Siiderisilli – omenaisessa liemessä uiskentelevat pikkukalat hurmaavat maullaan
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minSiiderisillin salaisuus on omenassa, ja tässä kalaherkussa sitä on kolmessa eri muodossa: lohkoina, viinietikkana ja siiderinä. Kokeile kerran ja teet varmasti toistekin!
MA
MU
GL
3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.12.2019

Siiderisilli – omenaisessa liemessä uiskentelevat pikkukalat hurmaavat maullaan
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 1 pkt (180 g)kevytsuolattua sillifileetä
- 2 pientä punasipulia
- ½omena (Granny Smith)
Mausteliemi
- 1 dlvettä
- ½ dlsokeria
- 5kokonaista neilikkaa
- 15kokonaista valkopippuria
- ½ tlsinapinsiemeniä
- 1laakerinlehti
- 1tähtianis
- ½ dlomenaviinietikkaa
- 2 dlkuivaa omanasiideriä
Siiderisilli valmistetaan näin:
- Valmista ensin mausteliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut ja seos alkaa paksuuntua. Jäähdytä mausteliemi kylmäksi.
- Lisää liemeen omenaviinietikka ja siideri.
- Paloittele sillifileet haarukkapaloiksi. Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Leikkaa omenasta ohuita lohkoja.
- Lado kerroksittain sillit, sipulit ja omenat.
- Täytä purkki mausteliemellä. Anna maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

Lasimestarin silli – joulun paras kalaherkku
Maku

Gin-silli viettelee raikkaiden makujen ystävät – tutustu juhannuspöydän hopeiseen herkkuun ja kokeile gin-sillin valmistamista itse
Kotivinkki

Siikatartar – kalapöydän superhelppo, mutta hienostunut herkku
Maku

Rapu-mätitahna on täydellinen pari siemennäkkärille – upeat värit tekevät suupaloista juhlien kauneimmat herkut
Maku

Silakkasalaatti – rouhea ja raikas alkupala viimeistellään saaristolaiskrutongeilla
Kotivinkki

Mustaherukkasilakat – trendikäs ekokala sukeltaa mustaherukkaliemeen
Maku

Lohen graavaus – valmista perinteinen graavilohi itse helpolla reseptillä
Maku

Nyt tulee sillitön silli – tämä kalapöydän vegeherkku lyö sinut ällikällä!
Meillä kotona