Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jauhelihapiirakka – maistuva herkku arki-illan iloksi tai juhlien suloksi!

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Jauhelihapiirakka valmistuu helposti arkena tai viikonloppuna. Ohjeellamme teet pellillisen herkullista, juustoista piirakkaa. Täytteessä piristävät kirsikkatomaatit.

24.1.2022
Reseptin ainekset
15 palaa
Pohja
100 g
voita tai leivontamargariinia
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
1
muna
1½ dl
kylmää vettä
Täyte
400 g
naudanjauhelihaa
½ dl
tomaattisosetta
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
250 g
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
2 dl
kermaviiliä
1 dl
kuohu- tai vispikermaa
2
munaa
2 tl
pizzamaustetta
150 g
juustoraastetta (emmental-mozzarella)

Jauhelihapiirakka – ohje:

  1. Sulata rasva. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhoon. Lisää voisula, muna ja vesi, sekoita taikinaksi.
  2. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipannulle tai -pellille. Painele taikina käsin jauhoja apuna käyttäen tasaiseksi levyksi.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannulla. Mausta tomaattisoseella, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Levitä jauheliha tasaisesti pohjataikinan päälle.
  4. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Lisää ne jauhelihan päälle.
  5. Vatkaa kermaviili, kerma, munat ja pizzamauste kulhossa sekaisin. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele juustoraaste jauhelihapiirakan pinnalle.
  6. Paista jauhelihapiirakkaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Viimeistele piirakka tuoreella basilikalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt