


Picanha grillissä – mehevä naudanliha saa upeaa makua yrttisestä chimichurrista
1 h 40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 25 min
Picanha on kolmion muotoinen pala naudan pakaraosaa. Sen päällä oleva rasvakerros takaa maukkaan ja mehevän grilliherkun. Yrttinen chimichurri viimeistelee juhlavan herkun. Koristele kauniiksi kukilla ja oreganolla.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Picanha
noin 1 kg
naudan picanhaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Chimichurri
2
valkosipulinkynttä
1 rku
persiljaa
1 rku
oreganoa
1½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
½
sitruunan mehu
1 tl
suolaa
½ tl
chilihiutaleita
½ tl
sokeria
Lisäksi
tuoretta oreganoa
syötäviä kukkia (esim. hunaja- tai ruiskukkia)
Picanha grillissä – ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Hiero pintaan suolaa ja pippuria.
- Valmista chimichurri. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä nopeasti tasaiseksi tahnaksi.
- Laita liha kuumaan grilliin rasvapuoli alaspäin. Grillaa kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes rasvapuoli on ruskistunut. Käännä liha ja grillaa toiselta puolelta myös noin viisi minuuttia.
- Pienennä grillin tehoa. Grillaa miedolla, epäsuoralla lämmöllä vielä noin puoli tuntia, kunnes lihan sisälämpö on noin 54 astetta. Kääri liha löyhästi folioon ja anna tekeytyä vartin verran.
- Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Lusikoi päälle chimichurri ja anna lihan maustua vähintään puoli tuntia huoneenlämmössä tai jääkaapissa 2–10 tuntia. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua.
- Koristele picanha halutessasi oreganolla ja kukilla.
Vinkki!
Jos grillaat picanhan ritilällä, varo tippuvaa rasvaa, sillä se saattaa herkästi leimahtaa liekkeihin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat