
Suolainen peltipiirakka on arjen ja juhlan helppo suosikki – poimi parhaat reseptit ja leivo kerralla pellillinen tarjottavaa
Suolainen peltipiirakka on kätevä tarjottava juhlissa tai viikonloppuherkkuna. Pellillinen piirakkaa riittää isommallekin joukolle ja valmistuu vaivattomasti – kokeile täytteinä esimerkiksi kinkkua, tonnikalaa, jauhelihaa tai kasviksia!
Suolainen peltipiirakka on täydellinen leipomus silloin, kun tarvitset talkootarjottavaa, juhlapöytään tuhdimpaa herkkua tai myyjäisiin helppoa suolaista.
Piirakkapohjan leipominen ei vie paljoa aikaa, mutta oikaisija käyttää valmistaikinaa. Pellilliseen tarvitset kaksi 350-450 gramman pakastepiirakkataikinaa.
Suolainen piirakka pellillä – valitse suosikkisi
1. Kinkkua suomalaisittain ja italialaisittain

Kokeile ihan perinteistä kinkkupiirakan reseptiä, kun etsit peruspiirakkaa, joka maistuu monille.

Myös parmankinkku sopii piirakan päälle. Italialaishenkisessä kinkkupiirakassa on lisäksi homejuustoa ja viikunoita. Iso piirakka sopii esimerkiksi juhlatarjottavaksi.
2. Koko porukalle kalaa

Koko pellin tonnikalapiirakka maistuu mukavasti tillille. Se saa kivan suolaisen puraisun oliiveista!
3. Pellillinen kasviksia

Pellillinen kasvispiirakkaa syntyy ihanan suolaisesta halloumijuustosta ja kesäkurpitsasta. Pohjassa käytetään kikhernejauhoja, ja se tekee piirakasta tuhdimman ja gluteenittoman. Testaa myös perinteistä feta-pinaattipiirakkaa, joka on helppo leipoa koko pellin kokoiseksi.
4. Jauhelihaa monella tapaa

Jauheliha sopii erinomaisesti piirakan täytteeksi. Ihana jauhelihapiirakka on sopivan juustoinen ja sitä raikastaa kirsikkatomaatit. ”Todella herkullinen piirakka”, kirjoittaa lukijamme Tuula reseptin kommenteissa.

Jauhelihasta valmistuu myös perinteinen koko pellin lihapiirakka tai peltilihapiirakka Lindströmin tyyliin eli punajuurella höystetty peltipiirakka. Peltilihikset ovat ehdottoman hyvää ruokaa eväsretkellä tai loistava valinta yöpalaksi juhliin.