


Kesäkurpitsapiirakka – pellillinen suolaista herkkua hippasen kevyemmin!
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Kesäkurpitsapiirakka imaisee lähes puoli kiloa pulleita kurpitsoja. Aavistuksen kevyempi piirakka tehdään vähemmällä rasvalla, ja pohjaan lisätään purkillinen maitorahkaa.
Reseptin ainekset
pellillinen
Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
1 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
100 g
kylmää voita
250 g
maitorahkaa
n. ½ dl
kylmää vettä
Täyte
450 g
kesäkurpitsaa
2
kesäsipulia varsineen
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
voita
½ tl
mustapippuria
250 g
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
200 g
fetajuustoa (raastettuna)
200 g
emmentaljuustoraastetta
4
munaa
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
2 dl
kevytmaitoa
1 tl
suolaa
2 tl
yrttimaustesekoitusta
Kesäkurpitsapiirakka – ohje:
- Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe (monitoimikoneen) kulhoon. Lisää paloiteltu voi ja sekoita murumaiseksi. Lisää rahka ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- Taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista pohjaa 225 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
- Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset pannulla voissa ja mausta ne pippurilla.
- Halkaise tomaatit ja paloittele fetajuusto. Sekoita munat, kerma, maito ja mausteet kulhossa.
- Levitä kesäkurpitsa-sipuliseos, juustoraaste, feta ja tomaatit esipaistetun pohjan päälle. Kaada munamaitoseos päälle.
- Paista kesäkurpitsapiirakkaa vielä noin 20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa lämpimänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat