Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Jujuna fetavaahto

Bataatti-fetalaatikko on joulupöydän uusi tähti

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Makeasta bataatista ja suolaisesta fetasta tehty laatikko on joulun uusi hitti! Laatikko saa lisämakua ja purutuntumaa dukkah-mausteseoksesta.

9.12.2025
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
bataattia
2 prk (à 2 dl)
kuohu- tai ruokakermaa
voita tai rypsiöljyä vuoan voiteluun
Vaahdotettu feta
1 pkt (200 g)
fetajuustoa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
Dukkah-mausteseos
2 rkl
manteleita
2 rkl
pistaasipähkinöitä
2 rkl
seesaminsiemeniä
½ rkl
korianterinsiemeniä
½ rkl
juustokuminaa
1 tl
suolaa

Bataatti-fetalaatikko – ohje:

  1. Tee ensin mausteseos. Paahda manteleita, pistaasipähkinöitä, seesamin- ja korianterinsiemeniä sekä juustokuminaa kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Jauha seos morttelissa hienoksi ja lisää suola.
  2. Valmista vaahdotettu feta. Murustele feta tehosekoittimeen tai -leikkuriin. Lisää tuorejuusto ja käytä konetta, kunnes seos on tasaista.
  3. Pese ja kuori bataatit. Leikkaa ne ohuiksi siivuiksi veitsellä, mandoliinilla tai monitoimikoneella.
  4. Voitele uunivuoka (noin 20 × 30 cm). Lado puolet bataattiviipaleista vuokaan, levitä vaahdotettu feta päälle ja ripottele päälle puolet dukkah-seoksesta. Lisää loput bataattiviipaleet ja ripottele lopuksi päälle loppu dukkah. Kaada kerma vuokaan.
  5. Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes bataatit ovat pehmenneet. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla.
  6. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!

Oikaise käyttämällä valmista dukkah-seosta. Sitä löytyy hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt