Pieni punainen mökki x 8 – kesäunelmia parhaimmillaan!
Sisustus
Pieni punainen mökki x 8 – kesäunelmia parhaimmillaan!
Punainen tupa on yhä monen suomalaisen unelma, eikä suotta. Vanhoissa puumökeissä on historiaa, sympaattisuutta ja aivan oma tunnelmansa.
22.6.2020
 |
Meidän Mökki

1. Mansardikattoinen torppa hiekkatien varrella

Mansardikattoinen pikkutorppa on Seppo Tiensuun ja Hannele Saaren rakas kesäkoti. Täällä Seppo vietti myös lapsuutensa. Vuonna 1912 valmistunut torppa on sisustettu yhdistelemällä raikkaasti uutta ja vanhaa. Kurista sisään Sepon ja Hannelen torppaan tästä.

2. Pieni tupa rehevän puutarhan keskellä

Kun ystäväperhe ei enää ehtinyt huolehtia punaisesta mökistään ja sen idyllisestä puutarhasta, Anne-Maria ja Juha-Pekka ryhtyivät ilomielin talonmiehiksi. Katso kaikki kuvat 1940-luvulla rakennetusta Villa Brobysta täältä!

3. Saarimökki kallion laella

Punamultainen, 1890-luvulla rakennettu hirsimökki on rakennettu kalliolle. Mökiltä avautuvat kauniit näkymät merelle. Tässä idyllissä Petun saarella asuu Paula Punsár – lue täältä koko juttu saarimökistä.

4. Synttärilahjamökki viljapellon laidalla

Pihakeinu, koivu, liuskekivipiha ja punainen tupa ovat ihana, klassinen yhdistelmä. Tunnelman täydentävät heinäseipäistä tehty aidanpätkä ja sen katveessa kasvavat juhannusruusut. Marja-Leena Koski ihaili tätä mökkiä pitkään, kunnes hän päätti hankkia sen itselleen synttärilahjaksi. Lue koko juttu Marja-Leenan mökistä.

5. Kolme punaista pikkumökkiä puolivillissä puutarhassa

Marita ja Margo eivät etsineet mökkiä, mutta naapurin houkuttelevaa tarjousta oli mahdoton ohittaa. Nyt he viettävät kesää hurmaavassa Villa Annelissa: kolmessa pikkumökissä puolivillin puutarhan keskellä. Kurkista Villa Anneliin!

6. Lomaidylliä kesäsiirtolan mailla

Aikoinaan Kulhon saaressa toimi pahamaineinen poikakoti mutta myös kesäsiirtola, jonne vähävaraiset ja mummolattomat lapset lähetettiin lomalla. Saaren synkkä ja valoisa puoli kietoutuvat kiehtovalla tavalla yhteen punaisessa mökissä, jossa Marja-Liisa Mulo-Rantanen ja Jussi Rantanen viettävät nykyään kesiään. Tutustu saarimökkiin täältä!

7. Huvikumpu täynnä mummolatunnelmaa

Helena Valtonen ja Jari Eskelinen viettävät rentoa kesää omassa huvikummussaan Elimäellä. Vuonna 1947 valmistunut mökki on sisustettu iloisen värikkäästi ja sopivasti mummolameiningillä. Katso kaikki kuvat pariskunnan mökistä täältä.

8. Pikkutorppa suomifilmien maisemissa

Tuula Virtasen lapsuusmuistoissa mummolassa oli ikuinen kesä. Nyt papan rakentama paikka on rakas kesäkoti. Kurkista Tuulan perheen kesäidylliin täältä!
Kommentoi »