Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lyttyperunasalaatti on koukuttava (ja trendikkäästi lytätty) kesäsalaatti, johon ihastut!

30 min

Grillissä tai uunissa rapeaksi paahdetut lyttyperunat ovat sosiaalisesta mediasta hitiksi ponnahtaneen pottusalaatin perusta.

14.5.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
Lyttyperunat
1 kg
keitettyjä (varhais)perunoita
2 rkl
rypsiöljä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
1
kesä(puna)sipuli
1
avomaankurkku tai maustekurkku (tai 1/3 kasvihuonekurkku)
½ rku
tilliä hienonnettuna
½ rku
persiljaa hienonnettuna
1 ½ dl
maustamatonta jogurttia
½ dl
majoneesia
1 rkl
valkoviinietikkaa tai sitruunanmehua
2 tl
dijoninsinappia
½ tl
valkosipulijauhetta (1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna)

Lyttyperunasalaatti – ohje:

  1. Litistä keitetyt (varhais)perunat esimerkiksi tasapohjaisen juomalasin pohjalla mahdollisimman ohuiksi. Voitele ne öljyllä ja grillaa parilalla molemmin puolin rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä ja leikkaa pienemmiksi.
  2. Hienonna 1 kesä(puna)sipuli varsineen. Kuutioi 1 avomaankurkku tai maustekurkku. Hienonna puoli ruukkua tilliä ja persiljaa.
  3. Sekoita kulhossa 1,5 dl jogurttia, 0,5 dl majoneesia, 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunanmehua, 2 tl dijonsinappia ja 0,5 tl valkosipulijauhetta.
  4. Kääntele joukkoon kasvikset ja yrtit.
Lyttyperunasalaatti

Vinkki!

Voit paahtaa perunat grillin sijaan myös pellillä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Saat salaatista myös vegaanisen, kun käytät kaurafraichea ja vegaanista majoneesia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt