Kotivinkki

Kesäkurpitsapiirakka – pellillinen suolaista kasvisherkkua pursuaa kurpitsaa ja saa syvyyttä fetasta sekä kirsikkatomaateista

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Kesäkurpitsapiirakka imaisee lähes puoli kiloa pulleita kurpitsoja. Aavistuksen kevyempi piirakka tehdään vähemmällä rasvalla, ja pohjaan lisätään purkillinen maitorahkaa.
KA
3.7
0
Julkaistu 24.8.2022


Reseptin ainekset (pellillinen)

Pohja

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 100 gkylmää voita
  • 250 gmaitorahkaa
  • n. ½ dlkylmää vettä

Täyte

  • 450 gkesäkurpitsaa
  • 2kesäsipulia varsineen
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • ½ tlmustapippuria
  • 250 gkirsikka- tai miniluumu­tomaatteja
  • 200 gfetajuustoa (raastettuna)
  • 200 gemmentaljuustoraastetta
  • 4munaa
  • 2 dlkuohu- tai ruokakermaa
  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta
Tulosta

Kesäkurpitsapiirakka – ohje:

  1. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe (monitoimikoneen) kulhoon. Lisää paloiteltu voi ja sekoita murumaiseksi. Lisää rahka ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Taputtele taikina leivinpaperin päälle uuni­pannulle. Paista pohjaa 225 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa paloiksi ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset pannulla voissa ja mausta ne ­pippurilla.
  4. Halkaise tomaatit ja paloittele fetajuusto. Sekoita munat, kerma, maito ja mausteet kulhossa.
  5. Levitä kesäkurpitsa-sipuliseos, juustoraaste, feta ja tomaatit esipaistetun pohjan päälle. Kaada munamaitoseos päälle.
  6. Paista kesäkurpitsapiirakkaa vielä noin 20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa lämpimänä.
Kommentoi »