Jauhelihapiirakka – maistuva herkku arki-illan iloksi tai juhlien suloksi!

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Jauhelihapiirakka valmistuu helposti arkena tai viikonloppuna. Ohjeellamme teet pellillisen herkullista, juustoista piirakkaa. Täytteessä piristävät kirsikkatomaatit.
3.6
2
Julkaistu: 24.1.2022


Reseptin ainekset (15 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita tai leivontamargariinia
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 1½ dlkylmää vettä

Täyte

  • 400 gnaudanjauhelihaa
  • ½ dltomaattisosetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tlbasilikaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1punasipuli
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 2munaa
  • 150 gjuustoraastetta (emmental-mozzarella)
Tulosta

Jauhelihapiirakka leivotaan näin:

  1. Sulata rasva. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhoon. Lisää voisula, muna ja vesi, sekoita taikinaksi.
  2. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipannulle tai -pellille. Painele taikina käsin jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi levyksi.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannulla. Mausta tomaattisoseella, paprikajauheella, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Levitä jauheliha tasaisesti pohjataikinan päälle.
  4. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Lisää ne jauhelihan päälle.
  5. Vatkaa kermaviili, kerma, munat ja pizzamauste kulhossa sekaisin. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele juustoraaste jauhelihapiirakan pinnalle.
  6. Paista jauhelihapiirakkaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Viimeistele piirakka tuoreella basilikalla.

2 kommenttia