Sienikebab – grillissä tirisee tänä kesänä herkkusienistä tehty houkuttelevan umaminen ”kebab”
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Nyt grillataan sienikebabia! Marinoidut herkkusienet pujotetaan tiiviisti vartaaseen, paahdetaan kypsäksi grillissä ja vuollaan kebabin tapaan ohuiksi siivuiksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
6–8 isoa
herkkusientä tai portobelloa
Marinadi
½
sitruunan mehu
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
savupaprikaa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
sipulijauhetta
1 tl
oreganoa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
4
naanleipää
noin 2 dl
(vihreää) hummusta
noin ½ dl
vegaanista kebabkastiketta (esim. Super Safkaa) tai vegaanista valkosipulimajoneesia
1 rku
korianteria tai lehtipersiljaa
Sienikebab – ohje:
- Puhdista 6–8 isoa herkkusientä tai portobelloa ja poista kannat.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kääntele sienet marinadiin ja anna maustua puoli tuntia.
- Pujota sienet tiiviisti pitkään varrastikkuun. Jos käytät puista varrastikkua, liota sitä noin puoli tuntia vedessä ennen käyttöä.
- Grillaa sienivarrasta keskilämmöllä 15–20 minuuttia välillä käännellen, kunnes sienet ovat kypsiä.
- Vuole sienikebabista veitsellä lastuja. Tarjoa kebablastut paahdetun naanleivän, (vihreän) hummuksen, vegaanisen kebabkastikkeen taivalkosipulimajoneesin kanssa. Viimeistele korianterilla tai lehtipersiljalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat