Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesäkurpitsapiirakka – pellillinen suolaista herkkua hippasen kevyemmin!

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Kesäkurpitsapiirakka imaisee lähes puoli kiloa pulleita kurpitsoja. Aavistuksen kevyempi piirakka tehdään vähemmällä rasvalla, ja pohjaan lisätään purkillinen maitorahkaa.

24.8.2022
Reseptin ainekset
pellillinen
Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
1 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
100 g
kylmää voita
250 g
maitorahkaa
n. ½ dl
kylmää vettä
Täyte
450 g
kesäkurpitsaa
2
kesäsipulia varsineen
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
voita
½ tl
mustapippuria
250 g
kirsikka- tai miniluumu­tomaatteja
200 g
fetajuustoa (raastettuna)
200 g
emmentaljuustoraastetta
4
munaa
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
2 dl
kevytmaitoa
1 tl
suolaa
2 tl
yrttimaustesekoitusta

Kesäkurpitsapiirakka – ohje:

  1. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe (monitoimikoneen) kulhoon. Lisää paloiteltu voi ja sekoita murumaiseksi. Lisää rahka ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Taputtele taikina leivinpaperin päälle uuni­pannulle. Paista pohjaa 225 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset pannulla voissa ja mausta ne ­pippurilla.
  4. Halkaise tomaatit ja paloittele fetajuusto. Sekoita munat, kerma, maito ja mausteet kulhossa.
  5. Levitä kesäkurpitsa-sipuliseos, juustoraaste, feta ja tomaatit esipaistetun pohjan päälle. Kaada munamaitoseos päälle.
  6. Paista kesäkurpitsapiirakkaa vielä noin 20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa lämpimänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt