


Kesäkurpitsa-halloumipiirakka – gluteenittoman peltipiirakan salaisuus on tahini
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Tervetuloa kesäkurpitsatalkoisiin! Lado sadonkorjuukauden suosikin viipaleet peltipiirakkaan ja viimeistele maku täydelliseksi suolaisella halloumijuustolla ja tahinilla.
Reseptin ainekset
12 annosta
200 g
voita tai margariinia
2 rkl
tahinia
5 dl
kikhernejauhoja
½ tl
suolaa
1
muna
Täyte
2 (500 g)
pientä kesäkurpitsaa
1 pkt (200 g)
halloumijuustoa
1 prk (250 g)
ricottajuustoa
2 rkl
tahinia
1
muna
1 dl
basilikaa hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
½ tl
mustapippuria
Pinnalle
1 dl
pinjansiemeniä
Kesäkurpitsa-halloumipiirakka – ohje:
- Paloittele rasva kulhoon, lisää tahini ja kuivat aineet. Nypi murumaiseksi seokseksi sormin tai sekoita nopeasti sähkövatkaimella. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
- Leikkaa kesäkurpitsat juustohöylällä tai mandoliinilla pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Raasta halloumi raastimen karkealla terällä. Hienonna basilika ja valkosipuli.
- Sekoita halloumiraaste, ricotta, tahini, basilika ja valkosipuli. Mausta pippurilla.
- Painele taikina leivinpaperin päälle pellille. Levitä puolet kesäkurpitsaviipaleista pohjalle. Lusikoi juustoseos tasaisesti kesäkurpitsojen päälle. Lisää toinen kerros kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
- Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat