Jauhelihapiirakka – maistuva herkku arki-illan iloksi tai juhlien suloksi!
1 h
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
30 minJauhelihapiirakka valmistuu helposti arkena tai viikonloppuna. Ohjeellamme teet pellillisen herkullista, juustoista piirakkaa. Täytteessä piristävät kirsikkatomaatit.
3.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.1.2022

Jauhelihapiirakka – maistuva herkku arki-illan iloksi tai juhlien suloksi!
Reseptin ainekset (15 palaa)
Pohja
- 100 gvoita tai leivontamargariinia
- 4 dlvehnäjauhoja
- 2 dlkaurahiutaleita
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 muna
- 1½ dlkylmää vettä
Täyte
- 400 gnaudanjauhelihaa
- ½ dltomaattisosetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tlbasilikaa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1punasipuli
- 2 dl kermaviiliä
- 1 dlkuohu- tai vispikermaa
- 2munaa
- 150 gjuustoraastetta (emmental-mozzarella)
Jauhelihapiirakka leivotaan näin:
- Sulata rasva. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhoon. Lisää voisula, muna ja vesi, sekoita taikinaksi.
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipannulle tai -pellille. Painele taikina käsin jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi levyksi.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannulla. Mausta tomaattisoseella, paprikajauheella, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Levitä jauheliha tasaisesti pohjataikinan päälle.
- Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Lisää ne jauhelihan päälle.
- Vatkaa kermaviili, kerma, munat ja pizzamauste kulhossa sekaisin. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele juustoraaste jauhelihapiirakan pinnalle.
- Paista jauhelihapiirakkaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Viimeistele piirakka tuoreella basilikalla.

Enemmän on enemmän! Pellillinen kinkkupiirakkaa riittää taltuttamaan isommankin porukan suolaisennälän
Maku

Joko olet maistanut hatsapuria? Älä anna vaatimattoman ulkomuodon hämätä – georgialainen pannuleipä tihkuu juustoa ja makua
Maku

Burgeripelti on koko perheen hauska herkku! Nopeasti paistuva piirakka taltuttaa kovemmankin luokan hampparihimon
Maku

Gözleme haastaa perinteisen lihapiirakan! Turkkilaisen piirakan salaisuus on ohut kuori ja valurautapannu
Maku

Valmistaikinaa & purkkitonnikalaa – pian uunissa paistuu herkku! Helppo tonnikalapiirakka kukitetaan söpöksi
Kotivinkki

Quiche Lorraine – kinkkupiiras
Maku

Räsymattopiirakka – sadonkorjuuajan kaunein ja rapsakoin piirakka valmistuu väriporkkanasiivuista ja filotaikinasta
Maku