Maku

Lindströminpeltilihis – punastunut retroherkku villitsee

2 h 15 min
4.8
1

Kaikki rakastavat peltilihapiirakkaa, mutta tämä punajuurilla höystetty lihisversio suorastaan villitsee! Lindströminpeltilihis on entistäkin himottavampi iltapalaherkku, joka kannattaa nauttia hyvin jäähdytettynä. Parasta piirakka on seuraavana päivänä.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (16 palaa)

Pohja

  • 250 gvoita
  • 4 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 250 gmaitorahkaa

Täyte

  • 1sipuli
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 3keitettyä punajuurta (400 g)
  • 2 rklkapriksia
  • 400 gnaudan jauhelihaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 rkltimjamia
  • 1muna

Voitelu

  • 1 muna

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 40 min

Lindströminpeltilihis valmistuu näin:

  1. Nypi hieman pehmennyt voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei tule sitkoa. Nosta taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.
  2. Hienonna sipulit. Raasta punajuuret karkealla terällä. Hienonna kaprikset. Ruskista jauheliha paistinpannulla öljyssä. Lisää sipulit ja paista hetki. Lisää punajuuriraaste ja kaprikset. Mausta seos suolalla, pippurilla ja hienonnetulla timjamilla. Anna jäähtyä. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat taikinat leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi.
  4. Nosta toinen taikinoista leivinpaperin päällä uunipellille ja levitä täyte sen päälle. Jätä reunoille pari senttiä tilaa. Kostuta reunat vedellä ja kumoa päälle toinen taikinalevy leivinpaperin avulla. Painele reunat tiiviisti yhteen.
  5. Voitele piirakka munalla ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia.

Voit hyvin oikaista ja käyttää kaupan valmista lehtitaikinaa (pakaste, 800 g).

MITÄ PIDIT?
4.8