Kesäkurpitsa-halloumipiirakka – gluteenittoman peltipiirakan salaisuutena ovat kikhernejauhot ja tahini
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minTervetuloa kesäkurpitsatalkoisiin! Lado sadonkorjuukauden suosikin viipaleet peltipiirakkaan ja viimeistele maku täydelliseksi suolaisella halloumijuustolla ja tahinilla.
GL
KA
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.7.2022

Kesäkurpitsa-halloumipiirakka – gluteenittoman peltipiirakan salaisuutena ovat kikhernejauhot ja tahini
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 200 gvoita tai margariinia
- 2 rkltahinia
- 5 dlkikhernejauhoja
- ½ tlsuolaa
- 1muna
Täyte
- 2 (500 g)pientä kesäkurpitsaa
- 1 pkt (200 g)halloumijuustoa
- 1 prk (250 g)ricottajuustoa
- 2 rkltahinia
- 1muna
- 1 dlbasilikaa hienonnettuna
- 1valkosipulinkynsi
- ½ tlmustapippuria
Pinnalle
- 1 dlpinjansiemeniä
Kesäkurpitsa-halloumipiirakka – ohje:
- Paloittele rasva kulhoon, lisää tahini ja kuivat aineet. Nypi murumaiseksi seokseksi sormin tai sekoita nopeasti sähkövatkaimella. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
- Leikkaa kesäkurpitsat juustohöylällä tai mandoliinilla pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Raasta halloumi raastimen karkealla terällä. Hienonna basilika ja valkosipuli.
- Sekoita halloumiraaste, ricotta, tahini, basilika ja valkosipuli. Mausta pippurilla.
- Painele taikina leivinpaperin päälle pellille. Levitä puolet kesäkurpitsaviipaleista pohjalle. Lusikoi juustoseos tasaisesti kesäkurpitsojen päälle. Lisää toinen kerros kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
- Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.

Pohjattoman hyvää! Tämä kesäkurpitsapiirakka ei pohjaa kaipaa − juusto ja munat pitävät piirakan kasassa
Maku

Kesäkurpitsavohvelit – brunssipöydän rapeimmat suolapalat
Maku

Kesäkurpitsaleipä katoaa nopeasti parempiin suihin! Upota kurpitsasato mehevään lämpimäiseen – katso ohje
Kotivinkki

Feta-kesäkurpitsapannari on koko perheen suosikki – pannukakun joukossa kasviksia uppoaa lastenkin suihin ihan huomaamatta
Maku

Uunikesäkurpitsat – maukkaiden kasvisten rapea kuorrutus syntyy juustosta ja pankojauhoista
Kotivinkki

Täytetyt kesäkurpitsat – juustolla kuorrutettujen kasvisten sisältä paljastuu herkkusienitäyte
Maku

Kesäkurpitsakeitto – helppo ja herkullinen sosekeitto, joka hurmaa yksinkertaisuudellaan
Kotivinkki

Rullattu kesäkurpitsagratiini – näyttävän uuniruoan juju on sopivan suolainen ja hapan fetajuusto
Maku