Lyttyperunasalaatti on koukuttava (ja trendikkäästi lytätty) kesäsalaatti, johon ihastut!
30 min
Grillissä tai uunissa rapeaksi paahdetut lyttyperunat ovat sosiaalisesta mediasta hitiksi ponnahtaneen pottusalaatin perusta.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lyttyperunat
1 kg
keitettyjä (varhais)perunoita
2 rkl
rypsiöljä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
1
kesä(puna)sipuli
1
avomaankurkku tai maustekurkku (tai 1/3 kasvihuonekurkku)
½ rku
tilliä hienonnettuna
½ rku
persiljaa hienonnettuna
1 ½ dl
maustamatonta jogurttia
½ dl
majoneesia
1 rkl
valkoviinietikkaa tai sitruunanmehua
2 tl
dijoninsinappia
½ tl
valkosipulijauhetta (1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna)
Lyttyperunasalaatti – ohje:
- Litistä keitetyt (varhais)perunat esimerkiksi tasapohjaisen juomalasin pohjalla mahdollisimman ohuiksi. Voitele ne öljyllä ja grillaa parilalla molemmin puolin rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä ja leikkaa pienemmiksi.
- Hienonna 1 kesä(puna)sipuli varsineen. Kuutioi 1 avomaankurkku tai maustekurkku. Hienonna puoli ruukkua tilliä ja persiljaa.
- Sekoita kulhossa 1,5 dl jogurttia, 0,5 dl majoneesia, 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunanmehua, 2 tl dijonsinappia ja 0,5 tl valkosipulijauhetta.
- Kääntele joukkoon kasvikset ja yrtit.

Vinkki!
Voit paahtaa perunat grillin sijaan myös pellillä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Saat salaatista myös vegaanisen, kun käytät kaurafraichea ja vegaanista majoneesia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat