Maku

Kesäkurpitsa-halloumipiirakka – gluteenittoman peltipiirakan salaisuutena ovat kikhernejauhot ja tahini

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Tervetuloa kesäkurpitsatalkoisiin! Lado sadonkorjuukauden suosikin viipaleet peltipiirakkaan ja viimeistele maku täydelliseksi suolaisella halloumijuustolla ja tahinilla.
GL
KA
3.6
0
Julkaistu: 21.7.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 2 rkltahinia
  • 5 dlkikhernejauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 1muna

Täyte

  • 2 (500 g)pientä kesäkurpitsaa
  • 1 pkt (200 g)halloumijuustoa
  • 1 prk (250 g)ricottajuustoa
  • 2 rkltahinia
  • 1muna
  • 1 dlbasilikaa hienonnettuna
  • 1valkosipulinkynsi
  • ½ tlmustapippuria

Pinnalle

  • 1 dlpinjansiemeniä
Tulosta

Kesäkurpitsa-halloumipiirakka – ohje:

  1. Paloittele rasva kulhoon, lisää tahini ja kuivat aineet. Nypi murumaiseksi seokseksi sormin tai sekoita nopeasti sähkövatkaimella. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
  2. Leikkaa kesäkurpitsat juustohöylällä tai mandoliinilla pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Raasta halloumi raastimen karkealla terällä. Hienonna basilika ja valkosipuli.
  3. Sekoita halloumiraaste, ricotta, tahini, basilika ja valkosipuli. Mausta pippurilla.
  4. Painele taikina leivinpaperin päälle pellille. Levitä puolet kesäkurpitsaviipaleista pohjalle. Lusikoi juustoseos tasaisesti kesäkurpitsojen päälle. Lisää toinen kerros kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
  5. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.
Kommentoi »