Syksyinen uunisuosikki
Kesäkurpitsalasagne on täydellisen tuhti uuniruoka – juustoiseen herkkuvuokaan upotat kilon kesäkurpitsaa!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mehukas lasagne syntyy pastalevyjen sijaan kesäkurpitsaviipaleista, joita ladotaan uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastikkeen ja juustokastikkeen kanssa. Voit käyttää halutessasi myös kasvisjauhista.
Reseptin ainekset
6
3 (1 kg)
kesäkurpitsaa
1 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä (vuoan voiteluun)
Jauhelihakastike
400 g
naudanjauhelihaa (10 %)
1 rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tlk (400 g)
tomaattimurskaa
1 tl
oreganoa
1 tl
basilikaa
1 tl
timjamia
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Juustokastike
3 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
kevytmaitoa
150 g
emmentaljuustoraastetta
1/2 tl
suolaa
Kesäkurpitsalasagne – ohje:
- Leikkaa kesäkurpitsat veitsellä noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi pitkittäin. Ripottele päälle suolaa ja itketä 15 minuuttia. Kuivaa pinnat talouspaperilla.
- Valmista jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha pannussa öljyssä. Lisää sipulit ja jatka paistamista, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia.
- Valmista juustokastike. Kuumenna kattilassa voi ja lisää vehnäjauhot. Anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Lisää maito vispilällä koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää juustoraaste. Mausta suolalla.
- Kokoa lasagne. Voitele 30 × 20 cm:n kokoinen uunivuoka öljyllä. Lado pohjalle kerros kesäkurpitsaa, sitten kerros jauhelihakastiketta ja lopuksi juustokastiketta. Toista kunnes kaikki ainekset on käytetty.
- Paista kesäkurpitsalasagnea 200-asteissa uunissa noin 40–50 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat