Suolainen peltipiirakka – jättiherkun päälle ladotaan parmankinkkua, homejuustoa ja makeita viikunoita
1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 10 minSuolainen peltipiirakka riittää isommallekin porukalle. Pohjaa mehevöittävät maitorahka ja parmesaaniraaste, ja täytteeksi lisätään suolaisen ja makean makoisa yhdistelmä.
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.10.2020

Suolainen peltipiirakka – jättiherkun päälle ladotaan parmankinkkua, homejuustoa ja makeita viikunoita
Reseptin ainekset (1 pellillinen)
Taikina
- 250 gmaitorahkaa
- 250 ghuoneenlämpöistä voita
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 2 dlparmesaaniraastetta
Täyte
- 1salottisipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 3 rklrypsiöljyä
- 250 glehtikaalia
- 1 ½ dl parmesaaniraastetta
- 200 granskankermaa
- 8kuivattua viikunaa (lohkoina)
- 100 gsinihomejuustoa
- 100 gparmankinkkua
- 2 dlsaksanpähkinää (reiluna rouheena)
Voiteluun
- 1kananmuna
Suolainen peltipiirakka valmistuu näin:
- Sekoita rahka ja voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikina palloksi, litistä hieman litteämmäksi ja peitä kelmulla. Nosta viileään vähintään puoleksi tunniksi.
- Tee täyte pohjan viilentyessä. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne pannulla öljyssä kypsäksi. Lisää lehtikaali ja jatka paistamista noin minuutti. Ota pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon parmesaani.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä vähän uunipeltiä isommaksi levyksi. Levitä pohjalle ranskankermaa. Jätä noin 4 cm reunoista tyhjäksi. Asettele päälle lehtikaaliseos, sinihomejuusto ja viikunat. Nostele reunat täytteen päälle. Voitele reunat munalla.
- Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 35 minuuttia tai kunnes peltipiirakka on kypsä. Viimeistele parmankinkkupaloilla ja pähkinällä. Rouhi halutessasi päälle mustapippuria.
Vinkki!
Suolaisen peltipiirakan täytteeksi sopivat mainiosti myös briejuuston ja päärynän yhdistelmä.

Enemmän on enemmän! Pellillinen kinkkupiirakkaa riittää taltuttamaan isommankin porukan suolaisennälän
Maku

Briepiirakka – juustoinen pinaattitäyte maistuu taivaalliselta viikunahillon kanssa
Maku

Porkkanagalette – rentoon pellille kyhättävään suolaiseen herkkuun et tarvitse edes piirakkavuoka
Maku

Lindströminpeltilihis – punastunut retroherkku villitsee
Maku

Punakaalipiirakka – taikinakuoren sisuksista paljastuva täyte on upean violetti ja täynnä lempeää makua
Meillä kotona

Kolmen juuston piirakka – hurmaannu emmentaalin, parmesaanin ja sinihomejuuston huipputriosta
Kotivinkki

Vegaaninen sienipeltipiirakka
Maku

Punajuuripiirakka
Kotivinkki