaa omanasiideriä

Siiderisilli valmistetaan näin:

  1. Valmista ensin mausteliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut ja seos alkaa paksuuntua. Jäähdytä mausteliemi kylmäksi.
  2. Lisää liemeen omenaviinietikka ja siideri.
  3. Paloittele sillifileet haarukkapaloiksi. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Leikkaa omenasta ohuita lohkoja.
  4. Lado kerroksittain sillit, sipulit ja omenat.
  5. Täytä purkki mausteliemellä. Anna maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.