


Herkullinen silli-perunakranssi kukkii komeasti! Tässä on kesäjuhlien takuuvarma hittitarjottava
6 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 10 min
Kokoa perinteisen silli- ja perunasalaatin maut yrttisen labnehin ja graavilohen kera komeasti kukkivaksi kranssiksi.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 pkt (180 g)
matjessillifileitä
½
kurkku
6
retiisiä
1
punasipuli
200 g
graavi- tai kylmäsavulohiviipaleita
½ tl
mustapippuria
¼ rku
tilliä
syötäviä kukkia
Yrttimarinoidut perunat
500 g
varhaisperunoita keitettynä (esim. Timo)
½ dl
rypsiöljyä
½ rku
rucolaa
3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
½ tl
suolaa
Yrttilabneh
500 g
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
½ tl
suolaa
2 tl
piparjuuritahnaa
2 rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Silli-perunakranssi – ohje:
- Tee labneh. Laita jogurtti valumaan harsolla tai suodatinpussilla vuorattuun siivilään tai kahvisuodattimeen jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
- Pese perunat ja keitä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta ja anna jäähtyä. Viipaloi perunat. Sekoita öljy ja yrtit sauvasekoittimella. Mausta suolalla. Pyöräytä perunat seokseen.
- Lusikoi labneh kulhoon, lisää mausteet ja sekoita. Levitä seos vadille kranssin muotoon.
- Viipaloi sillit. Leikkaa kurkku juustohöylällä viipaleiksi ja pyöräytä rulliksi. Viipaloi retiisit. Kuori ja hienonna punasipuli.
- Asettele labnehin päälle perunoita, silliä, lohta, retiisejä ja kurkkua. Ripottele päälle punasipulia ja pippuria. Koristele tillillä ja syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat