Kesäkurpitsa-halloumipiirakka – gluteenittoman peltipiirakan salaisuus on tahini
Gluteeniton
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Tervetuloa kesäkurpitsatalkoisiin! Lado sadonkorjuukauden suosikin viipaleet peltipiirakkaan ja viimeistele maku täydelliseksi suolaisella halloumijuustolla ja tahinilla.
Paloittele rasva kulhoon, lisää tahini ja kuivat aineet. Nypi murumaiseksi seokseksi sormin tai sekoita nopeasti sähkövatkaimella. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Leikkaa kesäkurpitsat juustohöylällä tai mandoliinilla pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Raasta halloumi raastimen karkealla terällä. Hienonna basilika ja valkosipuli.
Sekoita halloumiraaste, ricotta, tahini, basilika ja valkosipuli. Mausta pippurilla.
Painele taikina leivinpaperin päälle pellille. Levitä puolet kesäkurpitsaviipaleista pohjalle. Lusikoi juustoseos tasaisesti kesäkurpitsojen päälle. Lisää toinen kerros kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.