4,1(104)
Kesäkurpitsakakku
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Helpon ja herkullisen kesäkurpitsakakun mehevyyden salaisuus piilee rypsiöljyssä ja reilussa määrässä raastettua kesäkurpitsaa. Ihana tuorejuustokuorrute kruunaa herkun!
Julkaistu 21.7.2005
Maku
Reseptin ainekset
15 annosta
3 kplmunaa
1 1/4 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
1 1/2 dlrypsiöljyä
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
2 tlkanelia
1/4 tlsuolaa
350 gkesäkurpitsaa (raastettuna)
Kuorrutus
75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
50 gtuorejuustoa
Koristeluun
1 dlsaksanpähkinöitä

Kesäkurpitsakakku – ohje:

  1. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 20-senttinen kakkuvuoka tai suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää öljy.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Kääntele joukkoon karkealla terällä raastettu kesäkurpitsa.
  4. Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.
  5. Vaahdota rasva ja tomusokeri ja lisää tuorejuusto nokareina. Sekoita kuorrutus tasaiseksi.
  6. Kumoa kesäkurpitsakakku tarjoilulautaselle ja sivele kuorrutus kakun pintaan. Koristele kesäkurpitsakakku saksanpähkinöillä.

Vinkki!

Säilytä kesäkurpitsakakkua kuvun alla jääkaapissa, sillä kuorrutus ei kestä lämpimässä seisotusta.

15 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.