
Mitä tehdä kesäkurpitsasta? Katso 5 ideaa – ”Paras kesäkurpitsaohje ikinä” & ”Elämäni eka kakku ja siitä tuli täydellinen”
Leivo kesäkurpitsasta kakkua tai suolaista piirakkaa. Sujauta sitä lasagnen joukkoon tai raasta vohvelitaikinaan.
1. Leivo mehevä kakku
Kesäkurpitsa sopii hienosti makeaan ja suolaiseen leivontaan. Raastettuna kakkutaikinaan se tekee leivonnaisen rakenteesta täydellisen mehevän, vähän porkkanakakun tapaan. Tämä kakku on monen lukijamme suosikki, ja kommenttiosiossa sitä kehutaankin vuolaasti:
”Elämäni eka kakku, ja siitä tuli täydellinen.”
”Tosi hyvä kakku! Tästä tuli yksi suosikeistani. Helppo tehdä eikä tarvitse mitään ihmeaineita.”
”Hurmasin vieraat ja kotijoukot. Näitä pohjia menee nyt pakkaseen, sieltä sitten vierasvaraksi.”
Katso helpon kesäkurpitsakakun ohje täältä!

2. Valmista sesongin ihanin lasagne
Kesäkurpitsa ja kantarellit ovat yhtä aikaa parhaimmillaan. Niistä syntyy upea lasagne, joka mehevöitetään erityisen ihanaksi sulatejuustolla. Täältä löydät ihanan kesäkurpitsa-kantarellilasagnenohjeen! Jos sen sijaan haluat tehdä kesäkurpitsalasagnen niin, että viipaloit kesäkurpitsat ja käytät niitä pastalevyjen sijaan, nappaa kesäkurpitsalasagnen ohje täältä.

3. Soseuta jokapaikan tahna
”Aivan mahtavaa, paras kesäkurpitsaohje tähän mennessä”, lukee mantelisen kesäkurpitsatahnan kommenteissa. Tahna ei ole pelkästään superherkullista, vaan myös todella monikäyttöistä. Kokeile sitä pastan tai kaalisalaatin kastikkeeksi, lohen kaveriksi tai grillatun kanan seuraksi. Monipuolinen kesäkurpitsatahna sopii sinne minne pestokin! Kesäkurpitsatahnan ohje löytyy täältä.

4. Paista kahden juuston piirakka
Kesäkurpitsa sopii tietenkin myös suolaiseen piirakkaan, etenkin sellaiseen, jossa on sekä fetaa että emmentalia. Kesäkurpitsapiirakka imaisee lähes puoli kiloa pulleita kurpitsoja. Aavistuksen kevyempi piirakka tehdään vähemmällä rasvalla, ja pohjaan lisätään purkillinen maitorahkaa. Katso herkullisen kesäkurpitsapiirakan resepti täältä!

5. Valmista kesäkurpitsat vohveleiksi
Raasta kesäkurpitsa ja sekoita se vohvelitaikinan sisään. Näissä suolaisissa vohveleissa on lisämakuna parmesaania. Rapeat aamiaisherkut sopivat hyvin myös pakastettavaksi: pakasta ylijääneet kesäkurpitsavohvelit ja lämmitä leivänpaahtimessa arkiaamupalalle tai välipalaksi. Kurkkaa kesäkurpitsavohveleiden ohje täältä.

Juttua muokattu 12.8.2025 klo 13: Kesäkurpitsatahnan säilyvyys korjattu viikoksi kuvatekstissä.