


Pikkuisen parempaa
Porkkanalaatikko ruskistetulla voilla – joulun klassikko, jossa on ripaus uutta
1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min
Perinteinen porkkanalaatikko höystetään nyt ruskistetulla voilla, joka antaa sille pähkinäisen paahteisen maun. Vastustamattoman hyvää!
Reseptin ainekset
8 annosta
1 kg
porkkanoita
5 dl
vettä
1½ dl
puuroriisiä
2 dl
vettä
5 dl
täysmaitoa
2
munaa
2 rkl
siirappia
1½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria
½ tl
jauhettua muskottipähkinää
Ruskistettu voi
100 g
voita
Pinnalle
1 rkl
korppujauhoja
Porkkanalaatikko ruskistetulla voilla – ohje:
- Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne vedessä todella kypsiksi. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja kaada loppu pois. Soseuta porkkanat ja desi keitinvettä. Anna jäähtyä.
- Mittaa kattilaan puuroriisi ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja hauduta välillä sekoitellen noin 40 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Anna jäähtyä.
- Valmista ruskistettu voi. Sulata voi pannulla ja ruskista keskilämmöllä samalla sekoittaen. Kun voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja kuohahtaa, ota pannu pois liedeltä ja anna hetken jäähtyä.
- Sekoita porkkanasose ja riisipuuro keskenään. Lisää joukkoon munat, siirappi, suola, pippuri ja muskottipähkinä. Sekoita lopuksi seokseen ruskistettu voi, mutta jätä noin neljännes päälle valutettavaksi. Tarkista maku.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 litraa). Ripottele päälle korppujauhoja ja paina pintaan kuvioita lusikalla. Valuta päälle loput ruskistetusta voista.
- Paista porkkanalaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Vinkki!
Voit oikaista käyttämällä valmista porkkanasosetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat