Mansikkabritakakku on Sanna Stellanin luottoherkku! ”Olen suurpiirteinen, mutta jostain syystä britakakkuni onnistuu aina”
55 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
25 minMansikkabritakakku on kesäklassikko, johon näyttelijä Sanna Stellan luottaa. Marenkipilven, pehmeän pohjan, kuohkean kerman ja kesäisten mansikoiden liitto on voittamaton. Nappaa resepti!
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.6.2022

Mansikkabritakakku on Sanna Stellanin luottoherkku! ”Olen suurpiirteinen, mutta jostain syystä britakakkuni onnistuu aina”
Reseptin ainekset (10 annosta)
Kakkupohja
- 150 gvoita tai margariinia
- 1½ dlsokeria
- 4munankeltuaista
- 2 dlerikoisvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 dlmaitoa
- voita tai margariinia leivinpaperin voiteluun
Marenki
- 4munanvalkuaista
- 2 dlsokeria
- 1½ dlmantelilastuja
Täyte
- 1 lmansikoita
- 3 dlvispikermaa
- 200 gvaniljarahkaa
- 2 rkltomusokeria
Päälle
- 3 dlmansikoita
- minttua
- syötäviä kukkia, esim. sarviorvokkeja
Sanna Stellanin mansikkabritakakku – ohje:
- Erottele ensin keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen vaahtoon. Vatkaa, kunnes vaahto on jäykkää ja kiiltävää. Kun vatkaat valkuaiset ensin, sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välissä.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
- Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipellin kokoiseksi levyksi.
- Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle. Varo, etteivät pohjataikina ja marenki sekoitu keskenään. Ripottele mantelilastuja pinnalle.
- Paista britakakkua 175 asteessa uunin alaosassa 20–25 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.
- Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat viipaleiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää kermarahka ja mausta sokerilla.
- Leikkaa jäähtynyt kakkulevy kahteen osaan. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermaseos ja mansikkaviipaleet. Nosta toinen kakkulevy päälle. Koristele mansikkabritakakku mansikoilla, mintunlehdillä ja orvokeilla.
Sanna Stellan kertoo parhaasta kakkureseptistään näin:
”Suurpiirteisyyteni ei oikein passaa leipomisen kanssa, mutta jostain syystä britakakkuni onnistuu aina. Tämä on kesäkakku, ja olen pysynyt lojaalina mansikkaversiolle. Siskoni kanssa näemme harvoin, mutta tiedän hänen odottavan britaa ehkä enemmän kuin minua.”
Mansikkabritakakku saa kauniin ilmeen mansikoista ja syötävistä kukista. Sanna Stellan on Kotivinkin kolumnisti. Lue Sannan kolumni kokkaamisesta täältä – ”Sipulia pilkkoessani ja jauhelihaa paistaessani menen ihan oman zoneeni”!

Mustaherukka-suklaakakku vietteli Anni Hautalan – nappaa suosikkijuontajan täydellisyyttä hipova resepti!
Kotivinkki

Raparperit riviin! Kokki Linnea Vihosen mehukas raparperikakku on niin hyvää, että hän valmistaa sitä useamman kerran keväässä
Kotivinkki

Marenkilakin alta paljastuvat kesän maut! Kaksi ainesta tekevät britamuffineista erityisen meheviä
Kotivinkki

Marenkibrownie – mehevä pohja, kerros kuohkeaa marenkia ja koristeena suklaaraitoja
Meillä kotona

Juhlava mansikkakääretorttu pinkillä täytteellä – tämä herkku maistuu kesältä!
Maku

Kahvi-lakkabrita – yllättävä mutta sitäkin ihanampi makujen yhdistelmä saa hykertelemään onnesta!
Maku

Herkkupäivä! Mehukas ja kermaisa nektariinikakku on mukavaa vaihtelua britalle tai pavlovalle
Maku

M niin kuin manoffee! Klassikon mansikkaversiossa on kerroksittain keksimurua, paksua kinuskia, raikkaita marjoja ja pehmeää kermavaahtoa
Maku