Kesäkurpitsapiirakka

1 h 15 min
4.1
1

Kesäkurpitsapiirakka

KA
1
4.1
Hoi, sinä jolla kasvaa kesäkurpitsaa penkissä! Suolaiseen kesäkurpitsapiirakkaan uppoaa lähes puoli kiloa kesäkurpitsaa. Kaverikseen vihreä vihannes saa tomaattia, sipulia ja fetaa.
Teksti Raija Mustonen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Taikina

  • 200 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 4 dlhiivaleipäjauhoja
  • 1 1/2 dlkauraleseitä
  • 3/4 dlvettä

Täyte

  • 450 gkesäkurpitsaa
  • 2 kplsipulia
  • 1/2 tlpippurisekoitusta
  • 6 kpltomaattia
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
  • 200 gjuustoa (raastettuna)

Munamaito

  • 4 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlpippurisekoitusta
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN35 min

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Nypi pehmeä rasva, jauhot ja leseet muruiksi. Lisää viimeiseksi vesi ja sekoita tasaiseksi.

Taputtele taikina suureen, voideltuun paistosvuokaan tai leivinpaperoidulle uunipannulle. Paista pohjaa noin 15 minuuttia.

Paloittele kesäkurpitsa ja silppua sipulit. Kuullota vihannekset pannulla voissa ja mausta ne suolalla sekä ripauksella pippuria.

Viipaloi tomaatit ja paloittele fetajuusto. Sekoita munamaidon kaikki aineet keskenään.

Levitä esipaistetun pohjan päälle ensin tomaattiviipaleet ja sitten kypsennetty kesäkurpitsa-sipuliseos. Levitä juustot pinnalle ja kaada viimeiseksi päälle munamaitoseos.

Paista kesäkurpitsapiirakkaa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes maitoseos on hyytynyt. Kesäkurpitsapiirakka on parhaimmillaan lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä