Kesäkurpitsakakku

1 h 30 min
4.4
12

Kesäkurpitsakakku

Helpon ja herkullisen kesäkurpitsakakun mehevyyden salaisuus piilee rypsiöljyssä ja reilussa määrässä raastettua kesäkurpitsaa. Ihana tuorejuustokuorrute kruunaa herkun!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 3 kplmunaa
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 dlrypsiöljyä
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 350 gkesäkurpitsaa (raastettuna)

Kuorrutus

  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 50 gtuorejuustoa

Koristeluun

  • 1 dlsaksanpähkinöitä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 20 senttinen kakkuvuoka tai suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokerit. Lisää öljy.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Kääntele joukkoon karkealla terällä raastettu kesäkurpitsa.

Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua noin tunti. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Vaahdota rasva ja tomusokeri ja lisää tuorejuusto nokareina. Sekoita kuorrutus tasaiseksi.

Kumoa kesäkurpitsakakku tarjoilulautaselle ja sivele kuorrutus kakun pintaan. Koristele kesäkurpitsakakku saksanpähkinöillä.

Säilytä kesäkurpitsakakkua kuvun alla jääkaapissa, sillä kuorrutus ei kestä lämpimässä seisotusta.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä