


Mehevä piirakka
Tonnikalapiirakka – pellillinen valmistuu helposti ja riittää isommallekin porukalle
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Pellillinen tonnikalapiirakkaa maistuu niin arkena kuin viikonloppunakin. Mehevään täytteeseen tulee tonnikalan lisäksi kasviksia, kermaa ja juustoa. Tämän ohjeen nappaat pysyvästi talteen!
Reseptin ainekset
noin 16 palaa
Pohja
200 g
voita tai leivontamargariinia
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
1 dl
kylmää vettä
Täyte
¼ (100 g)
purjoa
1
(vihreä) paprika
1 dl
(vihreitä) oliiveja
2 prk
tonnikalaa
½ rku
tilliä hienonnettuna
1 prk (2 dl)
ruokakermaa
1 prk (150 g)
ranskankermaa
3
munaa
150 g
juustoraastetta (emmental-mozzarella)
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
Tonnikalapiirakka (pellillinen) – ohje:
- Nypi kylmä voi, jauhot ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille tai -pannulle. Painele taikina käsin jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi levyksi.
- Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja kuutioi paprika. Valuta ja leikkaa oliivit kahtia.
- Valuta tonnikalat ja levitä ne piirakkapohjalle. Lisää purjo, paprika, oliivit ja tilli.
- Sekoita ruokakerma, ranskankerma, munat, suola ja pippuri keskenään kulhossa. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle lopuksi juustoraaste.
- Paista tonnikalapiirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki!
Voit korvata tonnikalan halutessasi myös luonnonkalasäilykkeellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat