4,4(17)
Kesäkurpitsa-kantarellilasagne – juustoinen uunipasta lämmittää vatsaa ja mieltä
Kasvis
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Uunivuoassa kypsyy sadonkorjuu- ja sienestyskauden herkullisin kasvisruoka. Tässä reseptissä puolet lasagnelevyistä korvataan kesäkurpitsaviipaleilla. Nappaa kesäkurpitsa-kantarellilasagnen resepti!
2.8.2022
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 lkantarelleja
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1 rklvoita
1 prkpunaisia linssejä
1 prk (200 g)ranskankermaa
3 dlkantarellilientä fondista (Touch of Taste)
1 tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
½ rkulehtipersiljaa
1 prk (250 g)pehmeää, maustamatonta ­sulatejuustoa (Valio ­Koskenlaskija ruoka & dippi)
2kesäkurpitsaa
6lasagnelevyä
1 dljuustoraastetta (esim. emmental)
Lisäksi
voita vuokaan
½ rkuhienonnettua lehtipersiljaa

Kesäkurpitsa-kanterellilasagne – ohje:

  1. Leikkaa sienet muutamaan osaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia. Lisää voi ja sipulit ja jatka paistamista pari minuuttia.
  2. Valuta linssit. Lisää pannulle linssit, ranskankerma ja noin puolet kantarelliliemestä. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä pannu pois liedeltä. Hienonna lehtipersilja. Mausta sieni-linssiseos suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.
  3. Sekoita kulhossa sulatejuusto ja loppu kantarelliliemi.
  4. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele lasagnevuoka voilla.
  5. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Lado yksi kerros viipaleita vieri viereen vuoan pohjalle ja lusikoi puolet sieni-linssiseoksesta päälle. Lado 3 lasagnelevyä vuokaan seuraavaksi ja niiden päälle puolet notkistetusta sulatejuustosta sekä toinen kerros kesä­kurpitsaviipaleita. Lusikoi loppu sienilinssiseos kesäkurpitsan päälle, seuraavaksi 3 lasagnelevyä ja niiden päälle loppu sulatejuusto. Levitä loput kesäkurpitsat ja juustoraaste pinnalle. Kypsennä 45–50 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet.
  6. Ripottele lehtipersiljaa kesäkurpitsa-kantarellilasagnen päälle.

Vinkit!

  • Lasagneen sopivat kantarellit, tatit tai suppilovahverot.
  • Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Katso mehevän lasagnen ohje.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.