
”Tätä herkkua tekisi mieli maistaa jo ennen aattoa” – Kotona-toimitus valitsi uudet jouluruokasuosikkinsa
Miltä kuulostaisi riisipuuro kanelimaustevoilla, bataattilaatikko vaahdotetulla fetalla tai joulujäätelö piparitaikinasattumilla? Kokosimme tähän juttuun jouluruoat, joita Kotona-toimitus aikoo itse testata. Nappaa suosikkireseptimme!
Riisipuuro kanelimaustevoilla, kiitos!
”Tämä ohje ei ole turhaan ”se paras riisipuuro”. Maistoin puuroa ensimmäisen kerran, kun ruokatoimittaja Mari Harjula keitti sitä Jouluherkut-lehden ruokakuvauksiin. Puuron juju on ruskistetusta voista tehty kanelimaustevoi, joka on se juttu. Tein kanelimaustevoita kotona ja myös vieraamme ihastuivat siihen. Rakastan riisipuuroa sellaisenaan sokerin ja kanelin kanssa, mutta kanelimaustevoilla kruunattu puuro saattaa jopa ohittaa perinteisen.” -Tiina Valkonen, toimituspäällikkö


Kalapöydän uutuus: kerrossilli
”Olen ehkä vähän kyllästynyt kaupan silleihin, vaikka silli itsessään kuuluu joulupöytääni ehdottomasti. Siksi tämä Leena Ahokkaan ja Iman Gharagozlun kerrossilli houkuttelee: se on kaunis ja helppo tehdä, eikä vaadi keittiössä tuntikausia. Reseptissä on juuri sopiva yhdistelmä perinteitä ja modernia tvistiä. Rakastan tilliä, ja saatan kokeilla smetanan maustamista piparjuurella. Olen pakastanut kesällä uusia perunoita odottamaan aattoa ja uskon, että kerrossilli on niiden ansaitsema pari.” -Anni Alatalo, digitaalisten sisältöjen kehittäjä


Joulupöytä uudistuu yhden salaatin verran
”Joulupöydässämme on joka vuosi tutut, perinteisillä resepteillä tehdyt laatikot ja muut vakiovieraat. Jotakin uutta on kuitenkin myös kiva aina kokeilla, ja usein se tarkoittaa joko jälkiruokaa tai salaattia. Nyt innostuin tästä persimon-buffalasalaatista. Se yhdistää makean mehukkaan persimonin, juuston ja rapeat pistaasipähkinät. Kirpeä mandariinivinegretti sitoo maut yhteen. Kuulostaa täydellisen helpolta salaatilta, joka maistuu todennäköisesti myös jopa lapsille!” -Johanna Sjöholm, toimituspäällikkö


Porkkanalaatikko hieman uudistuneena
”Porkkanalaatikko on varma valinta – ja usein ainoa joululaatikko, jota oikeasti kaipaan. Tänä vuonna voisin kokeilla suosikkia hieman uudessa muodossa. Ruskistettu voi antaa porkkanalaatikkoon pähkinäistä paahteisuutta ilman että tuttu makumaailma katoaa. Tätä herkkua tekisi mieli maistaa jo ennen aattoa!” -Annette Saksman, tuottaja


Fetavaahtoa, nam!
”Erilaisia vaahdotettuja levitteitä on näkynyt tänä vuonna siellä ja täällä (ehkä oletkin kokeillut Kotona-sivuston koukuttavaa vaahdotettua tofua?). Olen joululaatikkojen ystävä, joten iskin silmäni bataatti-fetalaatikkoon. Sen jujuna on trendikäs vaahdotettu feta ja dukkah-mausteseos. Tätä tekee mieli testata!” -Emmi Nissi, sisältöpäällikkö


Todella herkullinen rahka
”Puolisoni suosikkiherkku on luumurahka. Myönnän, että olen vähätellyt tätä herkkua jo vuosia. Tänä vuonna tein sivustollemme uuden luumurahkareseptin. Kehitellessäni ohjetta juttelin kollegoiden kanssa ja monella tuntui olevan aiheeseen mielipide. Rahkaa ei missään nimessä saisi tehdä valmismarmeladista vaan luumut olisi keiteltävä itse kanelitankojen kanssa pehmeäksi hillokkeeksi. Yllätyin vähän itsekin, että tällä tyylillä rahkasta tuli aivan todella herkullista. Niin hyvää, että aion tehdä sitä myös jouluna!” -Riikka Väliahde, tuottaja


Vaniljajäätelö + piparitaikina + helppo glögisiirappi
”Lähes parikymmentä vuotta jouluateriamme jälkkäri on ollut 'huijarin jäädyke'. Se tehdään niin, että hieman pehmenneeseen vaniljajäätelöön sekoitetaan sokeroitua puolukkasurvosta ja Marianne-rouhetta. Massa laitetaan kakkuvuoassa pakastimeen ja kumotaan tarjolle näyttävänä jäädykkeenä. Mutta nyt traditio saattaa katketa! Aion nimittäin kokeilla valmistaa samalla vaniljajäätelömetodilla joulujäätelöä, jossa jätskin sekaan tulee valmista piparitaikinaa ja glögisiirappia. Jälkiruokaa varten ei varsinaisesti tarvitse tehdä muuta kuin keittää glögisiirappi, mikä on yllättävän helppoa. Plussaa on sekin, että ainekset ovat todennäköisesti kaapissa valmiina.” -Tytti Kontula, päätoimittaja

