Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Juhlapäivän herkku

Se paras riisipuuro – kermaisen pehmeä joulupuuro kruunataan kanelimaustevoilla

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Joulun parhaan riisipuuron salaisuus on reilu loraus kermaa ja ruskistetusta voista tehty kanelimaustevoi. Paahdettuja manteleita ei tarvitse piilotella vaan niitä riittää kaikille.

8.12.2025
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 rkl
voita
3 dl
vettä
2 dl
puuroriisiä
1 l
täysmaitoa
2 dl
kuohukermaa
1½ tl
suolaa
Ruskistettu kanelivoi
150 g
voita
2 rkl
ruokosokeria
3 tl
kanelia
½ tl
vaniljasokeria
Paahdetut mantelit
1 ps (150 g)
kuorittuja manteleita

Se paras riisipuuro – ohje:

  1. Valmista ensin paahdetut mantelit. Paahda manteleita kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Anna hetken jäähtyä ja rouhi hieman pienemmiksi.
  2. Tee myös ruskistettu kanelivoi valmiiksi. Kuutioi voi ja laita puolet voikuutioista kulhoon pehmenemään. Ruskista loput voista pannulla koko ajan sekoittaen. Kun voi ruskistuu ja kuohahtaa, kaada se teräs- tai lasiastiaan jäähtymään. Kun se on hieman jähmettynyt, sekoita voit keskenään ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää mausteet ja vatkaa vielä hetki. Anna maustua jääkaapissa peitettynä.
  3. Tee puuro. Sulata voi paksupohjaisessa pinnoitetussa kattilassa tai teräskattilassa, se voitelee kattilan pohjan, jolloin puuro ei pala niin herkästi pohjaan. Lisää vesi kattilaan ja kiehauta. Kun keität kattilassa ensin vettä, maidon valkuaisaineet eivät heti alussa pala pohjaan. Lisää riisit veteen ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
  4. Lisää joukkoon maito. Voit halutessasi esilämmittää maidon, mikä jouduttaa valmistusta. Kiehauta maito ja keitä puuroa hiljalleen keskilämmöllä hauduttaen noin 35 minuuttia. Sekoita puuroa pohjaa myöten alussa koko ajan ja lopussa tasaisin väliajoin, jotta puuro ei pala pohjaan.
  5. Lisää lopuksi kerma ja keitä vielä 10 minuuttia sekoitellen. Puuro on valmista, kun neste on imeytynyt riiseihin ja puuro on rakenteeltaan sopivan paksua. Mausta puuro lopuksi suolalla.
  6. Tarjoa puuro ruskistetun kanelivoin ja paahdettujen manteleiden kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt