Suolainen peltipiirakka – jättiherkun päälle ladotaan parmankinkkua, homejuustoa ja makeita viikunoita

1 h 40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 10 min
Suolainen peltipiirakka riittää isommallekin porukalle. Pohjaa mehevöittävät maitorahka ja parmesaaniraaste, ja täytteeksi lisätään suolaisen ja makean makoisa yhdistelmä.
5
1
Julkaistu: 26.10.2020


Ainekset (1 pellillinen)

Taikina

  • 250 gmaitorahkaa
  • 250 ghuoneenlämpöistä voita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 dlparmesaaniraastetta

Täyte

  • 1salottisipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 250 glehtikaalia
  • 1 ½ dl parmesaaniraastetta
  • 200 granskankermaa
  • 8kuivattua viikunaa (lohkoina)
  • 100 gsinihomejuustoa
  • 100 gparmankinkkua
  • 2 dlsaksanpähkinää (reiluna rouheena)

Voiteluun

  • 1kananmuna
Tulosta

Suolainen peltipiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita rahka ja voi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikina palloksi, litistä hieman litteämmäksi ja peitä kelmulla. Nosta viileään vähintään puoleksi tunniksi.
  2. Tee täyte pohjan viilentyessä. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne pannulla öljyssä kypsäksi. Lisää lehtikaali ja jatka paistamista noin minuutti. Ota pannu pois liedeltä. Sekoita joukkoon parmesaani.
  3. Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä vähän uunipeltiä isommaksi levyksi. Levitä pohjalle ranskankermaa. Jätä noin 4 cm reunoista tyhjäksi. Asettele päälle lehtikaaliseos, sinihomejuusto ja viikunat. Nostele reunat täytteen päälle. Voitele reunat munalla.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 35 minuuttia tai kunnes peltipiirakka on kypsä. Viimeistele parmankinkkupaloilla ja pähkinällä. Rouhi halutessasi päälle mustapippuria.

Vinkki!

Suolaisen peltipiirakan täytteeksi sopivat mainiosti myös briejuuston ja päärynän yhdistelmä.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää ideoita suolaisiin ja makeaisiin herkkuihin! Osta Anni uunissa -leivontakirja tästä

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
5
1 kommentti