Kotivinkki

Mansikkabritakakku on Sanna Stellanin luottoherkku! ”Olen suurpiirteinen, mutta jostain syystä britakakkuni onnistuu aina”

55 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
25 min
Mansikkabritakakku on kesäklassikko, johon näyttelijä Sanna Stellan luottaa. Marenkipilven, pehmeän pohjan, kuohkean kerman ja kesäisten mansikoiden liitto on voittamaton. Nappaa resepti!
3.8
1
Julkaistu: 2.6.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

Kakkupohja

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 1½ dlsokeria
  • 4munankeltuaista
  • 2 dlerikoisvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlmaitoa
  • voita tai margariinia leivinpaperin voiteluun

Marenki

  • 4munanvalkuaista
  • 2 dlsokeria
  • 1½ dlmantelilastuja

Täyte

  • 1 lmansikoita
  • 3 dlvispikermaa
  • 200 gvaniljarahkaa
  • 2 rkltomusokeria

Päälle

  • 3 dlmansikoita
  • minttua
  • syötäviä kukkia, esim. sarviorvokkeja
Tulosta

Sanna Stellanin mansikkabritakakku – ohje:

  1. Erottele ensin keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen vaahtoon. Vatkaa, kunnes vaahto on jäykkää ja kiiltävää. Kun vatkaat valkuaiset ensin, sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välissä.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan vatka­ten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  3. Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipellin kokoiseksi levyksi.
  4. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle. Varo, etteivät pohjataikina ja marenki sekoitu keskenään. Ripottele mantelilastuja pinnalle.
  5. Paista britakakkua 175 asteessa uunin alaosassa 20–25 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.
  6. Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat viipaleiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää kermarahka ja mausta sokerilla.
  7. Leikkaa jäähtynyt kakkulevy kahteen osaan. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermaseos ja mansikkaviipaleet. Nosta toinen kakkulevy päälle. Koristele mansikkabrita­kakku mansikoilla, mintunlehdillä ja orvo­keilla.

Sanna Stellan kertoo parhaasta kakkureseptistään näin:

”Suurpiirteisyyteni ei oikein passaa leipomisen kanssa, mutta jostain syystä britakakkuni onnistuu aina. Tämä on kesäkakku, ja olen pysynyt lojaalina mansikkaversiolle. Siskoni kanssa näemme harvoin, mutta tiedän hänen odottavan britaa ehkä enemmän kuin minua.”

Mansikkabritakakku saa kauniin ilmeen mansikoista ja syötävistä kukista. Sanna Stellan on Kotivinkin kolumnisti. Lue Sannan kolumni kokkaamisesta täältä – ”Sipulia pilkkoessani ja jauhelihaa paistaessani menen ihan oman zoneeni”!
1 kommentti