Kesäkurpitsavohvelit – brunssipöydän rapeimmat suolapalat
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minKesäkurpitsavohvelit hurmaavat sinut takuulla! Mehevät, mutta pinnalta rapeat vohvelit sisältävät kokonaisen kesäkurpitsan ja kunnon kasan parmesaania, nam!
KA
4.2
Kuvat
Julkaistu 26.7.2018

Kesäkurpitsavohvelit – brunssipöydän rapeimmat suolapalat
Reseptin ainekset (8)
Kesäkurpitsavohvelit
- 1kesäkurpitsa (noin 450 g)
- 3 dlparmesaanijuustoa (noin 75 g)
- 2munaa
- 2 dlmaitoa
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
Paistaminen
- ½ dlrypsiöljyä tai voita
Kesäkurpitsavohvelit – ohje:
- Pese ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi lautasen päällä. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja kaada joukkoon maito. Lisää kesäkurpitsa nesteineen ja raastettu parmesaani.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan turvota 20 minuuttia. Taikina on melko paksua.
- Kuumenna vohvelirauta ja paista taikinasta vohveleita. Kesäkurpitsavohvelit maistuvat hyvältä esimerkiksi ranskankerman, graavilohen, mozzarellan, pannulla paistetun pinaatin ja kananmunan kanssa.
Pakasta ylijääneet kesäkurpitsavohvelit ja lämmitä leivänpaahtimessa arkiaamupalalle tai välipalaksi.

Mehukkuus kymppi! Kesäkurpitsakakku on kahvipöydän herkullinen hurmuri
Kotivinkki
Kesäkurpitsapuuro – suolaiseen kaurapuuroon uppoaa kokonainen kesäkurpitsa
Maku

Kesäkurpitsa-tomaattivuoka – lukijoidemme pestoinen suosikki: "Tosi hyvää", "Olipa mahtavan maukasta!"
Maku

Kesäkurpitsa-galette
Kotivinkki

Kesäkurpitsatahna
Kotivinkki

Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!
Maku