Maku

M niin kuin manoffee! Klassikon mansikkaversiossa on kerroksittain keksimurua, paksua kinuskia, raikkaita marjoja ja pehmeää kermavaahtoa

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Lukijamme Anne Hemmilän reseptissä tuttu banoffee muuntuu suven suloisimmaksi herkuksi. ”Manoffee on helppo leivonnainen, joka onnistuu ilman suurempia vatkailuja tai paistamisia. Kesällä aineet voi varata vaikka kesämökille ja hyödyntää tuoreita marjoja”, Anne kertoo. Tätä on kokeiltava!
MU
3.3
1
Julkaistu: 19.6.2021


Ainekset (10 annosta)

  • 300 gdigestive- tai kaurakeksejä
  • 100 gvoita
  • 1 rkltomusokeria

Täyte

  • 500 gtuoreita mansikoita
  • 1 prk (397g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 4 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • (sokeria)
Tulosta

Manoffee valmistuu näin:

  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle ja voitele reunat kevyesti voilla. Ripottele tomusokeria hieman reunoille.
  2. Sulata voi. Murskaa keksit esimerkiksi muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita keksimurska ja sulatettu voi kulhossa. Levitä ja painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
  3. Poista mansikoista kannat ja huuhtele tarvittaessa. Puolita tai viipaloi mansikat. Säästä osa koristeluun.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla sekä halutessasi sokerilla.
  5. Ota keksipohja jääkaapista ja levitä sen päälle karamellisoitu kondensoitu maito. Asettele mansikat päälle. Levitä kermavaahto mansikoiden päälle.
  6. Irrota manoffee varovasti irtopohjavuoasta ja vedä se tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla.

Vinkit!

  • Kakkuun kannattaa ostaa jo valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Kakusta saa helposti myös gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin.
  • Manoffee sopii myös piknikherkuksi pieniin lasipurkkeihin pakattuna.
1 kommentti