Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesäkurpitsa-halloumipiirakka – gluteenittoman peltipiirakan salaisuus on tahini

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Tervetuloa kesäkurpitsatalkoisiin! Lado sadonkorjuukauden suosikin viipaleet peltipiirakkaan ja viimeistele maku täydelliseksi suolaisella halloumijuustolla ja tahinilla.

21.7.2022
Reseptin ainekset
12 annosta
200 g
voita tai margariinia
2 rkl
tahinia
5 dl
kikhernejauhoja
½ tl
suolaa
1
muna
Täyte
2 (500 g)
pientä kesäkurpitsaa
1 pkt (200 g)
halloumijuustoa
1 prk (250 g)
ricottajuustoa
2 rkl
tahinia
1
muna
1 dl
basilikaa hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
½ tl
mustapippuria
Pinnalle
1 dl
pinjansiemeniä

Kesäkurpitsa-halloumipiirakka – ohje:

  1. Paloittele rasva kulhoon, lisää tahini ja kuivat aineet. Nypi murumaiseksi seokseksi sormin tai sekoita nopeasti sähkövatkaimella. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
  2. Leikkaa kesäkurpitsat juustohöylällä tai mandoliinilla pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Raasta halloumi raastimen karkealla terällä. Hienonna basilika ja valkosipuli.
  3. Sekoita halloumiraaste, ricotta, tahini, basilika ja valkosipuli. Mausta pippurilla.
  4. Painele taikina leivinpaperin päälle pellille. Levitä puolet kesäkurpitsaviipaleista pohjalle. Lusikoi juustoseos tasaisesti kesäkurpitsojen päälle. Lisää toinen kerros kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
  5. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt