Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Herkullinen silli-perunakranssi kukkii komeasti! Tässä on kesäjuhlien takuuvarma hittitarjottava

6 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 10 min

Kokoa perinteisen silli- ja perunasalaatin maut yrttisen labnehin ja graavilohen kera komeasti kukkivaksi kranssiksi.

11.6.2024
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 pkt (180 g)
matjessillifileitä
½
kurkku
6
retiisiä
1
punasipuli
200 g
graavi- tai kylmäsavulohiviipaleita
½ tl
mustapippuria
¼ rku
tilliä
syötäviä kukkia
Yrttimarinoidut perunat
500 g
varhaisperunoita keitettynä (esim. Timo)
½ dl
rypsiöljyä
½ rku
rucolaa
3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
½ tl
suolaa
Yrttilabneh
500 g
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
½ tl
suolaa
2 tl
piparjuuritahnaa
2 rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Silli-perunakranssi – ohje:

  1. Tee labneh. Laita jogurtti valumaan harsolla tai suodatinpussilla vuorattuun siivilään tai kahvisuodattimeen jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
  2. Pese perunat ja keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta ja anna jäähtyä. Viipaloi perunat. Sekoita öljy ja yrtit sauvasekoittimella. Mausta suolalla. Pyöräytä perunat seokseen.
  3. Lusikoi labneh kulhoon, lisää mausteet ja sekoita. Levitä seos vadille kranssin muotoon.
  4. Viipaloi sillit. Leikkaa kurkku juustohöylällä viipaleiksi ja pyöräytä rulliksi. Viipaloi retiisit. Kuori ja hienonna punasipuli.
  5. Asettele labnehin päälle perunoita, silliä, lohta, retiisejä ja kurkkua. Ripottele päälle punasipulia ja pippuria. Koristele tillillä ja syötävillä kukilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt