
Lyttyperunasalaatti, sillikranssi, mansikka-rahkakakku & muut toimituksen suosikit rentoihin kesäjuhliin – ”Täydellinen kesäyön herkku”
Mistä syntyvät kesäjuhlien rennot tarjoilut? Nosta pöytään perunasalaattia ja komea sillikranssi. Ja jälkiruoaksi tietenkin mansikoita: mansikkabritaa, mansikkarahkakakku tai makean ystävän manoffee. Poimimme tähän juttuun toimituksemme omat suosikit.
Feta-perunasalaatti, joka kerää aina kehuja
”Mukavan mutkaton feta-perunasalaatti on nappivalinta juhlistamaan varhaisperunasesonkia. Yrttinen öljy-etikkakylpy ja punasipulisilppu raikastavat paahdetut potut ihanasti. Tämä resepti toimii mainiosti myös kokonaan ilman fetaa, kehui maitoallerginen sukulaiseni.” - Meillä kotona -sivuston toimituspäällikkö Johanna Sjöholm
"Tämä feta-perunasalaatti saa aina kehuja, niin vappuna kuin juhannuksena. Ei kesää ilman feta-perunasalaattia meidän perheessä. Plussaa, että sen voi tehdä ajoissa maustumaan." - Avotakka-lehden toimituspäällikkö Miia Kauhanen

Uusi idea grilliin: sienikebab!
"Tänä kesänä herkkusienet grillataan meillä tikun nokassa kebabin tapaan maustettuna. Nopeasti sekoitettava marinadi antaa sopivan mausteisen maun sienille, jotka maistuvat lastuiksi vuoltuina myös esimerkiksi perunasalaatin kanssa. Kurkkaa sienikebabin ohje täältä." - Ruokatoimittaja Mari Harjula
Sillikranssi sopii sinulle, joka tykkäät sillistä ja perunasalaatista
”Tein silli-perunakranssin yhtenä kesäisenä viikonloppuna hieman soveltaen, kun en muistanut ostaa kaikkia aineksia. Kaikki syöjät ihastelivat kranssin näyttävää ulkonäköä ja ihanan kesäistä makua. Vaikka kranssi on näyttävä, se on yllättävän helppo valmistaa.” - Maku-lehden toimituspäällikkö Tiina Valkonen

Lyttyperunasalaatista tuli uusi suosikki
"Olen aina ollut perunasalaattien ystävä, mutta lyttyperunasalaatti on uusi suosikkini. Vaikka resepti on uusille perunoille, sitä voi tehdä mistä perunoista tahansa, mihin vuodenaikaan tahansa. Jauhoinenkin perunalaatu onnistuu uunipellille lytättynä. Tarjoan kastikkeen ja muut salaatin ainesosat aina erillisistä astioista, jotta jokainen saa rakentaa salaatin sellaiseksi kuin haluaa. Ihan parasta on, jos salaattia jää tähteeksi. Silloin kasaan siitä itselleni välipalalautasen jääkaappiin: ensin kastike, sitten perunat ja päälle suolakurkut, sipulit ja tillit. Täydellinen kesäyön herkku!" - Maku-lehden päätoimittaja Jenny Brandt
Grillattu naudanliha saa ylleen kipakan chimichurrikastikkeen
"Sopivan roseeksi grillattu ja jälkimarinoitu naudan picanha on mitä mainioin juhlaruoka, koska sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Reilusti yrttinen ja sopivan kipakka chimichurri aateloi murean lihan meheväksi." - Ruokatoimittaja Mari Harjula

Mansikka-rahkakakku sai täytteeksi raparperihilloa
"Tein viime juhannuksena mansikka-rahkakakun. Leivontapäivänä kaupoista ei löytynyt lime- eikä sitruunacurdia, joten laitoin täytteeksi raparperihilloa – toimi ihanasti mansikoiden parina! Koristelin kakun mansikoilla, pensasmustikoilla ja syötävillä orvokeilla. Kakku ei ollut kovin makea, joten jälkkäristä jäi aterian päätteeksi kivan kevyt olo. Pitääkin tehdä tätä ehdottomasti uudestaan! - Meillä kotona -sivuston tuottaja Annette Saksman

Vinkki! Lemon curdin voi valmistaa myös itse. Kurkkaa ohje täältä!
Mansikkabrita, jonka pohjan voi leipoa pakastimeen ajoissa
"Mansikkabrita ja juhannus kuuluvat yhteen kuin hellehattu päähän. Leivon usein britakakkupohjan jo hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen. Leikkaan sen valmiiksi kahteen osaan ennen pakastamista ja käärin hellästi folioon. Kun kakkuhetki koittaa, nostan pohjat pakastimesta vadille, täytän ja koristelen. Lämpimällä kelillä pohjat sulavat hetkessä ja marenkipintakin pysyy täydellisen rapeana." - Ruokatoimittaja Annika Elomaa

Manoffeeta makean ystävälle
”Jos etsit herkullista mutta helppoa kakkua vaikka mökille, suosittelen manoffeeta. Klassikko banoffeen kesäversiossa banaani korvataan mansikoilla. Lukijamme Anne Hemmilän vastustamattomassa reseptissä on paa-aljon kinuskia, siis parasta! Sävelsin sen verran, että sekoitin kermavaahtoon purkillisen maitorahkaa tuomaan hivenen raikkautta – toimii.” - Meillä kotona -sivuston toimituspäällikkö Johanna Sjöholm
