


Jujuna fetavaahto
Bataatti-fetalaatikko on joulupöydän uusi tähti
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Makeasta bataatista ja suolaisesta fetasta tehty laatikko on joulun uusi hitti! Laatikko saa lisämakua ja purutuntumaa dukkah-mausteseoksesta.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
bataattia
2 prk (à 2 dl)
kuohu- tai ruokakermaa
voita tai rypsiöljyä vuoan voiteluun
Vaahdotettu feta
1 pkt (200 g)
fetajuustoa
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
Dukkah-mausteseos
2 rkl
manteleita
2 rkl
pistaasipähkinöitä
2 rkl
seesaminsiemeniä
½ rkl
korianterinsiemeniä
½ rkl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
Bataatti-fetalaatikko – ohje:
- Tee ensin mausteseos. Paahda manteleita, pistaasipähkinöitä, seesamin- ja korianterinsiemeniä sekä juustokuminaa kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Jauha seos morttelissa hienoksi ja lisää suola.
- Valmista vaahdotettu feta. Murustele feta tehosekoittimeen tai -leikkuriin. Lisää tuorejuusto ja käytä konetta, kunnes seos on tasaista.
- Pese ja kuori bataatit. Leikkaa ne ohuiksi siivuiksi veitsellä, mandoliinilla tai monitoimikoneella.
- Voitele uunivuoka (noin 20 × 30 cm). Lado puolet bataattiviipaleista vuokaan, levitä vaahdotettu feta päälle ja ripottele päälle puolet dukkah-seoksesta. Lisää loput bataattiviipaleet ja ripottele lopuksi päälle loppu dukkah. Kaada kerma vuokaan.
- Kypsennä laatikkoa 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes bataatit ovat pehmenneet. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla.
- Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki!
Oikaise käyttämällä valmista dukkah-seosta. Sitä löytyy hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat