


Jauhelihapiirakka – maistuva herkku arki-illan iloksi tai juhlien suloksi!
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Jauhelihapiirakka valmistuu helposti arkena tai viikonloppuna. Ohjeellamme teet pellillisen herkullista, juustoista piirakkaa. Täytteessä piristävät kirsikkatomaatit.
Reseptin ainekset
15 palaa
Pohja
100 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
1
muna
1½ dl
kylmää vettä
Täyte
400 g
naudanjauhelihaa
½ dl
tomaattisosetta
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
250 g
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
2 dl
kermaviiliä
1 dl
kuohu- tai vispikermaa
2
munaa
2 tl
pizzamaustetta
150 g
juustoraastetta (emmental-mozzarella)
Jauhelihapiirakka – ohje:
- Sulata rasva. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhoon. Lisää voisula, muna ja vesi, sekoita taikinaksi.
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipannulle tai -pellille. Painele taikina käsin jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi levyksi.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannulla. Mausta tomaattisoseella, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Levitä jauheliha tasaisesti pohjataikinan päälle.
- Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Lisää ne jauhelihan päälle.
- Vatkaa kermaviili, kerma, munat ja pizzamauste kulhossa sekaisin. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele juustoraaste jauhelihapiirakan pinnalle.
- Paista jauhelihapiirakkaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Viimeistele piirakka tuoreella basilikalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat