Leikkaa sienet muutamaan osaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia. Lisää voi ja sipulit ja jatka paistamista pari minuuttia.
Valuta linssit. Lisää pannulle linssit, ranskankerma ja noin puolet kantarelliliemestä. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä pannu pois liedeltä. Hienonna lehtipersilja. Mausta sieni-linssiseos suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.
Sekoita kulhossa sulatejuusto ja loppu kantarelliliemi.
Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Lado yksi kerros viipaleita vieri viereen vuoan pohjalle ja lusikoi puolet sieni-linssiseoksesta päälle. Lado 3 lasagnelevyä vuokaan seuraavaksi ja niiden päälle puolet notkistetusta sulatejuustosta sekä toinen kerros kesäkurpitsaviipaleita. Lusikoi loppu sienilinssiseos kesäkurpitsan päälle, seuraavaksi 3 lasagnelevyä ja niiden päälle loppu sulatejuusto. Levitä loput kesäkurpitsat ja juustoraaste pinnalle. Kypsennä 45–50 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet.
Ripottele lehtipersiljaa kesäkurpitsa-kantarellilasagnen päälle.
Vinkit!
Lasagneen sopivat kantarellit, tatit tai suppilovahverot.
Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Katso mehevän lasagnen ohje.