Kesäkurpitsakakku
kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Helpon ja herkullisen kesäkurpitsakakun mehevyyden salaisuus piilee rypsiöljyssä ja reilussa määrässä raastettua kesäkurpitsaa. Ihana tuorejuustokuorrute kruunaa herkun!

Reseptin ainekset 15 annosta
3 kplmunaa
1 1/4 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
1 1/2 dlrypsiöljyä
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
2 tlkanelia
1/4 tlsuolaa
350 gkesäkurpitsaa (raastettuna)
Kuorrutus
75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
50 gtuorejuustoa
Koristeluun
1 dlsaksanpähkinöitä
Kesäkurpitsakakku – ohje:
- Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 20-senttinen kakkuvuoka tai suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Vaahdota munat ja sokerit. Lisää öljy.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Kääntele joukkoon karkealla terällä raastettu kesäkurpitsa.
- Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
- Vaahdota rasva ja tomusokeri ja lisää tuorejuusto nokareina. Sekoita kuorrutus tasaiseksi.
- Kumoa kesäkurpitsakakku tarjoilulautaselle ja sivele kuorrutus kakun pintaan. Koristele kesäkurpitsakakku saksanpähkinöillä.
Vinkki!
Säilytä kesäkurpitsakakkua kuvun alla jääkaapissa, sillä kuorrutus ei kestä lämpimässä seisotusta.