Siiderisilli – omenaisessa liemessä uiskentelevat pikkukalat hurmaavat maullaan

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Siiderisillin salaisuus on omenassa, ja tässä kalaherkussa sitä on kolmessa eri muodossa: lohkoina, viinietikkana ja siiderinä. Kokeile kerran ja teet varmasti toistekin!
MA
MU
GL
0
0
Julkaistu: 16.12.2019


Ainekset (8 annosta)

  • 1 pkt (180 g)kevytsuolattua sillifileetä
  • 2 pientä punasipulia
  • ½omena (Granny Smith)

Mausteliemi

  • 1 dlvettä
  • ½ dlsokeria
  • 5kokonaista neilikkaa
  • 15kokonaista valkopippuria
  • ½ tlsinapinsiemeniä
  • 1laakerinlehti
  • 1tähtianis
  • ½ dlomenaviinietikkaa
  • 2 dlkuivaa omanasiideriä
Tulosta

Siiderisilli valmistetaan näin:

  1. Valmista ensin mausteliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut ja seos alkaa paksuuntua. Jäähdytä mausteliemi kylmäksi.
  2. Lisää liemeen omenaviinietikka ja siideri.
  3. Paloittele sillifileet haarukkapaloiksi. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Leikkaa omenasta ohuita lohkoja.
  4. Lado kerroksittain sillit, sipulit ja omenat.
  5. Täytä purkki mausteliemellä. Anna maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
Kommentoi »