Lindströminpeltilihis – punastunut retroherkku villitsee
2 h 15 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 40 min
Kaikki rakastavat peltilihapiirakkaa, mutta tämä punajuurilla höystetty lihisversio suorastaan villitsee! Lindströminpeltilihis on entistäkin himottavampi iltapalaherkku, joka kannattaa nauttia hyvin jäähdytettynä. Parasta piirakka on seuraavana päivänä.

Reseptin ainekset 16 palaa
Pohja
250 gvoita
4 ½ dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
250 gmaitorahkaa
Täyte
1sipuli
1–2valkosipulinkynttä
3keitettyä punajuurta (400 g)
2 rklkapriksia
400 gnaudan jauhelihaa
1 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
1 rkltimjamia
1muna
Voitelu
1 muna
Lindströminpeltilihis valmistuu näin:
- Nypi hieman pehmennyt voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei tule sitkoa. Nosta taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Hienonna sipulit. Raasta punajuuret karkealla terällä. Hienonna kaprikset. Ruskista jauheliha paistinpannulla öljyssä. Lisää sipulit ja paista hetki. Lisää punajuuriraaste ja kaprikset. Mausta seos suolalla, pippurilla ja hienonnetulla timjamilla. Anna jäähtyä. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat taikinat leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi.
- Nosta toinen taikinoista leivinpaperin päällä uunipellille ja levitä täyte sen päälle. Jätä reunoille pari senttiä tilaa. Kostuta reunat vedellä ja kumoa päälle toinen taikinalevy leivinpaperin avulla. Painele reunat tiiviisti yhteen.
- Voitele piirakka munalla ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia.
Voit hyvin oikaista ja käyttää kaupan valmista lehtitaikinaa (pakaste, 800 g).