Mummonmökkikuume! Sympaattiset punaiset tuvat hurmaavat – katso kuvakooste
Sisustus
Mummonmökkikuume! Sympaattiset punaiset tuvat hurmaavat – katso kuvakooste
Pieni ja punainen, sopivan askeettinen ja ehdottomasti idyllinen. Monen mielestä mummonmökki on se ainoa oikea kesämökki. Esittelemme nyt 6 sievää mummonmökkiä.
Julkaistu 11.6.2020
Meillä kotona

Toinen kerta toden sanoi

Mökki on rakennettu vuonna 1926.

Helsinkiläisten Jaakon ja Tiinan unelmakohde karkasi ensimmäisellä kerralla käsistä. Kun soma, punainen torppa tuli uudelleen myyntiin, he eivät päästäneet sitä enää menemään. Kurkista hurmaavaan kesäkotiin täältä!

Kuin päivänpaiste! Ensimmäisenä vastassa sisällä on keltainen veranta.

2. Vanhojen koivujen kehystämä tupa pellon laidalla

Kun Senja näki mummonmökin ensimmäistä kertaa ilta-auringon kultaisessa kajossa, se näytti juuri sellaiselta, mistä hän oli aina haaveillut.

Senja Sirkeinen haaveili omasta mökistä jo lukioikäisenä. Monen vuoden päästä, kun perhekin oli jo perustettu, tuli mahdollisuus unelman toteuttamiseen. Nyt Senja perheineen mökkeilee sievässä mummonmökissä, jonka ympärillä aukeavat aavat peltomaisemat. Katso kaikki kuvat Senjan perheen kesäkodista täältä.

"Mökki on ihanaa vaihtelua Helsingin-kodin tehoneliöihin. On tilaa elää vapaasti", Senja sanoo.
Mökki oli valmiiksi remontoitu perheen makuun sopivaksi.

3. Punainen maalaismökki houkutteli Saksasta Suomeen

Mirjam näki mummonmökin myynti-ilmoituksen paikallislehdessä, kun hän oli lomailemassa Suomessa. Mökki oli juuri sellainen, mistä hän oli haaveillut.

Saksassa asuva Mirjam Korhonen hullaantui Eurassa sijaitsevaan mummonmökkiin ja kirkkaaseen tähtitaivaaseen sen yllä. Mökillä puuhastelu on rentouttavaa vastapainoa työlle sairaalassa. Lue koko juttu Mirjamin mökistä täältä.

Kun Mirjam kävi katsomassa mökkiä ensimmäisen kerran, kaikesta huokui rauha. Siitä hän tiesi, että talo on häntä varten.
Komea liukuovi syntyi kirpputorilta löytyneistä ovista ja rautakaupan metallikiskoista.

4. Reilusti retro mummonmökki

"Minua hiukan kyllästyttää se, että kaikki tahtovat kuoria remonteissa ajan kerrostumat mökeistään pois. Siksi päätin jättää lastulevytkin paikoilleen", mökin emäntä kertoo.

Monet yrittävät kuoria 70-lukua pois mökistään, mutta Orivedellä sijaitsevassa punaisessa tuvassa eri aikakaudet saavat näkyä. Retrohenkiseen kesäkotiin pääset kurkistamaan täältä.

Lue myös: Kultapalloja, pelargoneja ja puutarhakeinu – 15 x kuin mummolan puutarhassa

Kirkkaankeltaiset kultapallot hehkuvat punamullatun seinän edustalla.

5. Punavuoresta mummonmökkiin

Kun Janne vietti kesämökillään toista kesää, hän ei halunnut enää palata kaupunkiin vaan irtisanoutui työstään ja muutti mummonmökkiin pysyvästi.

Helsinkiläinen Janne Kujansivu etsi aluksi kesäpaikkaa kotiseudultaan Kristiinankaupungista. Vuonna 2007 vastaan tuli edullinen mummonmökki kivenheiton päässä kaupungin keskustasta, ja jo sen suuri, villiintynyt puutarha hurmasi Jannen. Lue koko juttu Jannen mummonmökistä!

Sulotunnelmaa rikkoo räväkkä Madonna-taulu.
Juurekset ovat tietysti omasta maasta.

6. Sisarusten kesäpaikka lapsuusmaisemissa

"Kun kuuntelemme täällä radiosta suomalaisia iskelmiä, tiedämme, että tämä torppa rakkaassa peltomaisemassa on paikka, jonne aina tahdomme palata", Annu Nikula sanoo.

Annu Nikula sisarineen hankkivat Pohjanmaalta lapsuusmaisemistaan yhteiseksi kesäpaikaksi idyllisen mummonmökin. Kurkista sukumökkiin täältä.

Uusien omistajien myötä torpan sisätilat saivat ylleen valkoista maalia ja runsaasti pitsiä.
Kommentoi »